Arkadaşlar yardımınıza muhtacım... Ekran kartım Nvidia GeForce2 XM/MX 400'di.Yeni bir ekran kartı aldım onunda markası Palit Nvidia GeForce® GT 240 (1024MB DDR2)'dir.Ancak öncekisi yuvasına oluyordu şimdiki olmuyor bunun bir çözümü varmıdır varsa nedir bilgilendirirseniz sevinirim...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: cansnmez2003
Arkadaşlar yardımınıza muhtacım... Ekran kartım Nvidia GeForce2 XM/MX 400'di.Yeni bir ekran kartı aldım onunda markası Palit Nvidia GeForce® GT 240 (1024MB DDR2)'dir.Ancak öncekisi yuvasına oluyordu şimdiki olmuyor bunun bir çözümü varmıdır varsa nedir bilgilendirirseniz sevinirim...
İlk kartınıız AGP slot son aldığınız ise PCI giriş dişlerinin sayısı ve uzunlukları bile farklıdır. Bu sebepten PCI destekli bir anakart almanız gerekmekte aksi halde yeni kartınızı kullanamazsınız.
quote:
"Nvidia GeForce2 XM/MX 400" bu kart AGP 8X veriyolu standardını kullanıyor. "Palit Nvidia GeForce® GT 240 (1024MB DDR2" bu kart ise PCI Express 2.0 veriyolu standardını kullanıyor.
Anakartınızda Eğer PCI express 2.0 girişi yoksa yapacak hiç bir şey yok. Keşke alırken bilen birine sorsaydınız.
Peki yeni kartımı bir parçaya takıp o parçanın diğer ucunuda yuvaya takarsam olurmu? Varmıdır böyle bir parça?
quote:
Peki yeni kartımı bir parçaya takıp o parçanın diğer ucunuda yuvaya takarsam olurmu? Varmıdır böyle bir parça?
AGP-8x To Pci Express ceviricisi var ama normal bir bilgisayar kasasına sıgmaz. Tam tersini yapan cevirici varmı bilmiyorum ama olsa bile önermem.
anakartınız agp destekli belliki yapacak bir şey yok bu durumda
teşekkürler yardımlarınız için.Birde ben bu kartı internet sitesinden aldım bunu geri gönderme gibi bir durumum varmı?