Bildirim
Uyku Apnesi için, Cpap cihazı yurt dışından almak mümkün mü?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
takılacagı kesın
150 euro ustunde
ayrıca tıbbı cıhaz oldugu ıcın
vergısını odeyerek gumrukten cekemessınız
tse sanayı bakanlıgı (tıbbı cıhaz yon.) ve saglık bakanlıgından onay almanız gerekır
ıthalat sayılır
kısacası sahıs ısı degıl. -
ihtiyacınız varsa uyku testi sonrsı raporla SGK ödüyor niye kendiniz almak istiyorsunuz ki? -
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
ihtiyacınız varsa uyku testi sonrsı raporla SGK ödüyor niye kendiniz almak istiyorsunuz ki?
sgk de sağlık güvencem yok.
uyku testı raporum var.
bu uyku testi raporu ile gümrükte hiç bir ücret ödemeden alabilirmiyim.
gümrük memura vermezse düverm
-
quote:
Orijinalden alıntı: yşahin
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
ihtiyacınız varsa uyku testi sonrsı raporla SGK ödüyor niye kendiniz almak istiyorsunuz ki?
sgk de sağlık güvencem yok.
uyku testı raporum var.
bu uyku testi raporu ile gümrükte hiç bir ücret ödemeden alabilirmiyim.
gümrük memura vermezse düverm
hayır
sizin degil sağlık cihazının yurda girmesi için bircok kurum tarafından onaylanması gerekli.
gümrukte ücret ödeyerekte alamassınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 9 Eylül 2010; 8:06:52 >
-
@yşahin
Uyku apnesini önleyici cihaz ve aparatların tedavi edici olmadıkları düşüncesindeyim. Bunun için önce varsa içki ve sigarayı bırakmanızı, her gün tempolu yürüyüş yapmanızı ve ağırlığınızın en az %10'u nu kaybetmenizi öneririm. Ben, bu şekilde horlama ve apne sorunundan bir yıl önce kurtuldum. (her gece 3-4 kez eşim uyandırır nefes al derdi). Sağlıkla kalın -
quote:
Orijinalden alıntı: esman
@yşahin
Uyku apnesini önleyici cihaz ve aparatların tedavi edici olmadıkları düşüncesindeyim. Bunun için önce varsa içki ve sigarayı bırakmanızı, her gün tempolu yürüyüş yapmanızı ve ağırlığınızın en az %10'u nu kaybetmenizi öneririm. Ben, bu şekilde horlama ve apne sorunundan bir yıl önce kurtuldum. (her gece 3-4 kez eşim uyandırır nefes al derdi). Sağlıkla kalın
kardeşim, ne alkol ne sigara kullanmiyorum.
vucudum boyu kılosu normal kılolu değilim, zayıflı değilim.
bendeki sorun horlama yok,
yorgun olduğum zaman uykuya dalıp yatarsam bır kac dakıka sonra anıden nefesim tıkanıp hemen uyanıyorum
doktora gittim dilde boğazda burunda sorun yok, ancak beyindeki SANTRAL APNE-HİPOPNE SENROMUDUR AHI-41-N5 böyle rapor verdiler
dediler OTOMATIK VE NEMLENDİRİCİLİ CPAP CIHAZI alman lazım.
sosyal güvencem yok fakırın gözü kör olsun. cıhaz almak için cok uğraştım ucuzu bulamadım
bu ülkede sağlık cok pahalı, cıhazla yaşamak vergısıde varmiş
-
bende var 700 tl ye aldım istediğin cihazı da maksimum 1000 tl ye alabilirsin ben karagül iş hanı fındıkzadeden aldım çoğu satıcıda orada birmed diye bir firma orjinal fransız ürünleri ve servis hizmetleri var hiç şüphesiz oraya bir uğra derim sağlık güvencen şart değil raporun yeterli sana vereceği makinayı ona göre ayarlıyorlar -
quote:
Orijinalden alıntı: yşahin
quote:
Orijinalden alıntı: esman
@yşahin
Uyku apnesini önleyici cihaz ve aparatların tedavi edici olmadıkları düşüncesindeyim. Bunun için önce varsa içki ve sigarayı bırakmanızı, her gün tempolu yürüyüş yapmanızı ve ağırlığınızın en az %10'u nu kaybetmenizi öneririm. Ben, bu şekilde horlama ve apne sorunundan bir yıl önce kurtuldum. (her gece 3-4 kez eşim uyandırır nefes al derdi). Sağlıkla kalın
kardeşim, ne alkol ne sigara kullanmiyorum.
vucudum boyu kılosu normal kılolu değilim, zayıflı değilim.
bendeki sorun horlama yok,
yorgun olduğum zaman uykuya dalıp yatarsam bır kac dakıka sonra anıden nefesim tıkanıp hemen uyanıyorum
doktora gittim dilde boğazda burunda sorun yok, ancak beyindeki SANTRAL APNE-HİPOPNE SENROMUDUR AHI-41-N5 böyle rapor verdiler
dediler OTOMATIK VE NEMLENDİRİCİLİ CPAP CIHAZI alman lazım.
sosyal güvencem yok fakırın gözü kör olsun. cıhaz almak için cok uğraştım ucuzu bulamadım
bu ülkede sağlık cok pahalı, cıhazla yaşamak vergısıde varmiş
uyku apnesini sigara alkol gibi nedenler tetiklemektedir fakat tek nedeni bunlar değil. OSAS açılını "obstructive sleep apne syndrom" yani türkesi "tıkayıcı uyku apnesi sendromu". Sendrom dediğimiz kelimenin açıklaması ise "Birbirleriyle ilişkisiz gibi görünen, ancak bir araya geldiklerinde tek bir hastalık olarak kendilerini gösteren şikayetler ve bulgular bütünüdür."
yşahin, raporunuzdaki AHİ değeri yani apne/hipopne indexiniz biraz yüksek. AHİ = 0 ile 5 arası olursa apne hastalığı teşhisi konmuyor. AHİ = 5-15 arasında hafif derecede apne hastalığı, AHİ = 15-30 arasında orta şiddetli apne hastalığı, AHİ > 30 olursa ileri derecede veya ağır şiddetli apne hastalığı teşhisi konmaktadır. AHİ değeriniz 41 ise ileri derece apne hastasısınız demektir.
Oto cpap verildiyse titrasyon testinizde uykunuzun REM denilen bölümünde sıkıntılarınız varmış veya pozisyonel olarak sıkıntılarınız oluşuyor ihtimalleri yüksek. Tabi kesin sonucu hekiminiz titrasyon raporlarınız inceledikten sonra size söylemiştir. Şu anda sadece tahminde bulunuyorum.
Yurt dışından almak bir tercih tabi ama alacağınız cihazın garantisi olmasına dikkat ediniz. Yurt dışından ülkeye giren cihazlara Türkiye deki firmalar servis garantisi vermeyecektir. Herhangi bir arızada tamirat için hem yüksek bedeller ödemek zorunda kalabilirsiniz hemde uzunca bir süre cihazınıza servis aramak durumunda kalabilirsiniz. Hastalığın ciddiyetini tekrar burda anlamama gerek yok diye düşünüyorum. Hekiminiz mutlaka anlatmıştır. Cihazı kati suretle her uykunuzda kullanmanız gerekmektedir.
Ekonomik olsun diyorsanız 2. el düşünebilirsiniz tabi ama buradada hijyen problemi oluşuyor. Çünkü cihazları başka bir kişi uzunca bir zaman kullanmış olacak ve makinenin içi yeterince temiz olmayacaktır.
sağlığınız açısından teknolojik altyapısı güçlü ve aynı zamanda ekonomik 0 cihazlar temin edebilirsiniz türkiyede. biraz araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Maskeyede mutlaka önem verin. Görün deneyin alın. Cihaz kadar maskede önemli çünkü.
Nemlendiricide uykuda konforunuz açısından çok önemli. Ben her zaman ısıtıcılı nemlendiricili cihazlar kullanılmasından yanayım. Tabi ısıtıcılı nemlendiricli cihaz alırken "HUMID CONTROL+" teknolojili cihazları tercih edin. Bu teknoloji suyun sıcaklığı ile ortamın sıcaklığı arasındaki fark dolayısıyla hortum ve maskelerde oluşan su damlacıklarını minimize eder. böylece gece yüzünüze damlacıklar gelipte sizi uyandırmaz. HUMID CONTROL teknolojisinin geliştirilmiş versiyonu olan HUMID CONTROL+ aynı özelliklere sahiptir ve eksta olarak sizin nefesiniz yavaşladığında nemi azaltır nefesiniz hızlandığında nemi artırır. Bu sayede boşuna nem üretimi oluşmaz. cihazınız daha az eneji ile çalışır. tabi buda elektrik faturalarına daha az para ödemeniz demek. bu teknoloji Sandman model cihazlarda mevcuttur.
eğer titrasyon testinizi ve doktor raporunuzu taratıp mailime gönderirseniz inceleme fırsatı buluruz ve sizlere cihazlar konusunda daha net cevaplar verebilirim. mail: celilozlu@sesanltd.com.tr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celil35 -- 5 Mart 2011; 0:07:31 >
-
Uyku apnesi insan öldürübilir bir sorun, ve ne yazıkki geçenlerde maskesini almaya gücüm yetmedi 400 tl istediler ya, 5 lira malzemesi var belki ama hiç ödeme kolaylığı yok -
Arkadaşlar horlama keyfe keder, en çok da eşinin keyfine keder bir durumdur, fakat uyku apnesi eşlik ediyorsa ciddi bir sağlık problemi olur. ani ölüme varan riskleri vardır. tedavisi horlamanın ve apnenin ciddiyetine göre değişir. sanılanın aksine çok ciddi olanına ameliyat yapılmaz, maske tedavisi önerlir. yine eğer hasta obezse ameliyat öneilmez. ameliyat sınırlı saydaki vakalara yapılır ve başarı oranı % 60 civarındadır.
ilginizi çekerse,
http://www.drozgurkemal.com/drozgurkemal/Horlama_ve_Uyku_apnesi.html
sorularınız için
http://www.drozgurkemal.com/drozgurkemal/iletisim.html
-
Yurt dışından CPAP cihazı almak?
Bildiğiniz üzere tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi, fiyat farklarının oluşması çok normal. Yurt dışında bu cihazların daha uygun fiyatlar da olması, ülkemizde olan rakamlar ile %50 ve %100 ‘e kadar fark oluşabilmesi pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Peki neden bu kadar fiyat farkı var?
Fiyat üzerinden ilerleyecek olursak eğer, Amerika da 700 USD olan bir cihaz bizim ülkemizde 1.300 USD’ye satılabiliyor. Arada oluşan 500 USD nedir ?
Ülkemize gelen 75 euro’dan az olan herhangi bir ürün gümrük vergilerinden muaftır. Ancak bu rakamın üstüne çıkıldığı zaman gümrük vergisine tabidir. Ülkemizde ki KDV miktarına oranla KDV’si eklenir. (Amerika’dan sipariş ettiğiniz bir ürünün gümrük vergisi %20’dir.) Şimdiden %20 + KDV miktarına ulaştık. Bu durum gümrük mevzuatına göre güncellenerek değişiklik gösterebilmektedir. Söz konusu sağlık cihazı olduğundan dolayı direkt olarak gümrük kontrolüne takılabilir ve cihazın gerekli evraklarını temin etmeniz gerekir, yanı sıra bu durumda pek çok vergilere daha tabi olur. Cihazın beklediği gün sayısı kadar navlun ücreti vs. ödenir.(Gümrük mevzuatı ürünün cinsine, kg, adetine, ithal edilen ülkeye ve pek çok kritere göre değişkendir.)
Basit bir anlatımla bile % 40 kesin olarak fark ediyor. 700 USD % 40 = 280 USD. Sipariş ettiğimiz cihaz bize 980 USD ye gelmedi çünkü kargo ücretini ödedik mi? İthal ettiğimiz ülkeye göre bu oran değişmektedir. Kargo ücretini eklediğiniz zaman cihazınız belli miktar oynayarak (tasarruf ederek) size ulaşmış olur.
Cihazınızın ayarlarını kim neye göre yaptı?
Servis hizmetini nereden alacaksınız?
CPAP veya APAP cihazlarının arıza durumunda ne olacak?
Cihazınızdan doktor kontrolü için rapor alınması gerektiğinde ne olacak?
Tercih ettiğiniz ürün her ne olursa olsun, kıyaslamanız gereken pek çok unsur var. Aslında daha ucuz gibi görünen herhangi bir ürünü uzaktan temin etmek, ilerleyen süreçte sizi çok daha büyük zararlara uğratabilir. Sağlık cihazlarını ithal eden firmalar bu mevzuatlara uygun davranır, konu edilmeyen pek çok daha resmi işlem ücreti öderler. Servis hizmetleri mevcuttur. Doğal olarak bu süreç birey içinde kurum içinde pek çok masrafı beraberinde getirir. O yüzden alacağınız ürünün fiyatlarını doğru olarak mukayese etmek gerekir.
“Nakliye
Gümrük
Vergiler
Garanti ve servis”
=hizmet.
Aldığınız ve gördüğünüz ürünlerin fiyat farkları bunlardan kaynaklanmaktadır. Umarım sorularınıza biraz olsun yanıt olabilmiştir. Sağlıklı kalın.
Kaynak
-
- Güzel bir bilgiledirme olmuş. Benim AHİ indeksi 42.8. santral ve obstirktif apne aynı anda var. Obtstriktif apne için kilo vermek vs gerçekten çok işe yarıyor bende kilo verdiğimde rahatlamayı hissediyorum fakat yine de aleti kullanmak zorundayım. Apne için aleti kullanmaya başlayınca insanın dünyası değişir derler ya aynen öyle oldu. Çok ciddi bir problem. İnsan yaşam yaşam kalitesini baştan sona yönlendiren bir hastalık erken tanı konulması çok çok önemli. Marka vermek doğru olmayabilir fakat benim araştırmalarımda Resmed ve philips öne çıkıyor. Ben resmed kullanıyorum ve çok memnunum. Her şey gibi bu hastalık da sağlık sisteminde tam bir sömürü kaynağı. Burada 3 adet filtre 40 tl satarken Ali expresden bunun 1/40 fiyatına alabilirsiniz. Hortumda getirebiliyorsunuz. Maske olarak kesinlikle philipsin dream wear musk deneyin derim. Buruna giren formu bir sure sonra burun çevresinde iritasyon yapıyor, kullanamıyorsunuz. Nasal maske ise bende allerji yapmıştı. Kullanamamıştım. SSK her yıl bir maske parasının bir kısmını ödüyor. Her yıl almak lazım. Ben seyahatlarda kullanmak için cpap travel resmed almak istiyorum fakat burada 17.000 tl dışarıda capaeuropa.com da 1000 euro gibi. burda bilgileri okuduktan sonra getirtmekten vazgeçtim. Anladığım kadarı ile gümrükten hiç alamayabiliriz. Şartlar düzelir ise yurt dışına çıkışta ya da birisi vasıtası ile getirtilebilinir. Hayatımda cpap öncesi ve sonrası diye ayırdığım için bunu yazıyorum. Ciddi bir durum ise mutlaka aleti kullanın. ikinci el kullanılabilir. Satan yerlerde mutlaka özel temizleme makineleri vardır. Bunlarda ayrıca satılılıyor. Bu arada cpap aletinde mutlaka distile su kullanmak gerekiyor. Su bitince ben bir ara damacana su kullandım su kabı kireçlendi. Distile suda bu olmuyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X