Şimdi Ara

Uyku apnesi olan birinin ehliyetine el konuluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir ara haberlerde denk gelmiştim, hiç denk geldiniz mi çevrenizde filan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uyku Apnesi Olanların Ehliyetleri İptal Ediliyor Mu?

Uyku apnesi, uyku sırasında solunumun tekrar tekrar durması veya sığlaşmasıyla karakterize bir rahatsızlıktır. Solunum yollarındaki darlık veya tıkanıklık nedeniyle ortaya çıkar ve gündüz uykululuğu, yorgunluk ve sabahları baş ağrısı gibi belirtilere neden olabilir.

Uyku Apnesi ve Ehliyet İlişkisi

Uyku apnesi, özellikle ağır vakalarda, sürüş sırasında güvenliği tehlikeye atabilecek aşırı uykululuğa neden olabilir. Bu nedenle, bazı ülkelerde uyku apnesi olan kişilerin ehliyetleri kısıtlanabilir veya iptal edilebilir.

Türkiye'de Uyku Apnesi ve Ehliyet

Türkiye'de, uyku apnesi olan kişilerin ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği, heyet raporuna bağlıdır. Uyku apnesi tanısı konan kişiler, bir uyku merkezinde uyku testi yaptırırlar. Test sonucunda uyku apnesi tanısı almaları halinde, bir sağlık kuruluna yönlendirilirler.

Sağlık kurulu, uyku apnesinin şiddetini ve sürüş güvenliğine etkisini değerlendirir. Uyku apnesinin ağır olduğu ve sürüş güvenliğini tehlikeye attığı tespit edilirse, ehliyetin iptal edilmesine karar verilebilir. Ancak uyku apnesi hafifse veya tedavi edilmişse, ehliyetin iptal edilmeyebilir.

Ehliyet Yenileme ve Uyku Apnesi

Uyku apnesi olan kişilerin ehliyetlerini yenilemek için de heyet raporu almaları gerekir. Heyet raporunda uyku apnesinin sürüş güvenliğini tehlikeye atmadığı belirtilmedikçe, ehliyet yenilenemeyebilir.

Sonuç olarak, uyku apnesi olan kişilerin ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği, uyku apnesinin şiddetine ve sürüş güvenliğine etkisine bağlıdır. Uyku apnesi tanısı alan kişilerin, en kısa sürede bir uyku merkezinde uyku testi yaptırmaları ve heyet raporu almaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bu hastalığı Uyurken nefes almanız zorlanıyor Diye biliyorum araç sürme ile alakası var mı ki ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Ben bu hastalığı Uyurken nefes almanız zorlanıyor Diye biliyorum araç sürme ile alakası var mı ki ?

İleri derece uyku apne hastalarında gündüz aşırı uykululuk hali olup direksiyon başında uyuyabilirler, o nedenle tehlike arzeder

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlık ve herhangi bir belirti olmadan fiziksel aktiviteleri kısıtlıyorsa eğer bence normal şartlarda araç kullanmaması hem kendisi hemde trafikteki diğer araçlar açısından daha sağlıklı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun bu işin teknisyenliğini ve polisomnografi çekimlerini yapmış birisi olarak oturduğu yerde kısa sürede uyuyan çok insan gördüm. ehliyet yenilemek için rapor almak istendiğinde önünze çıkacağına hiç şüpheniz olmasın. Ağır obstrüktif apne sendroumu varsa yani uyku apne endeksi 26 üzeri ağır OSAS olarak değerlendiriliyor. CPAP tedavisi mümkün belirli süre tedavinin ardından tekrar test istnenip kontrol edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EsEsLee_ -- 9 Mart 2018; 12:1:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.