Şimdi Ara

Uyku düzeni hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 27 Haziran'a kadar teslim etmem gereken bir hazırlık belgesi var. İngilizce çalışıyorum ve geceleri çalışıyorum fakat verimli değil açıkcası Bu böyle 2 ay sürdü ve tam sınırda kaldım sınavda (verimsizlikten ve geceye alışmaktan dolayı düşünüyorum). Genelde sabah 8 civarı uyuyorum bugün düzeltmek için uyumamaya karar verdim.

Sizin fikriniz nedir? 2-3 saat uyuyup kalkayım diyorum ama birkaç defa denedim ve kalkamadım.

• uyku zamanını atlamak yani sabah 8 de uyumamak ve günü uykusuz geçeirmek yada erken kalkmak aynı sigara yı bırakamamak gibi zor bir sorundur. onun yerine erken yatmayı deneyin. uyku saatinizi öne alın. önce sabah 4-5 gibi uyumayı deneyin. ertesi sabah bunu 3 e çekin sonra 1 de deneyin. derseniz ki yatınca uykum gelmez, yatmadan 1 saat aferin forte 1 tablet alın. mışıl mışıl uyuyacaksınız. lakin yatandan sonra ya 6 saat ilerye alarm kurun ve uykunuzu doyarak değilde kıt kanaat alın ki ertesi gece daha erken yatabilesiniz.

3 gece bu reçeteyi uygularsa. 4. gece 24.00 de uyuyabilirsiniz. hemde tüm dengenizi tepetaklak etmeden.

ayrıca sabah uyanınca 1 saat bekleyip ondan sonrasında 1-2 kupa filitre kahve tavsiye ederim. hemen uyanınca içilirse tekrar uykuyu tetikleyen bir enzim salgılanabiliyormuş.

• Hocam böyle ekstrem durumlarda uyumayabilirsin ama bedelini de ödersin beyne ciddi hasar verdiğini düşünüyorum ben uykusuzluğun. Dün 3 sınavım olduğu için önceki gün uyumadım toplam 35 saate yakın uykusuz kaldım sonra uyudum ama o kafayla insanın başına her şey gelebilir gece bazen uyandığımda neredeyim ben diye şaşırıyordum algılar bozulmaya başlıyor çok uzun süre uyumayınca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.