Şimdi Ara

Uzay var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugüne kadar, "Uzaylılar var mı? " diye çok tartışıldı ama benim asıl merak ettiğim "Gerçekten uzay diye bir şey var mı?"

• quote:

Orjinalden alıntı: tikli

Arkadaşlar,
    Bugüne kadar, "Uzaylılar var mı? " diye çok tartışıldı ama benim asıl merak ettiğim "Gerçekten uzay diye bir şey var mı?"

Nedense sen ne yazarsan yaz gülüyorum. Allah seni forumdan eksik etmesin.

Bence uzay aslında bizim uydurmamız. Yok öyle bir şey. Biz var dediğimiz için vardır.

Bu arada şöyle bir düşünce varmış eski filozoflarda. Eğer ormanda insan olmasa yine de ağaçlar hışırdayıp ses çıkarır mıydı? Buradan şu anlam çıkıyor: Herşey insanlar için mi?

Ben de diyorum ki ormana kamera yerleştirip görelim.

• quote:

Nedense sen ne yazarsan yaz gülüyorum. Allah seni forumdan eksik etmesin.

Allah razı olsun.Teşekkür ederim.

quote:

Bu arada şöyle bir düşünce varmış eski filozoflarda. Eğer ormanda insan olmasa yine de ağaçlar hışırdayıp ses çıkarır mıydı? Buradan şu anlam çıkıyor: Herşey insanlar için mi?

Evet.Ben de buna benzer düşünüyorum.Yani soru aslında uçuk gibi ama ciddi ciddi düşünülemeyecek bir şey de değil bence.
  • Bu konuda varsayımlar olmasına rağmen bilimsel olarak uzayın varlığı henüz kabul görmemiştir. Çünkü "uzay varsa hani nerde?" sorusu şu ana kadar cevaplanabilmiş değil. İşte şurda! İşte şu gördüğün! denilemediği için uzay kavramı felsefi bir metaryel olarak sınırlı kalarak bilimsel kategoriye girememiştir. Zaten "görmediğim şeye inanmam" zihniyetiyle olaya yaklaştığımızda uzayın neden bilimsel anlamda var olmadığı daha iyi anlaşılır... Yani uzay(boşluk) yoktur arkadaşım... Ben gördüğüme inanırım... Tamamen bilincimizin bize bir oyunu.. yok öyle bişiy..
    Varsa bile öyle cenabet bi kelimeyi ağzıma almam ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cins] -- 21 Eylül 2005, 9:55:30 >
  • tikli kardeşim

Aslında bunlar algıyla alakalı şeyler. Eğer herkes sağır olsaydı ormandaki ağaçların hışırdadığını bilemeyecektik. Yine eğer koku alma duygusu olmasaydı tüm çiçekler kokusuz olacaktı.

Bu arada uzay=sonsuz boşluk (boşluk yani yok)
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

tikli kardeşim

Aslında bunlar algıyla alakalı şeyler. Eğer herkes sağır olsaydı ormandaki ağaçların hışırdadığını bilemeyecektik. Yine eğer koku alma duygusu olmasaydı tüm çiçekler kokusuz olacaktı.

Bu arada uzay=sonsuz boşluk (boşluk yani yok)

ya arkadaş sürekli uzaylı deyip durdurnuz ama insan da bir uzaylıdır.biz de uzayda yaşıyoruz..yani uzay var ve bizim yaşadığımız yere uzay denir
  • Uzaydaki toplam maddenin en fazla %5’i normal maddelerden oluşmakta. Yeni tahminlere göre tüm maddenin %80’i kara madde olabilir. Araştırmacıların çoğu bugüne değin hiç kimsenin görmediği bu hayali maddenin, uzaydaki trilyonlarca egzotik parçacıkların bir araya gelmesiyle oluştuğunu sanıyorlar.
  • @_eDDie_ nin de dediği gibi tüm evrendeki normal madda toplamın %5'i ve bunun 5 katı (%25)'da egzotik karanlık madde olduğu tahmin ediliyor. Yani geriye kalan %70'lik kısım için araştırmacıların henüz bir bulgusu yok. Bu soru şu anki bilim dünyasının cevaplayamadığı (şimdilik) sorulardan biri. Evreni balon gibi şişiren bir tür "ters kütleçekim" kuvvetinin olabilirliğinden bahsediliyor. İşte bu geriye kalan %70 lik kısmın "karanlık enerji" yani gizemli ters kütleçekim kuvveti olabileceği üzerinde tahminler yürütülüyor.
    Bu arada, tüm evrenin sadece %5'ini oluşturduğu söylenen normal maddenin sadece %10'unu teleskoplar vs. ile görebiliyormuşuz.

Kaynak: SCIENCE
  • abi kusura bakmayın ama birşey soracağım;

bu ''uzay uzay'' diye geçiyo da

bu ''uzay'' nedir???

• Güneş Nerde Duruyor?
  • şaka bir yana,

neden uzayın varlığını sorguluyoruz ki,,,,,
    zaten var uzay

buradaki esas soru bence ''uzay nedir??''

saygılar
  • uzaydan önce, dünyanın ne olduğunu anlamak gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemli@@@

şaka bir yana,

neden uzayın varlığını sorguluyoruz ki,,,,,
    zaten var uzay

buradaki esas soru bence ''uzay nedir??''

saygılar

Aslında uzaydan kasıt ingilizcede ki gibi "boşluk". Gerçekte BOŞLUK nedir diye sormak lazım. Hatta boş olduğunu düşündüğümüz boşluk gerçekten boş mu? Evreni anlamlandıran boşluğun kendisi mi? Nesnelerin anlamlı görülmesini sağlayan şeyin boşluk olduğunu düşünüdünüz mü hiç? Günlük hayatta boşluk üzerine hiç düşündük mü? Yazarak doldurduğumuz kağın üzerindeki harflerin, kelimelerin, cümlelerin ve paragrafların aralarında hep boşluk vardır. Bu boşlukların hepsini doldurmaya çalışsaydık kağıdın üzerinde anlamlı şekillerden ve işaretlerden oluşan yazılar yerine sadece kocaman bir mürekkep damlası görüyor olacaktık. Maddenin temel yapıtaşları diye bahsettiğimiz "temel parçacıkları (ki bunlar elektron, proton, nötron, kurklar, leptonlar, vs.) atomlarıyla aralarındaki boşlukları kapatacak şekilde birleştirebilseydik neler olurdu? Mesela insan; insanın temel yapıtaşlarını arada hiç boşluk bırakmadan birbirine yapıştırabilseydik 60 Kg. ağırlığında 1.70 cm. boyunda ortalama bir insanın hacmi 1 cm3'ten daha az olurdu.

• yani

hiç boş , '' boş '' olsa olur muydu???

yani iki şeyin arası boşsa , aslında yanyana değil midir ???
  • "Uzay var mı?" gibi, içinde mantık dışı ögeler barındılar konular hakkında yorum yapmamaya karar verdim.. Hayret verici bir biçimde ciddiye alınıyor çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [cins] -- 21 Eylül 2005, 21:27:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

"Uzay var mı?" gibi, içinde mantık dışı ögeler barındılar konular hakkında yorum yapmamaya karar verdim.. Hayret verici bir biçimde ciddiye alınıyor çünkü..

Ciddiye alınacak tabii.Burası, kültür ve bilim forumu.Boş boş konuşma ve geyik yapma meraklıları, "gereksizler" ya da "konu dışına" gidebilirler.Burada bilimsel düşünce ve yaklaşım sahipleri yazsın, diğerleri de hiç değilse okuyup iki kelime öğrensin. Laf kalabalığı yapmasın.
  • uzayın dışı diye birşey varmı

eğer varsa orası ne?

yoksa uzay sonsuz demektir bu.

o zaman kısıtlı madde sonsuzlukta dağılıp giderdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.