Şimdi Ara

uzaynet ile #heryerdehızlıinternet (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
3
Favori
63.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hckr kullanıcısına yanıt
    Konu boyunca ikinizin tartışmasını okudum. Zevkli oldu aslında. :)
    Olayın özü aslında şu. Kutunun kapasitesi 70 Gbps imiş sanırım. Ama arkadaşlar buradan sadece atıyorum 100 Mbit verebilecek bir transponder kiralamışlar. Bu 100 Mbit kapasitelerini yine atıyorum 400 kişiye sattıklarında AKN'siz herkes 256 Kbit alacak ki 2G EDGE ile alıyorsun o hızı. Hizmeti daha kullanılır hale getirmek için AKN koyup hızı yükseltiyorlar. Bu şekilde herkes kotasını doldurup hızını düşürmemek için az veri kullanıyor. Bu sayede herkes az kullansa da işini görecek kadar kullanımı hızlı yapabiliyor. Yazdığım değerler sallamasyon tabii ki, eminim onlar daha insaflı rakamlarda kapasitelere sahiptir. TT'nin AKN kalkması sonrası artan veri tüketimi AKN'nin böyle koşullarda işe yaradığını gösteriyor aslında.
    Sınırsız için kutudan kiralayacakları bant genişliğini arttırmaları gerekiyor. Hani aslında sınır kutuda değil, kutuya ayrılan bütçelerde, ticari sebepler yani.

Beni de 43 Mbit hız verdiği iddia edilen bir 3G baz istasyonunun maks. kapasitesini sorduğum elemanın 43 Mbit, kullanıcılara bölünüyor o demesi şok etmiş, teknolojinin aslında hiç gelişmemiş bir şey olduğunu hissettirmişti.

Bana asıl garip gelen herkes hıza ve fiyatlara takmış ama zamanında çalıştığım yerde uydu bağlantısı kullanılıyormuş. Sadece İnternet var simgesi görünüyor ama hiçbir yere girilmiyor diyorlardı. Yağmur başlayınca o simge de gidiyormuş. Hani bilmem kaç bin küsür KM mesafeden o hızlarla verimli hizmet verilebiliyor mu artık yav.

Kimse kullanmaz cinimize geliyor ama bir ara ben bile az daha alacaktım böyle bir şey. Arkadaşların bağlantı görünüyor ama bağlanmıyor demesi ve Turkcell'de açıklarla sınırsız kullanabilmek vazgeçirmişti. Turkcell olmasa mecburdum tabi.

Bulgaristan'da da hızlar çok yüksek ama gece ile gündüz hızlar birbirini tutmuyor. Gündüz 100 Mbit, gece yoğun kullanımda 3 Mbit oluveriyordu.

Yerel servis sağlayıcılar 50 liraya şu kadar veriyor denmiş. Benim buradaki bir sağlayıcı 50 Mbit fiberle 20 binlik kasabayı besliyor. Bir diğeri de cihazlarında hep 50 liralık 100 Mbit switchler kullanıyor. Koyduğu anten 1.8 Gbps destekliyor ama aldığım maks hız 90 Mbit ki, tüm abonelerin sinyalinin alındığı anteni 100 Mbit switche bağlarsan çok bile bu hız. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Mart 2019; 13:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşyerinde internete dayalı kritik işlemler olduğu için ADSL kesintilerinde kullanmak üzere satın aldık. Başlıkta sürekli hız konuşulmuş ancak size şunu söyliyim bu şekildeki uydu internetlerde daha büyük problem var, GECİKME, 700ms civarında çıkıyor testlerde. Bu durum ister istemez hangi paket hızını seçerseniz seçin bir yavaşlık hissettiriyor, online oyun vs. hayal bile etmeyin. Uydunet Bizdeki gibi diğer internet teknolojilerine kesinti ve hat eksikliğinde alternatif olabilir.
  • arkadaşlar online oyun için almaya kalkmayın yağmurda ping manyağı olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

olumsuz hava şartları internet kesintisine sebep oluyor mu ?
    bu arada kesinlikle reklam yapmalısınız ilk kez duyuyorum sizi.

edit: fiyatlar hakketen uçukmuş
    şimşek çaksa net kesilir ya :)
    ayrıca fiyat çok fazla 159 tl'den başlangıç ?ben 80'e çok derken :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yazmıştım zaten uzaynetin de hizmet alıcısı olduğunun kendisinin de gidip hizmet alıp istediği hizda dagitabilecegini.

An itibariyle çok dar bir kullanım alanı var zaten bu uydu internetin.

Güvence olsun diye yedek bağlantı.
    Bazı noktalarsaki üretim tesisleri/fabrikalar/petroller/dinlenme tesisleri vs kullanabilir.
    3G/4G bile çekmeyen yere ev yapmış zengin arkadaşlar.

Bu uzayneti bilmem ama uydu bağlantının en büyük kullanıcılarından bazıları da büyük turistik yolcu gemileri (ki burada internet uçuk fiyatlara satılıyor), yatlar, ve uçaklar (özellikle kıtalar arası ucanlar zira yerdeki antenlerden internet çekemiyorlar okyanusun ortasında). Uyduların sağladığı bant genisliginin önemli bir kısmını bunlar götürüyordur diye tahmin ediyorum.

Arkadaş Oneweb'den bahsetmiş. Onlar da baya yatırım aldılar becerebilirlerse çok sayıda uydu gönderecekler. Göndermeye başladılar da.

Mesele şu havaya bir tane uydu at. Herkese aynı anda 1 gbit ver... Maalesef böyle bir dünya yok. Bir de arkadaşın varsayımı bu adamlarin ay başında tüm kullanıcılara 16 mbps bağlantı verebildiği/verebileceği. Halbuki böyle bir şey yok. Zaten siz aldıkları anlık bandwidth değerini yazmışsınız. 7 müşterileri aynı anda hiz testini açtığında müşteri hizmetlerini ararlar AKN'de değilim nerede benim 16 mbitim diye.

Yine yukarıda Three'yi vs yazmışlar sınırsız aknsiz bağlantı falan verdiğini halbuki yoğun bir bolgeye geldiğin an 1mbitin altındasın. Daha fazla müşteri cektiklerinde alınan hız daha da düşecek. Lycamobile falan dediklerinin zaten alt yapısı yok. Düşük öncelikli kiracılar. Alt yapının sahibi sınırsız veremezken lycamobile mi verecek? Lycamobile'i düzenli kullanan bilir zaten rezilliği.

Bu uzaynetin yaptığı esasen yanlış. SkyDSL gibi yazacaklardı maksimum 50 mbps diye sonra kullanıcılar 256 kbps alınca arayacaklardı nerede benim 50 mbitim diye. Donanimhaberdekiler de ooo harikaymış diye yazacaklardi bu konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 17 Mart 2019; 11:34:46 >

• Daha yakın bir uydu yokmuydu😊

• Bir problem olduğunda aradığımızda "Allah ediy Allah, hava çok kötü" cevabını almanız büyük olasılık. Sıcak yaz günlerinde de nem var derler.
  • nasıl akn koyuyorsunuz? türkiye'de yasak değil mi?
  • Altyapınız yok altyapı argesi yapmamışsıniz herhangi bir bütçe ayırmamışsınız altyapı kullanmıyoruz diye 150den başlayan fiyatlarla oturtuyorsunuz fırsatçılık değilde ne bu?. Altyapısız yerde oturan adam ya köydedir ya yayladadır. Köylü adamın 150 lira internete vereceğini mi sanıyorsunuz hangi müsteri kitlesine hitap edeceğinizi bilin.

• ben de evimde altyapı olmaması sebebiyle buna benzer bir firmadan internet kullanıyorum. aynı şekilde benim de evimin çatısına bir alıcı koydular. airfiber diye geçiyormuş galiba kullandığım hizmetin adı. benim kullandıgım ile bu internet arasında bir fark var mı? çünkü ben akksiz 24mb pakete 70tl veriyorum. Fiyat farkı baya yüksek. Sürekli 24 mb alamasam da 10-12 den aşşağı düştüğü olmuyor, günün büyük bir kısmında 24 mb aliyorum.
    https://www.lodosnet.com/

linki de bu.
  • Bireysel kullanıcılar için değil beyler dağılın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sizde aynı şekilde hız üzerinden yazmışsınız. Bakın ben adamların hızına hiç bir şey söylemedim. Akn gerekli çünkü kutu kapasitesi budur demesinin saçma olduğunu söyledim. Bir daha söylüyorum; dünyada hangi hizmet sağlayıcı olursa olsun, akn yi kutu üzerinden yani donanım üzerinden savunursa saçmalıktır. Akn çok müşteri ile aynı hattan çok para kazanmaktır. Zaten böyle olduğu için akn kaldırıldı. Servis sağlayıcı diyorki ben çok para kazanayım, ağzımızın tadı bozulmasın. Bunun kutu ile hiç bir alakası yok...

• 2ekmek1sut kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam saçmalamadım. Ben internet hızı sınırsız demedim. İnsanlar internet hızı ile indirilen veri farkını bilmiyorsa benim sorunum değil. Mbps ile MB farkını mı anlatacağım burda. Adamların hızına lafım yok, akn var demesi de kendi satış stratejisidir. Ama akn var çünkü kutu kapasitesi dersen bas git derim... Akn var çünkü bizde paketler böyle desin, insanları salak yerine koymasınlar...

• AKN Sonrası Download: 256Kbps
    AKN Sonrası Upload: 256Kbps

doktor bu ne
  • akk tuzağı geçen yıla kadar yoktu artık standart paketlere konmuş hemde uzaynet ile kıyasla daha düşük hız dialup hızından hallice...

beterin beteri varmış... muhteşem hız...adsl hızında kotalı uydu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı-katil -- 17 Mart 2019; 22:41:30 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.