Şimdi Ara

Uzman erbaş/çavuş olamaz raporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşim şu anda askerlik görevini ifa etmekte. Acemi birliği bu hafta bitiyor, Ankara-Polatlı Topçu ve Füze okulunda. Kendisi uzman çavuş olmak adına askeriyeye başvuru yaptı.

Bununla ilgili tüm süreçleri(mülakat, sınav vs.) başarıyla geçti , sağlık raporundaysa bütün bölümleri geçip sadece kardiyolojide takıldı. Kalbinde normal hayatında ilaç kullanmayı dahi gerektirmeyecek minimal mitral bozukluk diye bir durum ortaya çıkmış askeriyedeki testlerde ve kardiyolog 'uzman er/erbaş olamaz' yazmış sağlık raporuna. Tüm bölümler bittikten sonra heyete sunuluyor bu raporlar nihai karar için. Tabi haliyle istediği bir şeydi ve bu durumla karşılaşınca morali çok bozuldu.

Benim sormak istediğim madem böyle bir durum uzman er/erbaş olmasına engel teşkil ediyor o halde mantıken askerlikten de muaf olması gerekmez mi bu durumda? Usta birliği üstelik Hakkari-Yüksekova'ya çıktı..

Nasıl bir yol izlememiz gerektiğinden emin olamadık buraya yazmak istedim bende.. (Rapora itiraz edecek sanıyorum, böyle bir hak tanınmış başvuru yapanlara)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaxis3 -- 23 Temmuz 2018; 15:11:19 >

• 2 pozizyonunda görevleri farklı misal pilot bak sağlık koşulları farklıdır, komando olmanın farklıdır. Uzman çavuş olarak görev yapacağı askeriye sağlığı sıkıntı yaratabilir ama er olarak görevini yapabilir. Askerde bir çok kişi oluyor sağlık sebepleriyle spor yapamıyorlar. Ne yapar spor yapamaz raporu verilir o zaman temizlik yapar veya durumuna uygun geri hizmette verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ntikor -- 23 Temmuz 2018; 15:29:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subay vs doktor vs avukat
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.