Şimdi Ara

Uzmanlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buradaki karşılıksız paylaşımı çok seviyor ve herkeze teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bende elimden geldiği kadar yardım etmek istedim cürümümüzce umarım bir kusur işlememişizdir. Benim de sizler gibi hiçbir bekletim veya bir çıkarım söz konusu değildir. Tek bir çıkarım var o da altta görünen imzamdır.

Çalıştığım yerde donanım derslerine başlamayı düşündüm ve sizler ile birlikte donanım müfredatı hazırlamak istedim. Buradaki arkadaşlara çok fazlasıyla güvendiğim için de bunu birlikte hazırlamak istedim. Evet sizce bir donanım bilgisi nasıl verilmeli, hangi sırayla anlatılmalı ve anlatımda ne gibi araçlardan faydalanmalıyım.

Tek dileğim konunun ciddiyete alınmasıdır.

Kolay Gelsin

• dostum bahsettiğin iş öyle hadi deyince yapabileceğin bir iş değil ben 10 yıldır bu sektörde teknik servislik yapıyorum ama hala bir şeyler öğreniyorum. insanlara bir şey öğreteceğim diye kendini yıpratma birilerini yetiştirmek istiyorsan yanına bir çırak al onu yetiştir. ama onada tüm bildiklerini öğretme derim. belki bu yazıdan sonra bana karşı olumsuz şeyler düşünebilirsiniz ama inanın bana bu yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım.
  • 1-Donanım Parçaların dan başlanmalı anakart nedir cpu nedir cartcurt
    2.ÇAlışma Prensibi anlatılmalı Power BAstığımızdan ve İşlem yaparken Hangi Doananım AYgıtlarını Kullanıyoruz
    3.Telemel Sorunlar
    aklıma gelmiyor geldikce yazarim :D
  • 1.bilindik konularla başla
    2.kitaplara bakarak ne gibi konular göstreriolar bak anlat
  • Valal bana kimse Öğretmedi Bu böyle şu böyle diye ben kendim öğrendim 7 yildirda bu işin içindeyim BU iş TEcrübe ister Ha deyince olmaz HErzaman yeni problemlerle karşılaşıyorum.Bende kimseye öğretmedim Yanimdaki Ler artik ne gördüyse öyle öğrendiler ama genede yardimci olabileceğimiz şeyler varsa oluruz
  • Dostlar işte istediğim buydu, merak etme ben zaten bir kuruluşun bilgi işleminin de çalışmaktayım. Bu tamamen benim fikrim ve dediğin gibi teknik servisliktan de geçerek geldim ve yine dediğin gibi halen bişeyler öğreniyorum ama bu demek değil ki bunun dersini veremeyeceğiz anlamına gelmiyor dostum öğrenmenin sınırı yokki, ne kadar da uzmanız desek anlamı yok her zaman eğitimimiz devam edicek amacım insanların bunu hızlandırmaları ben kendi çabalarım ile öğrendim hani derler ya çekirdekten yetişrek geldim. Ama inan zamanında bilgisayarın , donanımın , işletim sisteminin bana mantığını öğretmenelerini çok isterdim çoğu sorunla deneme yanılma yoluyla hallediyorduk , ama şimdi iş öle gelişmiyor olayın mantığı ap ayrı bir olay. İşin özünü bilince bir sorun çıkış sebebinden çözümüne kadar tüm evrelerini takip edebiliyorsun.

- Naughty dostum dediğin gibi ilk önce insanlara donanım parçalarından başlamayı düşünüyorum ama ondan öncesi de olmalı. Öyle olmalı ki eksiksiz ve hatasız olmalı , (Eksiksiz ve hatasız sadece allaha mahsustur bunu biliyorum 4/4 ulaşamayabilirim ama en azından 4/3 başarırım ümidi ile yola çıktım.

Desteklerinizin devamını rica ediyorum

Kolay Gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: yardimsever
    öğrenmenin sınırı yok

İşte Pc yi bu yüzden çok seviyorum.7 senedir kullanıyorum ve her başına oturduğumda sürekli birşeyler öğrenmek çok eğlenceli geliyor ki zaten Pc seviyorsanız bu kaçılınmaz birşey oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım Uzmanı değilim o yüzden burada işim yok ama bişey söyleyip gideceğim.

Böyle bir ders olursa dökümanlarını ben de almak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yardimsever

Dostlar işte istediğim buydu, merak etme ben zaten bir kuruluşun bilgi işleminin de çalışmaktayım. Bu tamamen benim fikrim ve dediğin gibi teknik servisliktan de geçerek geldim ve yine dediğin gibi halen bişeyler öğreniyorum ama bu demek değil ki bunun dersini veremeyeceğiz anlamına gelmiyor dostum öğrenmenin sınırı yokki, ne kadar da uzmanız desek anlamı yok her zaman eğitimimiz devam edicek amacım insanların bunu hızlandırmaları ben kendi çabalarım ile öğrendim hani derler ya çekirdekten yetişrek geldim. Ama inan zamanında bilgisayarın , donanımın , işletim sisteminin bana mantığını öğretmenelerini çok isterdim çoğu sorunla deneme yanılma yoluyla hallediyorduk , ama şimdi iş öle gelişmiyor olayın mantığı ap ayrı bir olay. İşin özünü bilince bir sorun çıkış sebebinden çözümüne kadar tüm evrelerini takip edebiliyorsun.

- Naughty dostum dediğin gibi ilk önce insanlara donanım parçalarından başlamayı düşünüyorum ama ondan öncesi de olmalı. Öyle olmalı ki eksiksiz ve hatasız olmalı , (Eksiksiz ve hatasız sadece allaha mahsustur bunu biliyorum 4/4 ulaşamayabilirim ama en azından 4/3 başarırım ümidi ile yola çıktım.

Desteklerinizin devamını rica ediyorum

Kolay Gelsin.

@yardımsever: şu linkteki siteyi bir incele...
    sana bayağı bir fikir verir sanırım nasıl başlaman ve devam etmen konusunda...

http://www.pccomputernotes.com/

• Bu arada Askerden YEni GEldim :D İş ARıyom ARkadaşlar ANKARADAYIM REfaranslarim iyidir... TEknik SErvis ve ya sAtış... SAğolun

Askerden Önce MAVİBilgisayarda Teknik servisteydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 6 Ocak 2006 13:04:32 >
  • Bende yaklaşık 13 yıldır bu işin içerisindeyim ve burada karşılık beklemeden birçok arkadaşımıza elimden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyorum. Bilginin paylaştıkca büyüdüğünü düşünenlerdenim. Benim kanımca donanıma şöyle başlamalı;

1) Parçaların tanımları,
    2) Hangi parça hangi arıza durumda nasıl uyarılar verir,
    3) Board daki socetler ve slotların tanımı ve uygun slota uygun kartın takılışı,
    4) Pek çok aceminin takıldığı kasa switchlerinin board kitapcığı kullanılarak uygun yerlere takılması,
    5) Bir bilgisayarın a dan z ye toplanmasında ve toplandıktan sonra çıkabilecek sorunların nelerden kaynaklanabileceğinin belirlenmesi,
    6) Bios ayarları ve sistem kurulumuna giriş,

donanım biliyorsunuz ki Türkiye şartlarında program bilgisinide beraberinde getirmesi gerekmektedir. Bu yüzdendir ki donanımdan anlayan birinin çok iyi bir şekilde Winx, Linux, Novell gibi işletim ve uygulama sistemlerinide bilmesi gerekmektedir. Hele hele Windows u kesinlikle bilmesi şarttır. Diğerlerinin affı olabilir ama bir tekniker toplu iğne ucundan board bile yapabilse Windows bilmiyor ise bir hiç olarak nitelendirilir. Bu yüzdendir ki;

7) Windows optimasyonu,
    8) Windows da aygıt yöneticisinin kullanılması
    9) Sisteme aygıt tanıtma.

Şu an aklıma bu kadarı geldi umarım yardımcı olmuşumdur ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.