Şimdi Ara

Uzun cümleleri anlamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kelime oyunlarını falan tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorum bu da canımı sıkıyor. Kısa ve öz cümleleri okurken keyif alıyorum. Ama gelgelim uzun paragrafları falan anlayamıyorum yani. Var mı bi öneriniz ya da benim gibi olan ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hızlı okumayı deneyin.
  • Kozmic kullanıcısına yanıt
    Selam hızlıca okuyun, yine olmazsa başka bir taktik daha verebilirim.
  • Lisedeyken Ray Bradbury'nin bilimkurgu romanlarını okuyordum. En uzun cümlesi 3-4 kelime falandı. Bazen bir satıra 2-3 cümle sığıyordu ve kitap yağ gibi akıyordu. Şimdi aradan yıllar geçti ve geçenlerde D&R'da gezerken hala o kısa kısa cümleli kitapların raflarda olduğunu gördüm ve mutlu oldum.

Yani ağdalı bir dili ve uzun uzun tasvirleri okumayı sevmemeniz normal. Bazılarımız sever, bazılarımız sevmez. Kendinizi zorlamayın. Neyi seviyorsanız onu okuyun. Okumak kanatlanmaktır.
  • general-net kullanıcısına yanıt
    Bende Yeraltından Notlar'ı okuyorum Dostoyevski'nin. Acaba kitaptan kaynaklı olabilir mi ? Yani başka bu kitabı okuyup benim olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların dediğinin tam tersini yapıp yavaş okuyun. Hızlı okumak anlamak anlamına gelmez sadece daha hızlı bitirmeye yarar, zaman tasarrufu sağlar. Ama çeviriden kaynaklı da olabilir sık karşılaştığın birşey değilse.
  • uzun cümle zaten cümle değildir. cümle az kelimeyle çok şey anlatabiliyorsa o zaman gerçek anlamına kavuşur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı uzun cümleler vardır tamam kitap sürükleyici olduğundan en fazla 1-2 defa okursun falan da bazen bir bilimsel paragraf çıkıyor, bitirenin vay haline. Empati kitabında 1 sayfada 15 dk kaldığımı bilirim Ama anladım yani ışıklarla ilgili bir şeydi hala aklımda duruyor.
  • Ben derim ki hızlıca anlayamadığınız sayfaları hızlıca geçin.

Hayat akıp gidiyor motoru çok da zorlamaya gerek yok :)
  • bir de schopenhauer okumayı dene :p

şaka bir yana , uzun cümleleri okumak ingilizce metin anlamak gibi. ne kadar çok okursan okadar gelişir. ilk etapta uzun bir cümleyi 3 dakikada anlarsın yada üzerinden geçmen gerekir ama okuma eğilimin devam ettikçe daha kısa sürede anlarsın ve uzun cümleler hoşuna gitmeye başlayacak...

anlamadıysan tekrar tekrar tekrar üzerinden geç , zamanla tekrarların olmadığı bir dönem başlar senin için :))
  • Bunun birazda vücut direnciyle de alakası var. Mesela ben akşam kitap okurken kitaba kendimi tam veremem ama gece çakralarım açık tüm enerjimi kitapa veririm , kendimi daha pozitif hissederim. Bu nedenden olabilir. Bi de masturbasyonu azalt etkisini göreceksin inan bana
  • Eskiden uzun cümleleri okumakta hiçbir sorun yaşamazken ben de son 2-3 yıldır aynı dertten muzdaripim. Hatta okuyamayınca dalıyorum, kafam başka yerlere gidiyor. İnsanlar vitamin kullan diyorlar ama bilmiyorum :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.