Şimdi Ara

Uzun Göl - ( akpden öncesi ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rant ve talan kültürü sonucu uzungöl un hali.

Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş.

10 Yıl sonraki hali.Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 13 Ocak 2024; 16:8:19 >

• Kesinlikle katılıyorum bu kabul edilemez böyle rüya gibi bir yer ne hale geldi yazıklar olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun göle 9 yıl önce gitmiştim çok çok güzeldi şu anki hali rezalet tek kelime ile. Bildiğin yapay gölet gibi olmuş bizim bahçeşehir göleti bile daha derli toplu ve güzel.

• Karadeniz devam devam dedi bize söz düşmez 10 sene sonra Arap kardeşleriyle aralarında çözerler son zamanlarda arapların en çok yerlestiği yerler Karadeniz olmaya başlamış.

• Ne güzel turizme açmışlar doğa harikasını oyle soluk fotoyu koymakla olmuyor yalnız 2017 de gttim gayet güzeldi.

Bomboş kimsenin uğramadığı biryer kervan geçmez yapılmasıda doğru değil aşırı kentleşmede betonlaştırmakta doğru değil genelde ahşap yapılar zaten beton bile değil.

Gittiğimde sadece göl ve civarında vardı yapılaşma zaten avrupa vari yapmışlar renga renk boyamışlardı binaları gitmediyseniz mutlaka gidin restrontlarıda süper mıhlama ve balık yedim havası doğası harika.

yapılaşma gayet orantılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Ocak 2024; 18:32:58 >

• Emeklilik sistemi yüzünden battığı söylenen doğa harikası kuzey ülkelerini bir inceleyin bir araştırın imkanınız varsa bir gidin...

Doğaya toprağa ağaca göle ne kadar kıymet veriyorlar görün.

,

Adamlar Müslüman bile değil ama tabiata nasıl bir kıymet veriyorlar haddi hesabı yok...

Materyalist gösterilen batının doğuya vereceği çok ders var. Doğu alabilir mi tartışmalı.

• 2018 de gitmistim, cidden uzulmustum, oncesini bilen arkadaslarimda var. Ucube olmus resmen. Yaylalarda ayni hezimete ugrayacak umarim karagolude buna benzetmezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt

burasımı ucube?

Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş.Doğa Aşığı Gezginleryoutube
    Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Trabzon; mavi ile yeşili birleştiren doğası, insana huzur veren havası, tarihten gelen mirası Sümela Manastırı ve yemyeşil çam ağaçlarının çevrelediği doğa harikası Uzungöl’ü ile Doğu Karadeniz’in en gelişmiş şehridir. Tarihten günümüze bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehirde Rum Pontus İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma bir çok tarihi yapıya rastlayabilirsiniz. Trabzon’un doğal güzelliklerinden olan Uzungöl Trabzon’a 99 km, Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden de yaklaşık 1100m yükseklikte bulunmaktadır. Uzungöl'ün yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla meydana geldiği öngörülmektedir. Dik yamaçları, temiz akarsuları, yemyeşil ağaçları ve çiçeklerinde canlı renklere rastlayacağınız bitki örtüsüyle her yıl Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır.  Uzungöl, bir köy/yayla ve eğlence yeridir. Otelleri, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları, küçük resort tipi otelleri, bungalow evleri ve doğal manzarasıyla az bulunur güzellikte gezi ve konaklama yeri olarak cazibesi günden güne artmaktadır. Günümüzde gelişmekte olan doğa turizmi sayesinde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turizm potansiyeli bakımından Trabzon için önemli bir yere sahiptir. Uzungöl’de yaz turizm sezonu Nisan ayında başlayıp Ağustos – Eylül aylarının sonuna kadar hava şartları imkan verdikçe devam etmektedir. Deniz seviyesinden yaklaşık 1100km yükseklikte bulunması sebebiyle baharın yüzünü biraz geç gösterdiği Uzungöl’ü ziyaret etmek için en uygun vakit haziran ayının ilk haftasından  sonradır. Sıcakların kendisini geç hissettirmesi sebebiyle ağaçların ve bitki örtüsünün yeşile bürünmesi, Uzungöl’ün 4-5 ay sürecek olan turizm mevsimine hazırlanması sahil kesimine nazaran biraz geç oluyor. Ancak yaz turizmi kadar kış turizminde de hatrı sayılır bir güzelliği vardır ve imkanı olan birçok turist kış aylarında da çam ağaçlarının üzerine serpilmiş bembeyaz kar örtüsünü ve doğa harikası manzarasını görmek için Uzungöl'ü ziyarete geliyor. Yılda bir defa o bölgeye gitme şansınız varsa bu hakkınızı yaz aylarında kullanmanızı öneririz. Elbetteki kış aylarında kar yağışının getirdiği muhteşem güzellikler yanında ulaşım bakımından yollarda oluşacak sıkıntılarla birlikte kış aylarındaki gezme imkanlarının yaz ayları kadar çok olmaması ve zorlu olması gibi faktörleri de hesaba katmak gerekir. Uzungöl’de ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında hava şartları el verdiği müddetçe trekking, kuş gözlemleri, botanik amaçlı turlar, doğa yürüyüşleri, aile veya arkadaş gezileri yapabilir.Kış aylarında ise otel,pansiyon ve bungalow evlerde konaklayarak kafa dinleyebilir,doğanın tadını çıkarabilir ve dönem dönem düzenlenen helikopterle dağlarda kayak etkinliklerine katılabilirsiniz. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Uzungöl'ü ziyaret etmek ve burada birkaç gün kalmak istiyorsanız mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.Son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle daha sezon başlamadan birçok otelde yer bulmak mümkün olmuyor.Erken rezervasyon durumunda hem indirimlerden faydalanabilir hem de olası bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz. Burada antiparantez açmak istiyorum.Arap turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle etrafta birçok işletmenin tabelalarını hatta menülerini bile Araplara göre düzenlediğini hatta fiyatlarını da ona göre şekillendirdiğini farkettik.Oraya gidince her yerde Arapça yazılara rastladığınızda ben yanlış yere mi geldim diye düşünmeyin çünkü tamamen işletmelerin bir satış stratejisi. Ancak ben bu durumu hiç hoş karşılamadım ve bu konudaki rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum. Araplarda para çok ve özgürce harcıyorlar diye işletmelerin birbiriyle yarışırcasına sadece Arap turistlere yönelik hizmetler vererek,onların ilgisini çekecek düzenlemeler yaparak ve fiyatlarda da onları düşünerek fazla kazanmak adına kendi vatandaşını hiçe sayarak düzenleme yapılmasını şiddetle kınıyorum.Bazı işletmelerde yerli turistlerle yeteri kadar ilgilenilmediği bile görülmüştür. Bizim ülkemizin bir değeri öncelikle bizim insanımızın beğenisine ve zevklerine isteklerine göre şekillendirilmelidir. Elbetteki yabancı turistlere göre de düzenlemeler yapılmalı.Bu Arap olur İngiliz olur Fransız olur farketmez.Ancak tabelalarını ve menülerini onların diline göre yapmamalıyız.Birçok dil bilen rehberlerimiz var. Bütün turistlere bu konuda yeterince yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum. Emeğe saygı ve çok daha güzel videolar çekebilmemiz adına bize destek olmak için abone olarak videolarımıza kısa da olsa yorum yazar ve bildirim zilini de açarsanız çok mutlu oluruz. YENİ YILDA YEPYENİ VİDEOLARLA KARŞINIZDA OLACAĞIZ.TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN. Bilgilerinden faydalandığım internet sitesi ; https://uzungol.net/uzungol/uzungol-hakkinda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=8LfxkWp9btc
  • Sakın hata yapıp gitmeyin orda Araplara hizmet var Türklere yok !!!

• Karşıdan karşıya bir tanede köprü yapsalarmış.
    Tadından yenmezmiş

Ne yani, a noktasından b noltasına gitmek için dolanak mı.

Nerde kaldı bizim zenginliğimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 11 Ocak 2024; 21:32:21 >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Köprüden geçiş ücretli olur. Hgs filan koyarlarUzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş. 

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

değil mi..

Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş.Sefa Aydınyoutube
    Trabzon Uzungöl
    https://www.youtube.com/watch?v=1ylbyYGU9S0

Daha da yeşillendirilmesi gereken yerin betonlaşması mı ucubelik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 11 Ocak 2024; 22:3:53 >

betonmu? yapıların büyük çoğu ahşap yahu o koyduğun şeye turist insan nasıl gelicek çadırmı kuracak yahu :))) ben bayıldım yapandan allah razı olsun bunca yıl çöpe hiçe gitmiş .

Bence de iyi olmuş, trabizonlulara yakışırrr devamkee.Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş. 

okadar yapı norveçtede var insanlar çadırda yaşayıp ormana dışkalamıyorUzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş. yer doğada osa belli yerinde yapılaşma medeniyet olmak zorunda gayet güzel olmuş turizme kazandırmışlar iş arkadaşlarımın çoğu chplidir hepsi bayıldı aşık oldu desem yeri.

kerimcem, bu bayat yorumların bana sökme canım hadii bakayım, foruma yeni gelenlere yanaş. Uzun Göl  - ( akpden öncesi  ve sonrası ) Resmen Talan edilmiş. 

mantıklı şeyler yazın ozaman 1987 de sadece koyunların otladığı bir kaç köy evinin olduğu insan bile geçmeyen mera şeklini methedme bir zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Ocak 2024; 22:56:3 >
  • %68.89
    Demek ki bir memnuniyet var siz niye burada kendinizi paralıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğanın katlide talep görebilir tercih sonuçta. fındık tarlalarını komple betonlaştırsalar %70 bile olabilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.