Şimdi Ara

Uzun Kablo ve Şarj Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telefonu veya başka bir cihazı şarj ederken kablonun boyu şarj süresini etkiler mi?

Örneğin cep telefonu içinden çıkan 1 metrelik kablo yerine 6 7 metrelik kablo kullanırsak şarj süresinde değişim olur mu?

Saygılar.

• çok kaliteli olması gerekiyor bunuda şuna dayanarak tahmin ederek düşündüm bende 10mt usb kablosu vardı ama ucuzdu uclarında adabtör yoktu bu yüzden wifi modemi çalıstıramayacak kadardı sonra 5 metrede çalıstıgını arastırdım 6 metre civarı kısalttım uğrastım ip gibi kabloları bantlayıp bu kadar ince oldugunu bilmiyorumdum normal elektrik kablosu gibidir sanmıştım neyseki o kadar uğrasımın sonucu yapabildim sorunsuz çalıstı sendede 6-7 metre çok fazla bir mesafe sürekli kullanıma gelmez aktarımı normal orjinal adapbtör ve kablosuyla yapmanızı öneririm askerlikte adi sarj kablosu olmıstım htc one x telefonuma sonrada bataryayı 1-2 ay içinde öldürdü kabloda doldurmamaya başladı. 2 metreden fazlasını tavsiye etmem o da 2 metrede olanda kaliteli olması şartıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunlusemih

çok kaliteli olması gerekiyor bunuda şuna dayanarak tahmin ederek düşündüm bende 10mt usb kablosu vardı ama ucuzdu uclarında adabtör yoktu bu yüzden wifi modemi çalıstıramayacak kadardı sonra 5 metrede çalıstıgını arastırdım 6 metre civarı kısalttım uğrastım ip gibi kabloları bantlayıp bu kadar ince oldugunu bilmiyorumdum normal elektrik kablosu gibidir sanmıştım neyseki o kadar uğrasımın sonucu yapabildim sorunsuz çalıstı sendede 6-7 metre çok fazla bir mesafe sürekli kullanıma gelmez aktarımı normal orjinal adapbtör ve kablosuyla yapmanızı öneririm askerlikte adi sarj kablosu olmıstım htc one x telefonuma sonrada bataryayı 1-2 ay içinde öldürdü kabloda doldurmamaya başladı. 2 metreden fazlasını tavsiye etmem o da 2 metrede olanda kaliteli olması şartıyla.

Cevap için teşekkürler aslında ben teknik olarak sormak istedim yani aynı pili aynı kalitede iki ayrı kablo ile şarj edersek.

1 metrelik kablo ve 10 metrelik kablo ile şarj süresinde değişiklik olur mu?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blues-

Merhaba Arkadaşlar,

Telefonu veya başka bir cihazı şarj ederken kablonun boyu şarj süresini etkiler mi?

Örneğin cep telefonu içinden çıkan 1 metrelik kablo yerine 6 7 metrelik kablo kullanırsak şarj süresinde değişim olur mu?

Saygılar.

Alternatif akım ve doğru akımda farklar yaşanır.
    Er kablonun belli direnci var direnç bi noktada voltajın üzerine çıkar ve iletim durur.
    Tabi bi kaç metrelik kabloda yaşanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple in orjinal 2m lik kablosunda surede fark yok, ama yan sanayi kablolar etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac4601

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar.

Er kablonun belli direnci var direnç bi noktada voltajın üzerine çıkar ve iletim durur.

Teşekkürler yani teknik olarak aynı kalitede iki kablodan kısa olan daha kısa sürede şarj eder diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blues- -- 22 Şubat 2015; 15:55:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ac4601

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Saygılar.

Teşekkürler yani teknik olarak aynı kalitede iki kablodan kısa olan daha kısa sürede şarj eder diyebilir miyiz?

Bahsettiğim gibi alternatif akımda yani prizden gelen akımda kablonun boyutunun önemi yok.
    Örneklendirecek olursan K.Maraş/Afşin termik santralinden çıkan elektrik Kayseriye gidiyor.
    Hemde önemsenmeyecek kadar az voltaj kaybıyla.
    Yani özetleyecek olursak ister kısayla ister yzunla yap fark etmez.
    Tabi bu fark sadece kablo kalitesi ve orjinalliğiyle alakalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soru: 1 metrelik kablo ve 10 metrelik kablo ile şarj süresinde değişiklik olur mu?
    Kısa cevap: Olur, 10 metrelik kabloda süre uzar.
    Uzun cevap: Doğru akım (DC) aktarımında kablo çok fazla kayıplara neden olur. Bu nedenle özellikle yüksek akım çekilecekse ve gerilimin düşmemesi gerekiyorsa, kablolar direnci azaltmak için çok kalın yapılır. Örneğin otolardaki akü aktarım kablosu gibi (12VDC). Eğer 10 metrelik kablonuzun gerilim taşıyan tellerinin her biri 1.5mm çapından büyük değilse mutlaka kayıp olacaktır. Bu kalınlıkta bir telefon şarj kablosu pratik olmadığı için yapılmaz ve her türlü 10 metre kablo kayıplara neden olduğu için şarj süresini uzatır. Bunu test etmek için Çin'den "Charge Doctor" denilen küçük aletlerden alabilirsiniz. Ben de DH'da bir arkadaşın tavsiyesi üzerine getirdim ve kayıplı tüm şarj kablolarımı devre dışı bıraktım.

• 5 metreden sonrasi saglikli olmaz diye dusunuyorun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.