Merhaba arkadaşlar bilgisayarımın sistem bilgisini aşağıya yazacağım bilgisayarım çok eski bir bilgisayar 2007 model casper era şöyle bir sorunla mücadele etmeye çalışıyorum diyeblirsin efendim kaç senelik bilgisayar git yenisin al kurtul bu tarz yorum yapacak arkadaşlar hiç okumadan uzaklaşabilirler bilgisayarı 6 saatten fazla açık tutunca kendini resetlemeye başlıyor bilgisayarcıya götürdüm çözemedi malum mevsim yaz bu aralar 6 saate kalmadan ara ara kendini resetliyor bilgisayar temizliği konusunda sıkıntı yok her türlü temizliğini yaptım parça parça söküp tertemiz tekrar taktım termal macun yeniledim fanları yağladım tahminim chipset(kuzeyköprüsü)te bir sorun var ama nasıl çözerim bilmiyorum bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler iyi forumlar..
İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium Anakart Üreticisi : OEM Anakart Modeli : OEM Sistem Türü : x86-basec PC(32bit) İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Cpu 4400 @ 2.00GHz, 2000 MHz, 2 Çekirdek,2 Mantıksal İşlemci Ekran Kartı : Ati Radeon Graphics Processor / X1050 Kullanılabilir Grafik Belleği : 1535 MB BIOS Sürümü/Tarihi : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 03.07.2008 SMBIOS Sürümü : 2.5 Yüklü Fiziksel Bellek : 3.00 GB Toplam Fiziksel Bellek : 3.00 GB Kullanılabilir Fiziksel Bellek : 1.00 GB Toplam Sanal Bellek : 5.99 GB Kullanılabilir Sanal Bellek : 3.82 GB Disk Belleği Dosyası Alanı : 3.00 GB
Ekran Kartı Resmi :
Bilgisayar çok ısınıyor olabilir mi koyduğun yerde fanlar rahat çalışcağını zannetmiyorum birde 6 saat bilgisayarı aşırı işlemciye yüklenecek bir şey yapıyor da olabilirsin benim eski bilgisayarım battlefield 3 5-10 dk saat zor dayanıyor sonra kapanıyordu oyun kasmıyor donmuyor kaymak gibi akıyor ama işlemci çok ısındığı için kendini kapatıyordu belki sorunun budur
EvinDelisiTR
kullanıcısına yanıt
Isınmadan olmadığını düşünüyorum dostum fanlarda bir sorun yok anladığım kadarıyla Core Temp adında bir program var onla bilgisayarın ısısını kontrol ediyorum 57 dereceyi geçmiyor yükte olsa bile aynı zamanda bilgisayarı çok yoracak birşey yapmıyorum dizi film felan izliyorum yanındada ufak tefek işlemci ve rami çok kullanmayan oyunlar oynuyorum.Bir arkadaşım sorunun anakarttan kaynaklandığını söylemişti ama üstüne fazla konuşma imkanımız olmadı artık kondansatörlerden mi oluyor yada patlak kondansatör varmı bilmiyorum onu nasıl anlarım onuda bilmiyorum yada chipsette bir problem var galiba öyle tahmin ediyorum bilgi sahibi arkadaşlar lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
Hocam pc eski psu durumu nedir oda eski ise değiştirin psu yu
Psu'nun üstündeki yazıları fotoğraf atabilirmisiniz
Aşırı ısınma veya yetersiz psu durumunda pc kapanır. Resetleniyor yazmışsınız ama yine de farklı bir psu ile denerseniz iyi olur diye düşünüyorum.