Şimdi Ara

Uzun Yolda Gece Yolculuğu mu Gündüz Yolculuğu mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
8.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece yolculuğu yazın daha mantıklıdır. Serin olur, güneş gözünüzü almaz, acemi bayanlar, yeni yetme paso 6. vitesle giden polo, golf, leon üçlemesi sürücüleri ile yaşlılar ortalıkta olmaz.
    Yağmurlu havalarda gündüz yolculuğu mantıklıdır çünkü asfalt ıslanınca daha da kararacağı için görünürlük azalır.
    Karlı havalarda da gündüz yolculuğu daha iyidir. Çünkü gece/gündüz ısı farkından dolayı buzlanma gece daha fazla olur.
  • The night is dark and full of terrors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Ağustos 2017; 10:18:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uykum Tam olarak ne zaman açılırsa o vakit Yola çıkarım...
  • Issız yerde araba arıza yaparsa riskli ama yavv
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Bence gece yolcululuğu daha riskli.Mesela kuş uçmaz kervan geçmez vaya belalı bir yerde aracınız bozulsa veya lastik patlasa yaşadığınız stres sizi çileden çıkarır.Hele bir de eş ve çocuklarla yolculuk yapılıyorsa daha da stresli oluyor.Ben de bu konuda biraz paranoyaklık derecesine varan takıntı da olduğu için gece arkamdan bir aracın gelmesi bile tedirgin ediyor.Şehirler arası yolda araç arızalansa ben aracı yol üzerinde tutmaya bile korkarım.Aracın görünmediği tenha bir yere çekerim.Malum zaman kötü.O sırada geceleyin yoldan gelen bir araç gelip yanına dursa içinden üç beş serseri çıksa o karanlıkta ne yapabilirsin?Öte yandan gece yollarda görüş açısı düşük olduğu için yoldan geçen bir canlıya çarpma ihtimali daha fazla.İlle de gece yolculuğu yapılacaksa havanın aydınlanmaya yakın olduğu saatler olan 3-4 gibi zamanlar tercih edilmeli.

şu ana kadar kendim çıktığım tüm yolları gece kat ettim. öğrenciyken bile Ankara - Kırıkkale arasında akşamı beklerdim yola çıkmak için.
    gündüz ne kadar saçma sapan taşra şöförleri var ise yollarda. Arabayı şeritte tutamaz, sollamaya çıkarsın oda aynasına bakmadan çat 50 - 60 km hızla önüne kırar sollamaya çıkar, kamyonun - tırın yanından geçmeye korkar büyük aracın sol arka köşesinde bekler, yol çalışması olur bölünmüş yolda 30 km hızla ilerler, viraja girerken iki şeriti ortalayıp girer v.s. v.s. saymakla bitmez.
    Gece hem tenha olur hemde kendine güvenen şöförlüğü bilen adamlar yola çıkar.
    gece Çok tenha yerde araç bozulur mu elbette bozulabilir insan yapısı. öyle bir durumda vakit kaybetmeden durum tespiti yapılır aracın yürümez durumda olduğuna kadar verirseniz (lastik patlaması v.s. ayrı onuda değiştiriverin) jandarmayı arayın geliyorlar ki 156 harekat merkezini aradığınızda, mıntıka karakoluna anons geçerler. harekat merkezini ikinci kez arayıp gelmediler derseniz, karakol nöbetçi devriyecisi başına güzel işler alır. Zaten devriyeciler astsubay ya da uzmandır. Her türlü gelirler, yardımcı olurlar, karakolda bile ağırlarlar sizi.
    Ülkemizde ki kolluk kuvvetinin hakkını veren asayiş jandarmadır.

• bende gece yolculuğu daha çok seviyorum fakat iyi aydınlatma ve karartmalı ayna lazım yüksek araçların far ayarı genelde yok yanından geçip gidiyorsun fakat yinede rahatsız ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece cok daha zor.helede bole anlayis yoksunu insanlarin oldugu bi yerde.(duzgun insanlari tenzih ederim tabi)ada uzun sis park 4 lu ne varsa yakmis geliyo karsidan.yani cok orjinal kufurlerim var ama yinede yetmiyi yetmez bolelerine..

• Ben şahsen astigmat olduğu için gözlükte görüşü zayıflattığı için gece sürüş yapmıyorum, çünkü tabelaları okumam zorlaşıyor, hatta bazen kaçırıyorum. Bana göre gece çok daha tehlikeli aydınlatma da bir yere kadar sonuçta. Ben sabah erkenden uzun yola çıkmayı severim tenha yollarda güneş basmadan, kamyonlar çıkmadan ferah ferah gidersiniz.
  • Gece sürekli uzun farı yakılı bırakan ve artiz gibi sis farlarını yakan sürücülerin kulaklarını çok güzel çınlatıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorda kalmadıkça gece yola çıkmam.
    Risk daha fazla çünkü gece. Daha çok dikkat etmen gerek.
    Uzun yola çıkılacak ise sabaha karşı çıkmak en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 21 Ağustos 2017; 21:18:59 >
  • Mevsime bağlı olarak yollarda buzlanma olmadığı sürece gece yola çıkarım 23 yaşındaki arabama güvenerek. Gece veya gündüz fark etmez bakım en önemli konu ihmale gelmez Allah korusun. Şuan Antalya' dayım 2 gün sonra memlekete dönüyorum 900 km den fazla sürüyor klima yok gel de yola gündüz çık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Ben şahsen astigmat olduğu için gözlükte görüşü zayıflattığı için gece sürüş yapmıyorum, çünkü tabelaları okumam zorlaşıyor, hatta bazen kaçırıyorum. Bana göre gece çok daha tehlikeli aydınlatma da bir yere kadar sonuçta. Ben sabah erkenden uzun yola çıkmayı severim tenha yollarda güneş basmadan, kamyonlar çıkmadan ferah ferah gidersiniz.

Bende astigmatım ve gece yolcuğu zulüm

Özellikle hava tam karardığı zaman geçmiş olsun bitiyor görüş,

Ve gözler çok çabuk yoruluyor

Sabaha karşı yola çıkmak her zaman daha mantıklıdır

Gece yolculuğu her zaman risklidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Ben şahsen astigmat olduğu için gözlükte görüşü zayıflattığı için gece sürüş yapmıyorum, çünkü tabelaları okumam zorlaşıyor, hatta bazen kaçırıyorum. Bana göre gece çok daha tehlikeli aydınlatma da bir yere kadar sonuçta. Ben sabah erkenden uzun yola çıkmayı severim tenha yollarda güneş basmadan, kamyonlar çıkmadan ferah ferah gidersiniz.

Bende astigmatım ve gece yolcuğu zulüm

Özellikle hava tam karardığı zaman geçmiş olsun bitiyor görüş,

Ve gözler çok çabuk yoruluyor

Sabaha karşı yola çıkmak her zaman daha mantıklıdır

Gece yolculuğu her zaman risklidir

Benim gideceğim yol bide ıssız orman yolu arabayı iyi bir şekilde ustaya göstermem lazım arıza falan yaparsa sakat olur

• Başka bir hususa değineceğim

Yola çıkacağım gece beni uyku tutmuyor sizde de bu sorun var mı? Gece 4 te kalkıp çıkarım hesabı yapıyorum hep ama gece 4 e dek 1 dk uyumuyorum sonra dalınca da 7-8 gibi çıkabiliyorum en erken

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Sanirim stress yapiyorsun

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Ustad konustu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yolculuğunu seviyorum ama 2 kere köpeğe çarptım. Aniden yolda beliriyorlar, insanı üzüyor.

• Az önce serik'den anamur,a geldim, gazipaşa anamur arası, anlatmama gerek yok. Daha bitmedi yol. Kesinlikle gece yolculuğu.

• karşıdan uzunlarını açıp gelen dangalaklar yüzünden gece yolculuğunu sevmem.

• Mecbur kalmadıkça gece yolculuğunu tercih etmem. Her bakımdan risk iki katına çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.