Şimdi Ara

Uzun Yolda Gece Yolculuğu mu Gündüz Yolculuğu mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
8.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah namazından sonra çıkmak en iyisi bence . Hem çok sıcağa kalmıyorsun , hem.gineş çok etkilemiyor. Gece yolculuğu sıkıntı öyle veya böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabaha karşı 4 gibi yola çıkarım,İstanbul 'dan zamanında kurtulurum gerisi önemli değil,ufaktan hedefime varırım.

• Yalniz isem gündüz, yanimda biri varsa gece

• Bi xenon ile gece yolculuğu güvenli ve keyifli. Halojen far mercekli bile olsa gece yolculuğu çekilmiyor, iyi aydınlatmadığı için gece sürüş tehlikeli ve yolculuğun da keyfini kaçırıyor.
  • Geceleyin gündüze göre yollar tenha

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ccestr kullanıcısına yanıt
    Gündüz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yola hiç çıkmam,

Sizde kesinlikle çıkmayın 2 saat önce uzun yoldan geldim Cihanbeyli-konya arasında karanlıkta bir adet boz essekle burun buruna geldik tecrübe/soğukkanlılık/ sol şeridin boş olmasi ile kurtarabildim.

Ama ya arkadan gelen benim kadar şanslı degilse

Dun ise Elmadağ dan inerken yolda karsidan karşıya geçen bir köpek yüzünden öndeki sürücü panikle direksiyonu kırdı ( araç full yüklü bir kamyoneti) aracı toplayana kadar ecel terleri döktüler korku filmi izler gibi izledik.

Uzun lafın kısası çok çok fazla uzun yol tecrubem var (bunu övünmek için yazmıyorum) bu tecrübelerin sonucunda gördüğüm yaşadığım seylerin bileşkesi gece yola çıkmayın.

Yol çok uzunsa ve uyku sıkıntınız yoksa sabaha karşı yola çıkın ama full gece yolculuk yapmayın.

Her türlü risk faktörü artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Gece yola hiç çıkmam,

Sizde kesinlikle çıkmayın 2 saat önce uzun yoldan geldim Cihanbeyli-konya arasında karanlıkta bir adet boz essekle burun buruna geldik tecrübe/soğukkanlılık/ sol şeridin boş olmasi ile kurtarabildim.

Dun ise Elmadağ dan inerken yolda karsidan karşıya geçen bir köpek yüzünden öndeki sürücü panikle direksiyonu kırdı ( araç full yüklü bir kamyoneti) aracı toplayana kadar ecel terleri döktüler korku filmi izler gibi izledik.

Uzun lafın kısası çok çok fazla uzun yol tecrubem var (bunu övünmek için yazmıyorum) bu tecrübelerin sonucunda gördüğüm yaşadığım seylerin bileşkesi gece yola çıkmayın.

Yol çok uzunsa ve uyku sıkıntınız yoksa sabaha karşı yola çıkın ama full gece yolculuk yapmayın.

Valla bende gece yolculuklarını severim. Sakin skunet , ışık trafik rahatlığı ve gündüze göre sıcak olarak daha ferah olur şeklinde bir yorumla muhabbete girecektım ama yukardaki arkadaşın yorumu fikirlerimin değişmesine neden oldu diyebilirim.

Alıntı yapmadım zaten gerekli bombardumana maruz kalmış ama UZUNLARLA GİDERİM ÖNCE GÜVENLİK ne yaa. Kimin güvenliğinden bahsediyor karşıdakinin gözü kamaşıp gelip senin üzerine çıkmayacağının garantisi varmı.

Bu tip sürücülerle gel aynı trafiği paylaş gece seyehat et

Bu arada gece seyehatlerinde bahsettiğin tarzda riskler var tabi dikkat etmek şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 21 Ağustos 2017; 1:15:0 >

• Kısa süreli gece yolculukları, uzun solukluysa gündüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu şartlar yerine geliyorsa gece yolculuğu daha iyidir

- gideceğin yolda şeritler, tabelalar ve asfalt düzgün olmalı
    - gideceğin yolu iyi biliyor olmalısın kaybolma ihtimalin olmamalı
    - uykusuzluğa dayanıklı olmalısın
    - aracın güvenilir mi, aracın bilinen yolda bırakabilecek arızası veya geçmiş bakımı olmamalı
    - sürüş sırasında yanında seninle birlikte uykusuz kalabilecek biri olmalı
    - hava sıcaklığı buzlanma seviyesinden 10 derece üstde mi (gece gündüz farkı o bölgede kaç ise gece buz olma ihtimali için)

tüm bunlar olduğunda güvenli ve rahat bir gece sürüşü yapılabilir.
    kendi tespitimdir ekleme yapılabilir elbette.

gece sürüşünün faydaları şunlar
    - trafik daha düşük. istanbuldan çıkmak çok daha kolay oluyor.
    bazı şehir içinden geçen şehirler arası yollarda trafik ışıkları dikkatli geç modunda yanıyor durmadan geçebiliyorsun.
    - araç sayısı çok daha az olduğu için kaza ihtimali daha düşük zira kazaların çoğu birden fazla aracın karışmasıyla oluyor.
    - yazın güneş altında kalmadan serince gidebiliyorsun. klimadan daha konforlu oluyor.
    - yine araç sayısı az olduğu için hızını aracının en ekonomik sürüşüne göre ayarlayabiliyorsun yakıt tasarrufu sağlıyorsun.
    - çocuklar ve yaşlılar araçta uyudukları için çok daha sessiz ve daha az yorucu bir yolculuk oluyor.

bahsi geçen koşullar altında gece sürüşünün kötü tarafları
    - araçta uyuyan olduğu için müzik çalma pek olmuyor
    - yolda yemek için durmak mümkün olmuyor
    - yoldan dikkatsizce karşıdan karşıya geçenleri görmek daha zor. çok nadir de olsa mümkün
    - uyku düzeninizi 2-3 gün için bozuyor. önceki gün geç yatıp geç kalmak, ertesi gün geç yatıp erken kalkmak gerekiyor.
    - müziksiz, yemeksiz, alışverişsiz ve durmadan gidildiği için çok keyifli olmuyor.

sonuç olarak bahsettiğim koşullar sağlandığında gece sürüşü a noktasından b noktasına en güvenli ve hızlı sonucu sağlıyor.
    gezmek gibi amaçlara pek uymadığı için çoğu kişi tercih etmez zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Gece yola hiç çıkmam,

Valla bende gece yolculuklarını severim. Sakin skunet , ışık trafik rahatlığı ve gündüze göre sıcak olarak daha ferah olur şeklinde bir yorumla muhabbete girecektım ama yukardaki arkadaşın yorumu fikirlerimin değişmesine neden oldu diyebilirim.

Alıntı yapmadım zaten gerekli bombardumana maruz kalmış ama UZUNLARLA GİDERİM ÖNCE GÜVENLİK ne yaa. Kimin güvenliğinden bahsediyor karşıdakinin gözü kamaşıp gelip senin üzerine çıkmayacağının garantisi varmı.

Bu tip sürücülerle gel aynı trafiği paylaş gece seyehat et

Bu arada gece seyehatlerinde bahsettiğin tarzda riskler var tabi dikkat etmek şart...

Önce güvenlik diyen haddinden çok kişi var hocam,

• Bana göre gece daha güvenli. En azından acemiler yok. Acemilerin gözü kesmediği için gündüz gidiyorlar. Ben de gece rahat rahat yoluma bakıyorum.

• Radar riski nedeniyle gece yolculuğu tercihimdir...

Öyle çok yüksek hızlarda seyahat eden biri değilim zaten çocuk olduktan sonra arka koltuktaki Bebek koltuğu -50bg tesiri gösteriyor olsa da saçma sapan hız sınırları yüzünden birilerini zengin etmek zoruma gidiyor...

O yüzden gece yolculuğu tercih sebebim ...

• Uzun yolda gece yolculuğunu tercih ederim. Babamdan kalma bir alışkanlık. Yollar daha boş. Bilinçsiz sürücü sayısı daha az. Radara girme derdi yok. Bu aşırı hız yapacağım anlamına gelmiyor. Genelde radar cezaları saçma sapan hızlar yüzünden yeniyor. 3-4 kişi arabayla gidiyoruz ucuz olsun diye 64km/saat hızla ceza yeniyor. Ne anladım o işten. Ya gece giderim ya da otobüs, uçak kullanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf uzunlarin gözünü almasından dolayı sizi biçerse o zaman görürsün güvenliği

• giderken gece, dönüşte sabah erken çıkarım.dönüşte acelem olmadığı için gezerek bol mola verip keyif yaparak gelmeyi tercih ediyorum.

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    sana yakıştıramadım .belkide şaka amaçlı yazdığını umuyorum

• Yazın gece, kışın gündüz.
  • aslında gece yolculuğu da iyidir ancak ön-arka sis açanlar ve ne idüğü belirsiz ampüller yüzünden sinir hastası olmak yerine sıcak da olsa gündüz yolculuğunu tercih ederim.
  • Bence gece yolcululuğu daha riskli.Mesela kuş uçmaz kervan geçmez vaya belalı bir yerde aracınız bozulsa veya lastik patlasa yaşadığınız stres sizi çileden çıkarır.Hele bir de eş ve çocuklarla yolculuk yapılıyorsa daha da stresli oluyor.Ben de bu konuda biraz paranoyaklık derecesine varan takıntı da olduğu için gece arkamdan bir aracın gelmesi bile tedirgin ediyor.Şehirler arası yolda araç arızalansa ben aracı yol üzerinde tutmaya bile korkarım.Aracın görünmediği tenha bir yere çekerim.Malum zaman kötü.O sırada geceleyin yoldan gelen bir araç gelip yanına dursa içinden üç beş serseri çıksa o karanlıkta ne yapabilirsin?Öte yandan gece yollarda görüş açısı düşük olduğu için yoldan geçen bir canlıya çarpma ihtimali daha fazla.İlle de gece yolculuğu yapılacaksa havanın aydınlanmaya yakın olduğu saatler olan 3-4 gibi zamanlar tercih edilmeli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.