Şimdi Ara

Uzun Yolda Gece Yolculuğu mu Gündüz Yolculuğu mu ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
8.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gece yolculuğu zordur.Önüne aniden hayvan çıkar göremeyebilir ezebilirsin.
    Yolların aydınlatması yetersizse yolu görüş açın daralır.
    Araç gece ıssız,kuş uçmaz kervan geçmez bir yolda arıza yapsa uğraş dur.
    Gece uzunları yakanlar sis farı açanlar şimşek gibi xenon çakanları söylemiyorum bile.
    Gecenin bir saati karanlıkta kaza yaptın belki bir vadiye uçtun karanlık olduğu için kimse seni göremez dolayısıyla yardım da edemez.
    Gece çoğu dükkan,lokanta vs kapanır.Gündüz her türlü şeye ulaşmak daha kolay.
    Gündüz kontrol daha çok sizdedir.Gece olunca trafik canavarları çıkıyor meydana.
    Geçen sene Antalya'ya gittim gece yolculuğuydu.
    Antalya yolları zaten berbat keskin virajlar,aniden dönen yollar,tek şeritli yollar,hem eğimi fazla hem virajı sert yollar bir de üstüne canavar gibi süren tırcılar ve gecenin karanlığında bir hayli stresli bir yol olmuştu.
    Öyle sert virajlar var ki ESP ve TCS kaç kez devreye girdi saymadım bile.
    Allahtan navigasyona bakıp yolun durumunu önceden görebiliyorsun.
    Dağın yamacındasın direksiyon hakimiyetini kaybetsen uçurumdan aşağı gidersin karanlık olduğu için uçurumu zaten göremiyorsun.
    Samsun yolu Antalya yolunun yanında melek kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 22 Ağustos 2017; 13:10:28 >

• Bazı yollarda gece sürmek daha iyi oluyor çünkü karşıdan geleni göremediğin virajlı yollarda far ışığını görebiliyorsun..O yüzden iyi olmakla birlikte gece uykusuz sürücü daha çok olduğu için gündüzün de farklı bir sürüş hissi var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündüz yolculuğu tercih edilir.

Her yer aydınlık, insanın normal olarak uyumadığı zaman olduğu için daha rahat olur.

Gece her zaman risktir. Bir anlık dalarsınız uyku bastırır, herşey biter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yolculuğunda aracın yakıt tüketimininde az olduğu söyleniyor gündüze nazaran fark olur mu acaba

• Gece Yolculuğu gerekli donanıma sahipsen daha güvenlidir.

Gerekli Donanım

1- Araç Hakkında Teknik Bilgi, Yedek Ampül, Lastik Fitilleme takımı.

2- Gelişmiş Far Sistemleri, Xenon, Led - Adaptif Far Sistemleri

3- Sürüş Bilgisi, Virajlarda konumlanma takip mesafesi vs.

Gündüz Vakti Profesyoneller olmadığı gibi Amatürler trafikte fazlalıkla olur, Ancak Gece vakti dezavantaj olarak gördüğünüz Yol Aydınlatmasını virajlı yollarda karşıdan gelen aracın ışıklarının vıraja yansıtması ve yolların tenha olması gibi birçok avantajı var.

TUIK verilerine göre kazaların çoğu 2 araç arasında oluyor, devamını ise tekil kazalar neden oluyor.

Gece doğan olumsuzluklar,

Yetersiz aydınlatma

Sürücüde Fiziksel Uyku Koşulu,

Ruhsal Bunalım, Korku, Hız Yapma Eglimi.

Araçta yolcu olarak uyuması.

Sabaha Karşı Vücudun Güneş Batıyor gibi uyku moduna geçmesi.

3- 3.5saat aralıklar ile kesinlikle mola verin, ve aşırı uykunuz varsa mola yerinde dinlenmeyi tercih edin.

Sabah bana kalır gibi bir iddanız olmasın.

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Evet Güneş Olmadığı için Klima daha rahat çalışır, Hava Nispeten sogudugu için Fan az çalışır ve Havadaki oksijen arttığı için Yakıt verimliliği artar. Ayrıca Gece alınan yakıtlar dinlenmiş ve depo soguk olduğu için daha verimli yanar. Buharlaşma azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Evet Güneş Olmadığı için Klima daha rahat çalışır, Hava Nispeten sogudugu için Fan az çalışır ve Havadaki oksijen arttığı için Yakıt verimliliği artar. Ayrıca Gece alınan yakıtlar dinlenmiş ve depo soguk olduğu için daha verimli yanar. Buharlaşma azalır.

Gece yolculuğunun tek kötü avantajı araba ıssız sessiz biyerde arıza yaparsa kötü yardım edende olmaz insan ister istemez korkar

• Gece yolculuğunun tek kötü avantajı araba ıssız biyerde arıza yaparsa kötü olur

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Evet aracın bakımlı olması önemli, Ancak Sehirdışında gündüz de olsa gece de olsa Yolda kalmak yolda kalmaktır.

Kasko varsa otel cekici vs hersey karsılanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Evet aracın bakımlı olması önemli, Ancak Sehirdışında gündüz de olsa gece de olsa Yolda kalmak yolda kalmaktır.

Kasko varsa otel cekici vs hersey karsılanır.

Gece ıssız yerde kalmak daha tehlikeli bence

• Uykunu alabilsen gece yolculuğu çok daha sakin olurdu.

• Issız yerde arıza yaparsa korkarsın
  • Gece polis çevirmeleri daha sık olur mu ki
  • 1 hafta önce ankara'dan alanya'ya gece 12buçukta yola çıktım, 2buçuk saatte konya'ya 6 saatte de alanya Konaklı'ya vardım, çok rahat sıkıntısız bir yolculuk oldu, Toroslar' ı rahat geçtim

lakin aynı gece aynı yolda;

Sabaha karşı Konya yol ayrımına gelmeden bir otobüs ineğe çarpıp devrilmiş 5 kişi öldü. Bu düşük bir risk ama çok tehlikeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

1 hafta önce ankara'dan alanya'ya gece 12buçukta yola çıktım, 2buçuk saatte konya'ya 6 saatte de alanya Konaklı'ya vardım, çok rahat sıkıntısız bir yolculuk oldu, Toroslar' ı rahat geçtim

lakin aynı gece aynı yolda;

Sabaha karşı Konya yol ayrımına gelmeden bir otobüs ineğe çarpıp devrilmiş 5 kişi öldü. Bu düşük bir risk ama çok tehlikeli

Araba ıssız biyerde arıza yapma belirtisi verirse ne yapmalıyım hocam ?
  • İnş herhangi bir arıza ile katşılaşmazsınız,

sigorta ya da kaskoda ücretsiz çekici hizmeti oluyor, bunları bir kontrol edin, çekici o bölgeye nasıl gelebilir onu değerlendirin ve açık yol tarifi yapın ve arabayı emniyetli bir yere park ederek içinde bekleyin.

• Gece radar durumu nasıl oluyor acaba kuruyorlar mı yşne

• gece yolculuk bence zor. Gözünüz çabuk yoruluyor karşıdan gelen ışıklardan dolayı. ayrıca uykunuzda geldiği için en iyisi gündüz yolculugu.
  • varacaginiz yer istanbul'sa, varis saatinizi sabah ve aksam is/servis trafigine denk getirmeyin de geceymis, gunduzmus kurallara ve levhalara uydugunuz surece sikinti olmaz.

10 saatte 800km gelip 3 saatte 20km gidememek var!!

• İsletme lastiğinin havasını kaç yapayım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.