< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Uzun yolda gündüz vs. gece yolculuğu (2. sayfa)
-
-
Ben yolculuğu planlarken geceye gündüze göre plan yapmam. Daha çok o yolu nasıl kolay ve rahat gideceğime ve kaçta orada olacağıma göre plan yaparım.
Mesela İstanbul'un içinden geçmem gerekiyorsa sabah 6'dan önce İstanbul'u çıkmış olacak şekilde plan yaparım.
-
Yazın gece, kışın gündüz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden gece yolculuğu daha çok keyif verirdi, ama şimdi Led farlardan dolayımı, yaşlandık ondan dolayı mı bilemiyorum, 4-5 saat gece yol yapınca inanılmaz göz yorgunluğu başlıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben sürüyorrsam gündüz, ben sürmüyorsam gece. Gece araba sürmek çok riskli ve yorucu. Sürekli algıları sonuna kadar açık tutmak zorundasın. Normalde de öyle ama gözün gördüğü için çok sıkıntı olmuyor. Gecede ise sürekli farın aydınlattığı yere kadar görmek ve farın aydınlatmadigi yerleri görmek için uğraşmak, uzun farla gezen arabaların işkencesine maruz kalmak gibi durumlar bayağı yoruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gece yolculuğu her babayiğidin hakkı değildir. Risklidir, zordur. Ama artıları vardır. Bana en cazip gelen yanı radar konusu. Gündüz yolculuğunda 1000 km lik bir yolda 5-6 radara denk gelirken, gecede maximum bu sayı 1 olur. 2 olmaz bile.
Gece uyumaya alışık olan insanın kendisini sabaha kadar araç kullanma zorunda bırakması mantıksız geliyor.
Ki vardığın yerde yine yatıp uyuyacaksın. Uyku düzenin bozulacak.
Sırf bu sebepten gündüz gidiyorum.
Karanlık olmasında bi sorunum yok onda da giderim sadece uyku saatime denk gelmesin yeter.
Uykunun şakası yok
Bu nasıl insafsız bir yorum, siz hangi araca biniyor ve kendinizi hangi clasmana sokuyorsunuz? Sizin gözünüzde doblo, transporter, caddy, kangosu olanlar kötü insan, alt tabaka mı peki üst tabaka yani siz hangi grupsunuz?
Gözlerim çok iyidir fakat karanlıkta arkadan gelen adamın ne hızda geldiğini asla anlayamıyorum otoyol dışında, bu yüzden iki kez büyük kaza atlattım, zorunda olmadıkça asla gece gitmem
-
Kişiye ve duruma göre değişebilir, ben uzun yola mümkün olduğunca geceleri çıkmayı tercih ediyorum, avantajları:
- Yaz dönemi için güneş ve sıcaktan korunmak.
- Yol üstünde içinden geçmek zorunda kalınan şehirlerin trafiğine ve kırmızı ışıklarına takılmamak.
- Çift yönlü yollarda sollamaların daha güvenli olması.
- Acemi ve yaşlı sürücülerin, traktör/tarım aracı/yaya vb. problem çıkarabilecek unsurların genelde gündüzleri yolda olması sebebiyle kalabalığın ve sürücü hatalarının daha az olması.
- Tuzak radarların minimum sayıda olması ya da genelde hiç olmaması.
Gece yolculuğun elbet dezavantajları da var. Görme problemleri, kış döneminde buzlanma, kısıtlı görüş sebebiyle yaşanabilecek tehlikeler, uykuya dalma riski vb. faktörleri göz önüne alarak kişi kendine ve seyahate uygun olan saatleri seçmelidir.
-
gece yola çıkmaktansa ,sabah erken saatlerde çıkmayı tercih ederim ,
gece gözler çok yoruluyor ,karşıdan gelen aracların ışıkları ,zamanla gözlerınız
ağrıyor ,aralık ayında gece yolculuğu yapmıştım ,1100 km , çok yorucu oluyor ,
hele sabaha karşı ,saat 3 ile 4 arası , uykunuz geliyor ,mola verip yarım saat uyumuştum
-
Hocam arabasına göre kiyaslamiyorum kimseyi. Amacim o değildi ama mesela apaçi arabasi say desek hemen Leon, Scirocco, Civic , BMW 3 sayarız. Işte arkasında tuğralı ticari araç belli bir düzensizlikte yol alır. Demek istediğim bu, Doblo ile orta şeritte 30la giden çok yaşlı tayfa da yola cikiyor, makas ata ata giden genç kişi de.
Transporter gibi yüksek araçlar da yeni apaçi aracı. Çoğu modifiyeli, hepsinin farı beyaza çevirilmis. Takdir edersiniz ki bunlar bayram öncesi İstanbul'dan Anadolu yönüne hep yoldalar. Ben de İstanbul'da yaşayan aslen başka şehirli biriyim.
Işte tüm bunlar gece daha az yoldalar.
300-350 kmye kadar gece yolculuğu. Daha uzun gidilecekse sabahın ilk ışıklarında çıkmak daha mantıklı.
Gündüz yolculuğu daha güvenilirdir. Aracınızın aydınlatma düzeyi yüksekse ve tecrübeli bir şoförseniz özellikle yaz aylarında gece yolculuğu da mantıklı oluyor.
Her ikisinin de artı ve eksileri var.
- Gece yolculuğu yazın serin olur fakat kış aylarında don ve tipi ihtimali yüksek olması sebebiyle yoksa kalma riski vardır.
- Yeni ve bakımlı yolların şerit çizgileri parlak ve kenardaki yansıtıcılar temiz olduğu için gece yol fazla yormaz fakat bakımsız ilçe yollarında hız arttıkça risk de artar. Çukurları, yola çılan hayvanları fark etmek zorlaşır.
- Gece yollar daha sakindir.
- Gece radar olmaz.
- Gece yolda kalırsanız veya kazaya karışırsanız yardımın size ulaşması uzun sürebilir.
- 4-5 saatten uzun süre araba kullanacaksanız uykunuz gelebilir.
- Gece bölünmemiş yolda karşıdan gelen ve uyuyan kişiler çok tehlikelidir. Birkaç kere kaza tehlikesi atlattım.
- Gündüz gün doğumu veya batımında yollar tehlikelidir. Güneş arkanızda olsa bile karşıdan gelenlerin yarı kör geldiğini unutmamak gerekir.
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
- Gece yolculuğu yazın serin olur fakat kış aylarında don ve tipi ihtimali yüksek olması sebebiyle yoksa kalma riski vardır.
-
Eskiden uzun yola kesinlikle gece çıkardım. Sesiz serin ve daha az trafikten dolayı. Yaş kırka geliyor yaslandım galiba, artık gözler çabuk yoruluyor ve uyuma riski var. O nedenle sabah 5-6 gibi çıkıyorum yola.
yazın gece, kışın gündüz...
-
Gece yolculuğu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
geceleri araç kullanacaklara tavsiyem şudur. kesinlikle birisinin arkasına takılın. yavaşlayın normalde 90 km ile gidiyorsanız 50 ye düşün 90 ile giden birisi gelince 300 metre arkasından gidin size klavuzluk etsin
120 ile gidiyorsanız 80 e düşüp birisini bekleyin. yolu biliyor olsanız bile kesinlikle navigasyon kullanın. yolun durumumu virajı ışıkları görün.
iyi yolculuklar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X