Şimdi Ara

Uzun yolda gündüz vs. gece yolculuğu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yol çift yönlü ve tehlikeli güzergahlar içermiyorsa

Arabama güveniyorsam

Uykumu da önceden almışsam

Gece gitmekten çekinmem. Araçtakiler uyuyor, seni rahatsız etmiyorlar, sakin bir sürüşle rahat gidiyorsun

Ancak;

Gece yollarda daha çok kamyon oluyor, bunlarda çoğu zaman uykusuz ya da madde çekip kullanıyorlar. Bunu da dikkate almak lazım.

• Onune bicerdover cikar gormezsin, seni sollayan araba kacla geliyor anlamazsin, uzerine yorgunluk uykusuzluktan yolun ortasinda cesitli halusinasyonlar gormek, bitse de bir an once kurtulsam diye risk almak falan derken ben gunduzcuyum. Gece gezmesini cok severim o ayri ama sehirici olmak sartiyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce defalarca gece gittiğim güzergaha bu defa gündüz gittim. İnanılmaz keyifliydi. Yol kenarındaki doğal güzellikleri, dağları, tepeleri, ormanları görerek uyku problemi olmadan güle oynaya araç kullandım.

Geceleri ise insanın uykusu geliyor, algıları zayıflıyor ve uyanık olduğunu sanıp gözleri kapanıyor. Oysa halüsinasyon görüyorsunuz o anda.
    Siz kendinize ne kadar hakim olsanız da uykusuz biri gelip size çarpabilir de.

Ayrıca şehirler arası yollarda ışıklandırma pek olmuyor. Aşırı karanlık yollar insanın içini ürpertiyor ve görüş açısını zayıflatıyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneşin bağrındansa gece daha iyi oluyor hem araç az hem de sessiz sakin oluyor..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Kahvesiz seyir ederseniz yolda uyumak kaçınılmaz oluyor.. kahve şart.

• Bu bayram otoyolu gece kullanarak gittim ve geldim. İkisinde de dinlenmeden çıktım. Belli saatlerde uyku geliyor. Bebek için verdiğim mola uzun sürdü. Araba yolda şerit dışına taştıkça mola verdim. Sabaha karşı (yazın 3.30 ve sonrası) uykuya ek olarak konuşmalar duymaya başlayınca 1 saate yakın uyudum.

Ekspres otobüsün 7 saatte, molalı otobüsün 9 saatte gittiği yolu 10,5 saatte bitirebildim. 6 saati geçmeyen mesafelerde gece seyahati iyi olur. Seyahat ederken hedefe gece yarısından önce varmayı, yola çıkarken de sabaha karşı çıkmayı tercih edeceğim.

• Her zaman gündüz yolculuğunu severim.

Güvenli olmasının yanında ben yolculuk esnasında çevreyi, manzarayı, yerleşim yerlerini seyretmeyi, yeni yerler görerek seyahat etmeyi çok severim. Gece hiçbir yeri görmeden gidiyorsun, yolculuğun hiçbir zevki kalmıyor.

• Gündüzü tercih ediyorum; çünkü etrafa baka baka gitmesi güzel oluyor. İstediğin, aradığın her yer açık oluyor. Gece önüne hayvan çıkma ve fark etme ihtimalin çok zayıflıyor. Kısa farları ayarsız olan araç sahibi davarlarla da uğraşmıyorsun.

• Sabah 4~5 gibi çıkarım.

• akyurt kullanıcısına yanıt
    Kahve de bir yere kadar. Seni 1-2 saat fazladan ayık tutar.. Sonra? İnsan anatomisi gece uyumaya göre programlanmıştır. Gece çalışan biri değilseniz ve geceleri düzenli uyuyorsanız araç kullanırken elbet uykunuz gelir. Kahve insanı sabaha kadar diri tutan sihirli içecek değil, bu kadar güvenmeyin.

• Uzun yola gideceksem mutlaka Gece yolculuğu yaparım özellikle sabaha karşı serin, sessiz, boş yol çok keyifli olur. Arabanın farlarına güveniyorsan güçlü, ayarlı ve cam gibi aydınlatıyorsa hiç sorun yok.

Far camları sarardıysa ışık geçmiyorsa, üzerinde 5-10 tl'lik en basit halojen ampul varsa, far ayarlarıda üzerine kötüyse gece yolcuğu sevilmez hatta kabus olur

• Direksiyon başında 1 kez askerde uyumuştum , hayatımın en iyi deneyimlerinden biriydi
    Yatınca uyuduğunu hatırlamadığın gibi direksiyon başında uyuduğunuda hatırlamazsın

Araba , gece ise aracın aydınlatması ( insignia gs aydınlatması çok iyi ) vs

• iç aydınlatma güzel olduğu sürece gece aksi takdirde gündüz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Normalde hep gündüz yola çıkarım ama geçen ay İstanbul'dan Balıkesir'e geçerken bazı nedenlerden dolayı akşam üstü çıktım, gece saat 1.30 civarında evdeydim. Gece yolculuğu (veya benimki daha çok akşam yolculuğu) yolların sakin olması ve güneşin sürekli yaptığım yolculuklarda olduğu gibi batı yönünden yüzüme vurmaması güzel bir şey olsa da gece yolcuğu hiç keyifli gelmedi bana. Bildiğim ve defalarca geçtiğim yollarda bile "bu viraj neymiş böyle be" dememe neden olduğu için, görüşüm kısıtlı olduğu için, ekseri tırların yolculuk saati olduğu için ve daha önemlisi de yaşanabilecek olumsuzluklardan aşırı etkilenme riski olduğu için gece yolculuğuna daha zorunlu olmadıkça tevessül etmem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle gündüz yolculuğu. Etrafını görerek yeşili, doğayı izleyerek gitmek varken.gecenin karanlığında ne işin var. Tabi zaman meseleside önemli.  

• gece yolda ışıklandırma yeterli değilse sadece araba farının aydınlattığı kadar bir alan görüş açınızdadır. gündüz görebildiğiniz her yer. sürüş emniyeti açısından gündüz, konfor açısından gece derdim.

• rcpkpln kullanıcısına yanıt
    Uzun bir yolumuz var ve gündüz yolculuğu seçtik
    Yeşili de göreceğiz
    Yukarıda da bir kaç arkadaş değinmiş

Rotamız üzerinde yeşili göre göre gideceğimiz yer neresi ülkemizde uzun bir yolculukta ?
    Nerede bu manzaralı rota ?

Of’a gidip gelirim arabayla
    Köyümde yeşilden başka herhangi bir renk yok
    Ben rastlamadım yeşil bir rotaya

• Rota ve hava durumuna göre yola çıkarım,
    Uzun bir yolculuk veya tatil yerine gidersem sabaha karşı 4-5 gibi çıkarım yola.
    Yoğun kar yağışlı olan bir zaman ise tehlikeli geçit vs. olacak yerlere( Sivas geçitleri,Zigana, ahmediye geçidi gibi) öğlen saatlerinde geçecek şekilde planlama yaparım.

• Ulan ne kadar da tatlı su şoförleri varmış be
    Bize gece gündüz farketmiyor. Her türlü hava ve yol şartında süreriz. Ne zaman süreceğimizi ne zaman duracağımızı aracın içindeki trafik polisi(digital takograf) belirler...

Gece ve gündüz kurallar değişmiyor.
    Yolların kralı olmaz, kuralı olur.
    Keşke herkes kurallara uysa...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.