40 senedir araç kullanırım alıştıktan sonra hala 7/24 gece/gündüz benim için fark etmiyor, gideceğim yere ve yol durumuna bir de saat kaçta orada olmam gerektiğine göre yola çıkarım bazen akşam 8-9 olur, bazen sabah 3-4 olur bazen de öğlen 11-12 gibi olur, |
Uzun yolda gündüz vs. gece yolculuğu (4. sayfa)
-
-
Geceleri radar olmamasından tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Örneğin EDS’ler aktif değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 29 Temmuz 2022; 18:40:3 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yoluna gore degisiyor istanbul samsun yolunda gece yolculugu zor oluyor kamyonu otobusu bitmiyor ama bunun haricinde gece yolculugunu severim fakat eskisi kdr tercih etmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilen birisi bunu açıklığa kavuşturabilir mi?
bölgesine göre değişiyor olabilir ama bildiğim kadarıyla bazı bölgelerde gece 12-sabah 6 arası eds kamera radarları ceza yazmıyor. en azından defalarca kez gece gittiğim Bursa-Bodrum arası yolda hiç dikkat etmememe ve (yakıt zamları öncesi) süratli gitmeme rağmen o yolda hiç ceza yemedim şimdiye kadar. şehiriçinde ise bi trafik polisi tanıdığım "gece 12'den sonra kapanıyor kamera radarlar" gibi bi laf etmişti sohbet arasında.
gece 12-1'den sonra kontrollü yanan şehiriçi trafik lambaları gibi düşünebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Temmuz 2022; 20:11:5 >
İlginç.
gece sol serıtte 80 le gıdıp mallardan
trafıgı tehlıkeye dusuren gerı zakalılardsa
yolu sahıplanen öküzlerden
illah geldi
İyi fikir. Eski ve pek fazla güvenilmeyen arabayla yola çıkılacaksa en iyisi sabaha doğru çıkmak.
Erzurum tarafına gidecek olsam gece giderdim. Antalya yada Ege den Ankara tarafına gelsem gündüz gelirdim. Çünkü yol kenarında tesis çok. Ve bu tesislerin ışıkları felaket gözümü yoruyor. Gece yarısı bile trafik yoğun oluyor. Doğu yolları daha sakin.
-
geceyi sevmiyorum bence otoyol harici gece yolculuğu çok riskli
gündüzde kalabalık oluyor yollar ama etrafı görüyorsun rahat
-
-
ben gece araba sürmeyi seviyorum . yapım böyle ..belki sessizligi sevdigimden olabilir
ama uyku problemi vs hassas olan kişiler gece araba kullanmamalı ....
birde ne olursa olsun uzun yola uykusuz çıkmayın ...
uzun yolda uyku vs sersemlik çökerse kafanıza soguk su dökün belli kmlerde durup bunu defalarca yapın ...
-
Su dökme olayı fayda ediyor, ben de yapıyorum.
Eğer gozlerde herhangi bir problem yoksa gece yolculugu her zaman daha konforludur.
Gozlerde sıkıntı varsa karşidan vuran farlar baş ağrısı yapar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
gece yolculuğunda EDS dışında mobil radardan ceza yeme durumunuz olmaz. ama özellikle uykunun bastırdığı gece saat 3-5 civarları çok dikkat etmek gerekir.
-
Gece yolculuğunda neden EDS dışında radardan ceza yeme durumu olmuyor?
mobil radarlar gece mesaisi yapmıyor.
-
Çevirmeli sabit radarlar da yapmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yıl 2005 mi 2006 mı neydi. gece tek başıma antalyaya gidiyordum. afyona az kalmıştı sanırım. altımda da Civic VTi vardı (hey gidi hey). dangalağın birinin kamyonetinden yolun ortasına çimento çuvalı düşmüş. son anda farketmiştim. üzerinden geçsem kesin araba takla atardı. gece yolculuklarının böyle riskli bir tarafı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 31 Ocak 2023; 11:49:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X