Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdisinda hiz siniri olmayan yerler bar o yola girsenize ne yaparsiniz kacla gidersiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hız yapanlar kendileri geberip gitse hiç sorun değil de masumların da canına kast ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: autindustry

Hocam kotuyu mu ornek alacagiz allasen, bize ne bakandan

Insallah milyar dolarlik bir is idaminin yakinlarinizdan birinin canina mal olup da, tazminati neyse oduyorum diyip 100-200 bin dolarla meseleyi cozdugune sahit olmak zorunda kalmazsiniz

Alıntıları Göster

temenniniz için teşekkür ederim. gerçekten. ama milyarder bir iş adamına yolda yetişebileceğimi düşünmüyorum. işin aslı burada gereksiz bir duyarlılık kasılıyor. artık yollar güzel, arabalar son derece gelişmiş durumda. uzun yolda 140-150 nin aşırı bir sürat olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

anlattığınız her detaya buradakiler hakim merak etmeyin,model segment ve teknik detayına kadar hatta daha fazlası

sextant,diyapozen,porya,mağruti aklıma ilk gelen nesneler bunlar bile var..

2001 orjinal lpg li kartalımız vardı..satıldı.

c220 cdı mecedes satıldı.

c 220 d mercedes satıldı.

bmw 320 i satıldı.

land rover freelander satıldı.

bmw 116 d satıldı

mini dizel satıldı.

halen 5.20 i kullanımda honda crv dizel otomatik zf9 şanzımanlı..

ve rifter var..eat8 tork konvertörlü tam otomatik.

Alıntıları Göster

ne demeye çalıştın ki şimdi hiç bir şey anlamadım...

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

amacım arabanızı kötülemek değil ama 64km/s ile yapılan çarpışma testinde açıkça görüldüğü gibi hem a sütunu deforme oluyor, hem de kapı açılmayacak şekilde sıkışıyor. bunlar 64km/s hızla giderken oluyor. siz siz olun 140 ile giderken çooook dikkatli olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

amacım arabanızı kötülemek değil ama 64km/s ile yapılan çarpışma testinde açıkça görüldüğü gibi hem a sütunu deforme oluyor, hem de kapı açılmayacak şekilde sıkışıyor. bunlar 64km/s hızla giderken oluyor. siz siz olun 140 ile giderken çooook dikkatli olun.

ben çarptığımda bir şey olmayacak demedim ki, yüksek hızda daha stabil gittiği için kaza şansı daha düşük diyorum. önce yazılanı anlayalım. sen sabit duvara 140la giderken maybach'la çarp yine dağılır, fizik kurallarına yapacak bir şey yok.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

ben farkındalık yaratmak adına yazdım. bizim milletimizde bana bir şey olmaz kafası var. insanlar maskesiz geziyor, dükkana girmeye çalışıyor, masken yok diyorum bir şey olmaz, yalan onlar diyor. hızlı gitmek de öyle. aşırı hızdan kaza yapanlara sorsan "ben acemi miyim? tabi ki hızlı gidicem." diyorlar.

çok sevdiğim bir abim vardı çok atar tutardı ben öyle şoförüm, ben böyle şoförüm diye. w211le 140la giderken ışıkları bile olmayan traktör ilerden dönmemek için ters yöne girmiş ona çarptı vefat etti. Türkiye'de yaşıyoruz. ben şahsım adına uzun yol da olsa hız yapmıyorum. yavaş giderken bile ekstra dikkatle gitmeye çalışıyorum bütün yolu.

• Meşrulaştırmak anlamsız. Oluyor dahi dememek lazım. Duyar kasmak değil bu, bilmem kimin sol çorbası olmak 13 yılı 2'ye indirmek için geçerli sebep değildir bu memlekette. Bir gün dahi bunun dışında yorumum olmayacak. Size de önerim aynısı. Bu memlekette böyle dediğiniz her an yarınlarda daha da artmasına göz yumuyorsunuz demektir.

• Valla Allah ne verdiyse bazen 150-160 arası bastığım olur uzun yolda. Adrenalin duygusunu severim, hele bir de uzun yolda artistlik yapan olursa boş göndermem ben de arkasından takip ederim, kapıştığım bile olur.

• Birazda aracla alakalı bir durum
    Önceki aracim civic rs idi.Gaza dokununca homurtusu gelirdi hoşuma giderdi .Bir bakardin 150 kmdesin oysa 100 felan sanıyorsun. Bunun da etkisi çok
    Bir de bana mi geldi bilmiyorum ama trafikte yaşadığım tüm tehlikelerde yavaş gidiyordum. Mesela sizin gibi gittigimde ya arkamdan birisi sıkıştırıyor ya soldan birisi bağlantı yolundan onume atlıyor vs vs
    Ama seri gittigimde bunlarin hiçbiriyle karsilasmiyorum

• autindustry A kullanıcısına yanıt

Radar olayi tamamen çag dışı bir saçmalık

Adam 200 ile gidiyor yol güvenliğini tehlikeye atıyor kaza yapıp Ölüyor 1 hafta sonra radar cezası geliyor Ulan adam öldü öldü

Boyle bir saçmalık

• 900 km yolu 100 km ile 150 km gitmek arasındaki fark ;
    100 km ile 900/100 = 9 saat

150 km ile 900/150= 6 saat
    Şiddet skalasinda ise arada dağlar tepeler var.

Hizli gidince de pek birsey değişmiyor aslında zamanda .

• Uzun yolda hız arttıkça sürücünün dikkat ve konsantrasyonu artar. Bu da daha çabuk mental yorgunluk yaratır.

100-120 arası hızlarda daha az yorulacağınız gibi daha güvenli seyahat edersiniz.

Allah korusun olası bir kaza anında 150 ve üzeri hızlarda çarpışma testi 5 yıldız olan araba bile ikiye bölünür.

• hem aracın yakıtını denemek için hem de ekonomik olsun diyerek geçen sene istanbuldan rizeye 90 km/h ile gittim

biraz uzun sürdü ama başardım  

• Şehir içinden geçen bölünmüş yollarda seyahat ediyorsanız hızlı gitmenin hiç anlamı yok. Şehir içinde 2-3 ışığa veya trafiğe takıldığınızda süre avantajı olmuyor.

Otobanda seyahat ediyorsanız da 300-400 km'den kısa seyahat için hızlı gitmek boş yere yorgunluk ve maliyet. 150 sabit gitseniz 2 saat, 100 sabit gitseniz 3 saat. Üstelik mola veriyorsanız daha da anlamsız.

İş gereği doğu hariç hemen hemen tüm ana karayollarında araç kullandım. Nadiren 120'yi geçerim emin olduğum bildiğim yollarda. Dezavantajı olmadığı gibi daha rahat ve konforlu yolculuk oluyor. Üstelik can sağlığını saymıyorum.

Hız kurallarına uyalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Uzun yolda hız arttıkça sürücünün dikkat ve konsantrasyonu artar. Bu da daha çabuk mental yorgunluk yaratır.

100-120 arası hızlarda daha az yorulacağınız gibi daha güvenli seyahat edersiniz.

Allah korusun olası bir kaza anında 150 ve üzeri hızlarda çarpışma testi 5 yıldız olan araba bile ikiye bölünür.

Katiliyorum hocam, arabayi sporta alinca bile yoruluyorum. Belli limitler dahilinde, serit takibini de arabaya birakinca seyahat cok rahat oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hız tutkusunun uzun yol kısa yol, altındaki araba performansı gibi faktorlerle ilgisi yok. Bu farklı bir hastalık. Aynı insan şehir içinde de, olmayacak yerde, dar yolda yine öncekine yapışıp, selektor korna ile taciz ediyor. Altında Şahin varken de yapıyordur.

• Düz yolda 2.500 devirde 105-110 km hız yapıyor aracım, maksimum tork da o devirde, sabitlerim öyle giderim, arabam da, ben de, cebim de yorulmaz. Yani D,E sınıfı aracım olsa da onda da 120 ye falan sabitlerdim gene, yol bomboşsa deneme amaçlı ibreyi sonuna kadar da dayadığım olur, ama istisnadır. 180 falan yaparım sonra gene düşerim anlık olarak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En son Atina’ya 120km sabit hızla gidip gelmiştim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İki araba arkadaşın düğünü için İstanbul'dan Kırıkkale'ye gidip geldik. Bendeki araç giuletta, ondaki araç kia sportage 2.0 dizel.

Ben hız sevmem. Sakin sürerim ama git gel olduğu için yine bir tık hızlı gittim. 120-140 arası. Diğer salak arkadaş tapa gaz gitti. 180-200 civarı sürmüş.

Ne hikmetse ben onlardan yarım saat erken vardım. Hızlı gidince yakıt için durma durumu artıyor. Mola ihtiyacı artıyor çünkü stres artıyor. Yolu karıştırıyor vs. Birileri yavaş git dedikçe gaza geliyor, tehlike yaşıyor ister istemez. İçindekiler de yoruluyor hava almak istiyor. Ben molasız giderken onlar iki defa mola vermiş.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.