Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tampon tampona gitmek tehlikeli olabilir ama bazen öndeki arabanın hızlı gitmesini sağlamak için baskı kurmak için benimde öndekinin tamponuna yakın sürdüğüm oluyor. Senin gibi frene dokunup sinirimi bozan kişiler çok sık çıkıyor karşıma. O tür durumlarda araçlardan inip yumruk yumruğa kavga etmek yerine hız yapmak ve kapışmak daha doğru bence. Geniş yollarda öndeki araçla dip dibe gittiğimde fren yaparak beni tedirgin eden senin gibi birçok sürücüye denk geldim bende.

• Daha dün otobandaydım full 160 üstü gittim 170 180 vs. Ve gece yolculuğu yaptım görüş mesafesi kısıtlı. İçimden diyorum yavaşla sabitle 120-130 a hem güvenli gidersin hem az yakar. Denedim 1-2 dakika inanın çekilecek iş değil yol gepgeniş kaymak gibi git git bitmiyor.

Ha bazı uzun yollara gidersiniz otoban yoktur normal şehirlerarası yol vs. vardır o hızlara çıkmam maks 140 giderim

• mKEE M kullanıcısına yanıt

Bu sebeple otobanı sevmem, gerek kalmadıkça girmem, zamanım varsa eski yoldan gerekirse dağları yaylaları aşarak giderim, 40-50 km , müziğimi açarım sağa sola bakarım, keyfimce. bisküvitimi alırım, kahvelerden çayımı, petrollerden çayımı.

İşin ilginç yanı, otobanda sadece 20 km (10dk) gideceğim, otobanda uyku basar, gözlerim öne öne düşer, tam otobandan çıktığım anda uykum açılır.

Adanadan girer, kayseriden çıkar, ordan tufanbeyli feke kozan adana geri dönerim, 1 günüm gider. tabi gaz o zaman 4 tl di.

şimdi haftada 1 , 150-200km yakın ilçeye gezip geliyorum, zaman geçsin diye atıyorum 4 e , sağdan 60km ile ...

Benim arkadaş denemiş ben gibi gitmeyi, fenalık geçirmiş, alışkanlık ve bünye meselesi. önceden göl kenarı yolumuzdan 3. vites ile 1-2 saat sürerdi 30 km yi eve gitmek,, sonra tabi orası kesmemeye başladı, kalabalık gelmeye başladı.

70 km düz ilçe arası yolda git gel, temiz. teker çukurada deymiyor.

yoksa stabilize dağ yolu severim, onada hep gidilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 29 Haziran 2022; 4:26:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde şehirler arası yollarda 132km/h yi geçmiyorum ama bazı yollarda inanılmaz sıkıcı. İstanbul-Edirne otoyolunda bana fenalık geliyor hep aynı yerdeymişim ilerlemiyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden Edirne gişelere kadar 180 altına düşmeden tapagaz gidiyorum.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Etrafı izleyip şehirlerin içinden geçip onları gözlemleyebilceğim yolları bnede severim ama uzun yolda otoban iyidir.

• Ben de uzun yolda eğer yol şartları uygunsa,önüm bomboşsa 180-200 lü süratlere çıkıyorum,yol doluysa 130 sabit gidiyorum,hem ekonomik hem de makul bir hız ancak yol uzunsa bitmek bilmiyor.

• Antalya şehir içinde 70 mesela ben 70 ile giderken o kadar sağımdan solumdan geçiyorlarki hızları eminim 77 üstü ve çoğu zaman sıkıştırıyorlar. Herkesin çok acelesi var herkesin işi keyfi en önemli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Ankara dan Konya ya gideceğim. Ankara dan Kulu Makasa kadar Niğde Otoyolundanmı gideyim, Klasik Bezirhane üzerinden mi? Otoyoldan gidersem 10 Km fazla ve 35 TL Yol ücreti var.

• ford cargo ile 14 ton yükle otobanda 160la giderken scaniadan selektör yedim gecen haftaydı,tır bile 180 ile gidiyor düşün

• Goqhan06 kullanıcısına yanıt

mevcut yolun asfalt kalitesi ve mühendisliği çok iyi, 39,50TL para vermeye ve yolu uzatmaya değmez. ayrıca eski yolda başınıza bir iş gelse, bir arıza olsa birileri görür eder yardım çağırır başınızı sokacak bir petrol vs bulursunuz., yeni yolda tesis yok denecek kadar az, in cin top oynuyor. Adana'ya kadar non stop acil gidiyor olsanız bir nebze mantıklı da Konya için gereksiz

• Arif kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkür ederim, haklısınız.

Saygılar

• 140a çıktı sınır, yani 155.
    aklın yolu bir. aşırı hız öldürmez, dikkatsizlik öldürur, saatte 60 km hızla önündeki araca toslarsan ölürsün, 150 km hızla takip mesafeni koru, birşey olmaz. (lastik patlaması gibi ekstrem durumlar dışında)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

154. 155 ile ceza yeriz aman diyeyim hocam :)

• hızlı araba kullanmayı marifet sanan var. takip mesafesi, ani hareket, sağa sola zart diye girecek hareket yapmayın isterseniz 500le gidin. aptal aptal hareketler yapıp birde ona kılıf bulup milleti ölüme sürüklemeyin yeter.

• Arif kullanıcısına yanıt

otoban gerek kalmadıkça sıkıcı, akşam eski yoldan Adanaya inerim, kaçan kovalayan yok, dur bir yerde çayını iç, otobanda ortada giderim genelde, sağdan gitsen tırın arkasına düşer, soldan gitsen hızlı gitmen gerekir, damlamada zaten bir elaameettt o ordan öbürü ordan , şimdi tırlar bile hızlı arkadaş, kimseye engel olmadan sağdan ikinci şeritte giderim, tır geliyor , en sağa ,,, ordada arızalı araç olsa riskli ,,, en iyisi eski yol ,,, konyada zaten eski veya otoban aynı, yollar temiz ,,, yukarı tünellere girmeye gerek yok, manzaralı eski yola devam

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

bende az önce onu dedim, otobanda 3 şerit birden sol şerit olmuş, tır bile yol istiyor, sağ şeritteki adamdan,

• Goqhan06 kullanıcısına yanıt

Eski yoldan gidiniz, bende nallıhan dan eski yoldan gittim, sehirler arası oldugu icin yol açık oluyor.

• Ayvaliktan İzmit'e otobandan geldim max yaptigim hız 150 oldu .sadece sollama icin sol şeride gectim kac kez arkama selektör yaparak araba yanasti sayamadim..kaza sebebi insanı sitrese sokuyorlar...arac asra 136 hp dizel

• sen bu konuyu açabil diye hız yapıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.