Şimdi Ara

Uzun yolda neden çok hız yapıyorsunuz? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
31.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otoban veya duble yol fark etmeksizin sırf altındaki otomobil diye!

3 şeritli yolunda ortasındaki şeritten ''hız sınırına uygun'' gidip

tırın sağdan şeritten geçmek zorunda kaldığı şoföre neyi anlatalım burada.

• Sağ şerit aşırı bozuk olduğundan gidilmiyor. Genelde istemeden orta şeritte 110-120 km/s hızlarda gidiyorum. En sağ düzgün haldeyse zaten direk en sağa. Etrafı izleye izleye gidiyorum.

En sola mecbur sollamada çıkıyorum. Ama 150-160km/s hızla sollamaya çıkmışım en dar açıyla adam kmlerce öteden selektör çakıyor yolu aç diye. Döver misin sabaha mı mırakırsın? Sen gelesiye ben solladığım aracı tavaf ederim. İşin ilginci fizik kurallarını bilmeyen bu kişiler ileride bir yerde makası denerken sağ şeritte sıkışmış oluyor ve ben onu yine geçiyorum. Eskiden inatlaşır sollamayı hiç bitirmez gıcıklık yapardım ama aynı seviyeye inmeyi artık kendime yakıştıramıyorum. Kendi gibi birini bulsun diyerek düzgünce sollamayı yapıyorum. Kendi şeridimde epey yol alıyorum bu aceleci arkadaş anca geçiyor.

Acil işi olup dörtlü yakarak geleni görürsem zaten sollamaya bile çıkmıyorum, belli ki bir olayı var engel olmak hoş olmaz diyerek sabırla bekliyorum.

20 yıl oldu ehliyeti alalı. Sağımdan biri geçtiğinde utandığım kadar trafikte başka şeyden utanmadım. Hızlanıp sağdan geçenden özür dileyesim gelir.

Neyse toplayacak olursak, "geç geldi desinler, gelemedi demesinler..."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 160 altına düşmem sıkılıyorum yolda daha çok uykum geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle bir yazmışsınızki okuyan arabayla güreş yaptığımızı sanacak. Sizin bahsettiğiniz yüksek hızda yapılan o kontroller dikkatimi canlı tutuyor. Aksi halde yolu okumadan hep aynı süratle gitmek bir süre sonra daha dikkat bozucu olabiliyor. Biliyorsunuz trafikte kendi aracınızdan çok karşıdan gelene dikkat etmek gerekiyor. Yola yorgun çıkanı var, günde tek şoför 1600 km yol yapıp bununla övünen var, var oğlu var.

• Konya ankara arası çok gittim 130 140la giderken bile sağ şeritte tek başıma kalıyorum herkes 160 170basıyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 7 Temmuz 2022; 10:52:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir defasında rahat gideyim, 100 km/s gayet iyi dedim. Bursa'dan yola çıktım. Antalya'ya gidiyorum. Bir müddet hızımı sağ şeritte korumaya çalıştım. Nafile. Otomobil ve hafif ticarileri geçtim, tırlar bana selektör yapıyor. Bir ikisinin acelesi vardır diyerek tekrar hızımı korumaya karar verdim. Biraz daha ısrar ettim. Rahat veren yok. Sol şeride geçtim. Daha önce selektör yapanları otomobil ve hafif ticari dahil komple geçtim. Kütahya'ya varmam uzun sürmedi.   Kütahya'dan sonra 140 ortalama ile devam ettim.

• Altına versinler 190bg araç sonra bak bakayım sende 110 ile gider misin 😁

Bende genelde sakin kullanırım. Acelem yok. İzleye izleye gitmeyi seviyorum.

• 1200 km yol gittim, ne kadar yavaş gidersem o kadar zor olur benim için o yüzden hızlı gitmek zorundayım. Hele otobanda 160 la orta şeritte giderken passatlar filan solladılar beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

Otobana girmekle hata yapmışsınız.

normal çevre yollarından gitseydiniz sorun olmazdı, istersen dur çay iç , resim çek 👍.

Ben Adana, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Denizli, Muğla, Antalya, Adana ,,, gezdim, otoban kullanmadım, hızım 90 ı görmedi, yol rampa aşağı olursa bıraktım 120 falan, onun dışında, gezerek.

Aynısını Karadeniz ve sonra Bolu için ayrı ayrı yaptım. o zaman ortalama toplam yakıt 400-500 arası tuttuydu.

Şimdi sadece git gel 600 km ye elim ayağım gitmiyor, istek yok.

• Stones kullanıcısına yanıt

Arabada 180 beygir var diye, şöföründe Beygirlik yapmasına gerek yok.

5. viteste 180 ile gideceğine, 3. viteste 85 ile gidersin, bu kadar basit.

70 beygir araba 5. viteste 85 ile rahat gider, tek fark bu.

İyi araba, konforlu gitmek içindir, hızlı gitmek için değil. Atmısınız, son 100m kalmış gibi davranıyorsunuz yolda 🤣

• Deníz kullanıcısına yanıt

Aynen. Benim de menzil çoğu zaman 1000+ km oluyor. Sürüş süresi de uzadıkça konsantrasyon iyice azalıyor, o yüzden süreyi de kısaltmak gerek. Özellikle kış aylarında doğudan güneşin doğuşuyla yola çıksan batıda hedefe varmadan güneş batıyor bile, ve zaten 10+ saat yolda olunca yolun kalan kısmı iyice yorgun hissettiriyor. Bu yüzden müsait yollarda 130 hızla gidiyorum. Fazlasına ben de karşıyım.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Şişe de durduğu gibi durmaz derler bilirsin.

• Ben araç ne hızda rahat gidiyorsa o hızda gidiyorum. Şu anda B sınıfı bir aracım var. 100-110 km/h üzerine çıkmıyorum çünkü fazlaca motor ve yol sesi yapıyor.

Altımdaki araç 160 km/h ile konfor sunabiliyorsa o hızda giderdim. Sebep budur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden çok süratli kullanirdim. Özellikle otoban seyahatlerimde 250kmh a sabitler giderdim.

Yaşlandikca artik eskisi kadar suratli gitmiyorum pek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kime göre neye göre hızlı çok göreceli. Benim kendimce makul hızlarım var. Otoban yolculuğu için konuşursak ,Benim açımdan 100 km/s hız yerine 140 km/s hızla gitmek daha makul. sebepleri belli. İlk sebep 100 km/s hız benim için uyku demek . Ne zaman bu hızla seyahat denesem bir buçuk iki saat sonra uyku basıyor. 140 la giderken uykum falan gelmiyor tetikte oluyorum. İkinci sebep 100 km/s hızla seyahat etmeye çalışırken sollama yapmayı beceremeyen sürücü kitlesi . Kendimi bunlar yüzünden tehlikede hissediyorum. En sağ şeritte ticariler tarafından taciz edilmeye hiç gerek yok. 140 la orta ve sol şerit kullanarak rahatça gidiliyor.
    Bu ikisi olmasa özellikle de uykum gelmese 100 km/s hızda yakıt tüketimim 140 la gitmeye göre 100 km de 1 litre daha az. Araç içi gerçekten daha sessiz. Frenleme mesafesi ve refleks açısından size verdiği süre çok daha güvenli. Arkanızdan gelen trafiği yok sayarsak öndeki trafiği okumak ve uygun davranmak çok daha kolay.
    Otoban dışında duble yolda da 120 radar korkum yok ve yol düzse 130 la gittiğim oluyor . Fakat henüz iki gün önce antalyadan dönerken isparta-eğirdir civarında yola fırlayan domuza çarpmaktan kıl payı kurtuldum, hızım 120 civarıydı. 120 yerine 90 la gidiyor olsaydım canım ve malım bu kadar tehlikeye düşmeyecekti. 140 la gidiyor olsaydım bu yazıyı yazamıyor olacaktım... Sonuç olarak ben gidiyorum ama önermiyorum. Bir de araç farketmeksizin tapa gaz giden kitle var bunlar ne yiyip ne içiyor merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 26 Ağustos 2022; 22:42:44 >

• adam94 kullanıcısına yanıt

tapa gaz basanlara sonsuz sövüyorum ...

hem amaç yok fayda yok, gürültü ve serserilik.

bende otobanı sevmem uykum gelir, ne olursa olsun. ama bazı yolları es geçmek için 1 saat de sürse mecbur otobana giriyorum.

geçen 1 de bir yerde olacam, 80-90 la giderim normalde,,, baktım saat 1 de orda olamayacam, 1:30 gibi orda olacam,,, yinede aceleye vermeyip hız yapmaya yönelmedim, yine aynı 90 ile gittim.

genelde tatilde yakın ilçeye gidip dönerim aksam gezerim, muzigimi acarım, 4. viteste 2100 devirde, 60 ile sabit giderim, ne rüzgar ne motor sesi, rahat ... aynisini 5. vitesdede yaparım, 2100 devir 80 ile ...

kişi kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle gitmeli,,, ama ben bu egzos sesi ile 130 ile gidenler falan onları anlamıyorum, videosunu çektigimi polise bildiriyorum.

• adam94 kullanıcısına yanıt
    Yola domuz fırladığında saat kaçtı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adrenalin tabiki.
    Ben 110'cuyum. Ama bazen sollamaya çıktığımda biri bana sellektör yaptığında gaza gelip köklüyorum. Bitane kaşkai ile kapışmıştım, arayı koruduğum halde bir türlü pes etmedi benimde 200leri görünce ellerim-ayaklarım titremeye başladı bıraktım. İlginç bir duyguydu. Kendime hakim olamıyor ve titriyordum.

• Gündüz vaktiydi hocam; öğleden sonra 2 -3 arası bişey olsa gerek. Yolun bir tarafı komple elma bahçesiydi. İlk defa o kadar iri domuz gördüm.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.