Hergün o kadar çok olayla karşılaşıyoruz o kadar stres yaşıyoruz ki acaba bunları yaşadıktan ne kadar sonra unutabiliyoruz? ne kadar çok yada ne kadar az üzülmek bizim elimizde mi ?Ayrıldığı sevgilisini 1 yıl geçmesine rağmen unutamayan ve hala onun için çok fazla üzülen arkadaşım var. Sizce bir kişiye yada bir olaya bu kadar üzülmek doğrumu ? Bence yazık hem zamana hem bedenimize.
walla ben 2002 yılında 6 yıllık sewgilimden ayrılmıştım,,10 dakika sonra normal halimdeydim tabii bunda playstation 2 ve pcnin büyük etkisi oldu
quote:
Orjinalden alıntı: doors
walla ben 2002 yılında 6 yıllık sewgilimden ayrılmıştım,,10 dakika sonra normal halimdeydim tabii bunda playstation 2 ve pcnin büyük etkisi oldu
Tamam zamana yazık dedik de bu kadar kısa sürede de bitmemeli yanii :))
basakı altında tutarsın üzüntüyü üzüldüğün şey her neyse en ufak bi olayda hatırlanır zamanla azalır bence...
Hayat kısa ve o kadar büyük sorunları olan insanlar var ki.. Bu nedenle kendimizi üzmemeye çalışmalıyız. Bizi üzmeye değer gören biri için zamanımızı ona üzülerek geçirmeninse hiç bir anlamı yoktur.Güçlü olmaya çalışıp hayatta tek başımıza da var olduğumuzu göstermeliyiz.Elbet herşey yoluna girecektir ve elbet bizi daha çok seven ve üzmeye kıyamayacak birileri olucaktır.
Beyin herşeye bunu iyi kullanarak başlamalıyız beynimizin yapamayacagı şey yok
quote:
Orjinalden alıntı: gecikmişzaman
Hergün o kadar çok olayla karşılaşıyoruz o kadar stres yaşıyoruz ki acaba bunları yaşadıktan ne kadar sonra unutabiliyoruz? ne kadar çok yada ne kadar az üzülmek bizim elimizde mi ?Ayrıldığı sevgilisini 1 yıl geçmesine rağmen unutamayan ve hala onun için çok fazla üzülen arkadaşım var. Sizce bir kişiye yada bir olaya bu kadar üzülmek doğrumu ? Bence yazık hem zamana hem bedenimize.
Her insanın hayata bakışı,algılayışı farklıdır.Kimi zaman elimizde olmadan ,yaşayışımız gereği geçmişe dönüşlerimiz olabilir,bu bize zarar da verebilir.İşte burada psikolojik destek almak gereklidir diye düşünüyorum.Çünki her bir insanın olaylara bakışı subjektiftir,bu duruma maruz kalan, içinde bulunduğu negatif durumun farkında değildir, burada aile ve çevre nin olumlu etkileri önemlidir.Unutmayalım ki birçok kişi hayatında böyle olaylarla karşılaşabilir.Önemli olan bunu atlatma zamanınız ve size yapılan desteklerdir.Hayat üzülmeye ve kederlenmeye değer ama ne kadar?Eğer size zarar veriyorsa boşverin.Sizin ızdırabınız size zarar verir, bir başkasının sizi; sizin kadar düşünmesini beklemeyin...Hayata güzel gözlerle bakın.
Yaşamın değerini bilenler için, istediğini yaşamak önemlidir.Basmakalıp istekler insanı mutsuz eder.(zenginlik,kariyer,sıradışı eş, vb... )Sizi ne mutlu ediyorsa onu bulun ,umarım bu bilim le alakadar olur,olmazsa her ne istiyorsanız isteyin, sizin doğrularınıza uygun olmasına bakın.Hayat içinde sonsuz olay ve varlıkları barındırır.Ama ne yazık ki bunların odağında olan sizsiniz,siz yoksanız hayatın hiç bir anlamı kalmaz...Hayatı anlamlandırmak çok büyük bir oranda size bağlıdır,diye düşünüyorum...