Şimdi Ara

VAG'ın dizel araçlarının burnu uzuyormuş.Hileli Emisyon Testi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
4
Favori
12.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Basit bir ölçüm manipülasyonu değil bu, bile isteye ölçüme yönelik yanıltıcı sistem geliştirmek.

VW'nin 2.0 TDI motordan aldığı güçleri şakşaklayan bir güruh vardı forumda, emisyonu hiçe sayıp da alınıyormuş demek ki o güçler. Mantık olarak çip tuningden farkı yok yani.

VAG bu yanıltmaca için toplam 18 milyar Dolar ceza ile karşı karşıya kalabilirmiş bu arada.

Konuyu dalgaya alıp "Yav he he kaynak totom" falan diyecek VW silahşörleri için EPA'nın resmî internet sitesinden yaptığı duyuru linki;

http://yosemite.epa.gov/opa/admpress.nsf/bd4379a92ceceeac8525735900400c27/dfc8e33b5ab162b985257ec40057813b!OpenDocument

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 20 Eylül 2015; 1:19:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

eğer avrupa birliği adamsa vw i kapatır,, insanları göz göre göre zehirliyorlar

Yazdiklarini ikuyunca ahmet cAkar geldi aklima :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani adamlar motorlarına chip tuning yapıp performansı yükselterek aynı zamanda emisyonu mu yükseltiyormuş?
  • 1. ABD de en cok dizel arac satan firma VW.
    2. ABD de dizel satislari artiyor.
    3. ABD li ureticiler dizele yonelmeye basladi(haberin baslica nedeni)
    3. ABD emisyonlari en cok iplemeyen ulkelerden biri. Bknz V6,V8 cenneti.
    4. ABD insani ne zamandir bu konularda bu kadar hassas?
    5. ABD nin oyunlari bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 19 Eylül 2015; 13:34:05 >
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Hyundai bi aralar beygir gücü ile ilgili olarak benzer sahtekarlık yaptı. Ne oldu? Battı mı iflas mi etti? Epson tüm avrupada elektrik kaçağı var diye yazıcıları topladı. Turkiyedekiler hariç. Hatta türkleri elektrik çarpmıyor diye haberler çıktı.

Yorumunun arkasındayim emisyon değeri bizim için önemli değil. Varsa bir kandırma Vag grup cezasını çeker, ama burada değil Avrupada belki.
    Ayrıca haber doğruysa yakında haberlerde görürüz bu olayı. Ama arabanın teste girdiğini anlaması düşük salinim yapması vs. pek olası gelmedi. Ama görecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AC549C12 -- 19 Eylül 2015; 13:54:52 >
  • Konu zaten adamların yaptığı ahlaksızlık, bizi ilgilendirmiyor demek vurdumduymazlıktır. Bu üçkağıt yüzünden, var mı bilmiyorum ama sizin çocuğunuz da zehirleniyor.
  • Ben neye şaşırdım. Ula araba test edildiğini nasıl anlayıp emisyonu düşürebiliyor.
    Ben burayı begendim

• Amerika'da hepimizin bildiği üzere farklı bir hukuk anlayışı var (ota b.ka dava açan bir ülke) en ufak bir açık bulduklarında affetmezler hemen milyon dolarlık davalar havada uçuşur. Özellikle otomotiv sektörü bu konuda çok suistimal edilen bir sektör. Açıkçası bu konunun altında da dava açılma kokusu aldım ben. O kadar emisyon üreten bir ülke VW nin emisyonunamı takmış kafayı.
  • sırf burnunun uzaması yetmez..kıçına da kabak bağlayacaklar ki birşeye benzesin
  • Araç başına 37.500$ ceza ifade ediliyor. Eğer bu iddia doğruysa çok korkunç bir miktar, VAG'ı ABD'de kazık çakıp sallandırırlar orası Türkiye değil. Her ne kadar V8 motorlar ağırlıkta olsa da adamlar emisyonun çevreye verdiği zararı çok önemsiyor pinokyoculuğun bedeli ağır olur.
  • Bazı haber başlıkları;

'Japon otomotiv şirketi Toyota, ABD'de açılan yüzlerce davada uzlaşma sağlamak için 1.1 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.'

'ABD'nin en büyük ikinci sigara üreticisi RJ Reynolds 23.6 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.'

'ABD'den İngiliz petrol şirketi BP'ye 18.7 milyar dolar ceza '

'Samsung Apple'a 1 milyar dolar ödeyecek'

'Deutsche Bank ABD ve İngiliz otoriteleri ile anlaşma yoluna giderek 2,5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti'

'Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden GlaxoSmithKline (GSK) Paxil, Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdiye kadarki en büyük sağlık yolsuzluğu davasında 3 milyar dolarlık rekor tazminat cezasına çarptırıldı.'

'İlaç devi Pfizer, ABD'de bazı ilaçların aldatıcı bir şekilde pazarlanması konusundaki suçlamalarla ilgili anlaşma yoluna gitmek için 2.3 milyar dolarlık rekor bir ceza ödemeyi kabul etti'

'ABD'den Transoceon’a 1,4 milyar dolar tazminat cezası'

Ve bunun gibi birçok örnek.. Sıra VW'de mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

Bizi ilgilendirmeyen durum. Emisyon değeri ülkemizde vergiyi etkilemediği için sallamazsiniz. Araacin motor hacmi beygir gücü ve yakıtı önemlidir bizim için.
    Avrupada emisyonun anlamı vardır. Ülkemizde önemi yoktur. Bu haberin de bizim için önemi yoktur.

Biz bu dünyada yaşamıyoruz ki.Yarın bir gün iklim değişikliği,hava kirliliği,ozon delinmesi gibi etkenler had safhaya çıkıp dünya yaşanmaz hale gelince; uzay gemimize atlayıp hoop kendi gezegenimize taşınacağız.Bizi ne ilgilendirir emisyon memisyon.Avrupalılar düşünsün.Onları uzay gemimize almayacağımızı düşünüyorlar ki emisyona takmış zavallılar.
  • Biraz gerçekçi olmak gerek. Hiç bindiğiniz aracın emisyon değerine baktınız mı? Ben bakmadım. Bakanı da görmedim. Siz baktiysaniz veya insanları "bu araç çevreyi kirletiyor alma "diye yönlendiriyor iseniz tebrik ederim.

• cörmın biir iz kemikıl friiiii
    vay aaay, vay AYYVANNN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

Ben neye şaşırdım. Ula araba test edildiğini nasıl anlayıp emisyonu düşürebiliyor.
    Ben burayı begendim

" araba emisyon testine girdiğini anladığında tam emisyon kontrol modunda, bunun haricinde nitrit oksit açısından kurallardan 40 kat fazla zararlı atık üretmekte)"

Bu şekilde sanırım.
  • Vay be vw de gidici.Orası Abd acımazlar.İyi yapıyorlar müstehaktır.Gönül isterki Türkiye'de harekete geçsin. Ama nükleer santralin başına ilahiyat mezunu getiren adamlardan bir şey beklemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V For Vendetta -- 22 Eylül 2015; 22:02:35 >
  • Bu müsrif millet değil mi 3-4 bin cc motorlu arabalara binen. Çok tezat olmuş.

• forumdakilerin ahı tuttu

• şu avrupada olmasa türkiyede emisyonun adı geçmez onlar sayesinde bişeyler gelişiyor bizde de
  • İmla hatalarından dolayı okumadım.Saygısızlık addederim okumam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.