Şimdi Ara

VAG'ın dizel araçlarının burnu uzuyormuş.Hileli Emisyon Testi (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
479
Cevap
4
Favori
12.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika'da Avrupa'da emisyon,çevre kirliliği işi önemli. Bunlara acımazlar. Bence mutlu sona gidişin başlangıcı olacak. Demek ki 105hp lik dizel motorlarla 128,112hp araçlarla aynı gidiyoruz. 0-100km çok iyi. Sizin arabalar hakkını vermiyor, sütçü beygiri filan gibi lafların altında emisyon değerleriyle oynanmış pis motorları varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Bunlar ikinci elde para kaybetmesin diye patlak şanzımanlı olduğunu bile bile bu araçları alıp garantisi bitmeden nasıl olsa satarım diyen insanlar. Milletin aracı patır patır dökülüyor ama utanmadan gelip sorun düzeldi diyorlar. Bu tip insanlara neyin ahlakını anlatmaya çalışıyoruz ki. Sorun bu araçların fazla salınım yapması değilde vw yetkililerinin insanları kandırarak araçlarını satmaya çalışması olduğunu bile anlayamayan kafalara ne anlatsan boş.

Aynen hocam...

Kasıla kasıla gideceksin bayiye alacaksın sıfır VW Dizel DSG "standart prestij" sahibi olacaksın öyle herkes alamaz sen Ayrıcalıklısın Paralısın bineceksin 2 yıl içinde 60-70 bin km, maksimum dayanacağı km bu zaten ondan sonra garantisi bitmeden neredeyse Aynı paraya satıp gidip yine sıfırını alacaksın.

Arabayı tüm ağır kusurlarına rağmen yere göğe sığdıramayacaksın asla toz kondurmayacaksın ki Primi düşmesin. Toz konduran olursa tabi ki "Aşağılayacaksın" sen VW sahibi olamadın da ondandır diyeceksin. Bu aşağılanmadan kurtulmak için o da VW almak zorundadır. Tabi senden arabayı alan Sıfırını alamayan "bir aşağı tabaka" insanlarda patlayacak Şanzuman, ne hali varsa görsün hem böylece fakirleşsin sen ondan üst tabakasın hep öyle kal.
    Ne güzel memleket ne güzel düzen!

Bir yerde patlayacaktı bu düzen inşallah bu olur patlatan olay!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence oldukça büyük bir katakulli dönmüş. Adamlar da kabul etmiş. Alacaklar cezalarını. Burada birçok kişinin beklediği gibi ikinci el fiyatlarında falan bekleyen sıralarda alış şahım değişiklik beklemiyorum ben.

Ne VWmiş arkadaş bu arada. Forumda en az 15 konu var açılmış. Emisyondan önce forumda kirlilik :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanlara bakıyorumda üçkağıt insanların kanına işlemiş. adamlar için insanlara yalan söylemek, hak yemek, hile hurda yapmak, haksız rekabet, yemek yiyip su içmek kadar doğal ne desen boş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw'nin CEO'su dahi kabullenip, özür dileyip ve üstüne üstlük istifa etmişken, dh forumunda körü körüne hala savunan fanboylara ne desek boş:)

Başarıya giden her yol mübahtır lafı vw'nin felsefesi olmuş. Toyota'yı geçmek için öylesine gözlerini hırs bürümüş ki, geleneksel Alman işçiliğinden taviz verip hile hurdaya başvurmuşlar.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Onların neden hala VW'i savunduklarını ve toz konduranları neden aşağıladıklarını maddiyat ve psikolojik olarak analiz ettim ben birkaç üstteki mesajda var

• Vw'i olanlar olay iyice bizim memlekette duyulmadan elden çıkarmaya çalışabilirler gibi duruyor. Türkiye dağıtıcısı yüzünden almayı hiç düşünmediğim bir markaydı zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala daha bizim ülkemizde ''etkilenmez'' diyenler var. etkilenecektir hatta olumlu etkilenecektir. hemen taşlamayın lan bir okuyun devamını.

muhtemelen ellerindeki dizel motorları komple çöpe atıp yeniden geliştirecek adamlar. yani işin en pislik tarafı yine bizi bulacak. elde patlayan dizel motorlar ne olacak sanıyorsunuz? hepsi bizim gibi gelişmemiş orta doğu, asya ve afrika ülkelerine postalanacak. hatta iddia ediyorum bak elde patlayan 2.0 tdı motor olduğundan 2 litre hacmindeki motorların vergi oranında ciddi bir iyileştirme yapılmasına kesin gözüyle bakıyorum. yani bizde ki pazar payı bırak azalmayı artacaktır vw'in o yüzden vw kullanıcıları rahat olsun .

vw'e gelince büyük bir darbe yiyeceklerdir ama gurup olarak o kadar büyükler ki bu onları yıkmaz. ama çok ciddi pazar payı kayıpları olacaktır. amerika'dan tamamen çekilirler muhtemelen. avrupa desen dizel motorlar patlarsa yeni nesil motorlar gelene kadar elde sadece benzinli motorlar kalır ki bu pazar liderliğinin el değişmesi demek. prestij kayıplarına hiç değinmiyorum bile. mükemmele yakın bir motor yapmadıkları ve uygun bir fiyat belirlemedikleri sürece gelişmiş pazarlarda tekrar var olmaları neredeyse imkansız. eğer büyük bir gurup olamsaydılar vw'in ipi çekilmişti diyebilirdik. ama tek başına porsche bile bu krizden çıkarır gurubu.

• Passat'ımdaki yalıtım yüzünden haberleri duyamadım. Nolmuş şimdi yani?
  • Bizim gibi ülkeler için zararlı gaz salınımı devlet politikasi olarak hiç bir anlam ifade etmiyor. Kullanıcılar ise emisyon nedir desen "o da ne" diye sana sorar. Ancak tabiki devlet olarak bu konularda serbest değiliz. AB vb. ülkeler ile yapılan protokoller var. Bu protokoller emisyonları azaltilması isteniyor. Hatta belli bir tarihten itibaren tüm motorlar euro6 olmak zorunda. Bu sebeple vw euro6 motorlarla 3 ay önce %5 zam yaptı.
    Şehirler arası otobüslerde edblue kullanılmaya başladı. Hatta Passat 2.0 in bazı versiyonunda da edblue var.
    Tüm bunlara bakarsak bu emisyon kandirmacasi olayı bizim ülkemizi de etkileyecektir. Öyle göz göre göre Eski motorları bize kakalayamazlar.

• bilmediğimden soruyorum bu durum ne gibi sıkıntı yaratıyor araca ?
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Aracı kullanana aracın gidişi, güvenliği vs. gibi açılardan bir yansıması yok aslında, emisyon muayenelerini atlatabilmek için araca yerleştirilmiş bir yazılım var, VW gibi bir otomotiv devinin bile isteye kasten hileli bir uygulama yapmış olması durumu var, güven sarsıcı bir durum var, araç sahibi gaza bastıkça hava kirliliği, küresel ısınma gibi konulara fabrikanın belirttiğinden daha fazla olumsuz etkide bulunmuş oluyor.
  • Arkadas jetta almayalim ne alalim birisi ciksin deain ?

80 bin e yuruyen hurda fluence mi alalim.

bu fiyat segmentinde fiyatini hak eden bindigine pisman etmeyen tek araba jetta dir.

degil 110 3310 emisyon salsa ben gene jettama binerim

ayrica hileli arabalarida turkiyeye gondersinler sikinti yok

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Yorumları okuyan vw sahipleri şimdi arabalarını hurdaya veriyor ve hemen başka marka araba almaya gidiyor
    Millete bak iş güç yok vw de vw ....
    Alma kardeş alma, gücün yetiyorsa aldırma.
    Millete niye aldın diye sorma ama.

Şu olayda amma güldüm ha size

Adamlar birinci ağızdan alenen zıçtık diyor, siz hâlâ neyse yazamayacağım gülme geldi yine

şurda insanlarla saçma salak dalga geçip hala nasıl ban almıyorsun merak ediyorum , vw batabilirde kapanadabilir ne yapsın insanlar bizene batıyorsa cruze sahipleri captiva sahipleri arabalarını satmayamı calısıyor daha olayın ne olacağı nereye gideceği belli değilken insanları rencide edici konuşmalar yapıyorsun gülüyormuş bende sana gülüyorum nerenize kına yakacağınızı sasırdınız

• Ben VW sahiplerine değil; sizin gibi hazırlıksız yakalanan ve markayı nasıl savunacağını şaşırıp kendini komik duruma düşürenlere gülüyorum

Markaya garezim yok şu DSG olmasa mis gibi Golf, Passat, Beetle'a binerim valla paşa paşa. Alan da binsin güzel güzel. Hatta Octavia konusunda sırf DSG yüzünden kararsız kaldım sonra gözüm yemedi. Ama siz çok güldürdünüz

VW bile el pençe divan olmuşken siz amaçsızca savunmayı bırakmadınız ya, komik olan kısım burası işte.

• Bence kasmayın bu kadar..kendinize yeni marka bulun onun fanboyu olun..hiç olmazsa temiz bir firmayı savunmuş olursunuz
  • tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    Trolsun ama yinede cevap veriyim,çevre babanın çevresi mi?
    Doğa sana mı ait senin ne haddine etrafı kirletmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

Trolsun ama yinede cevap veriyim,çevre babanın çevresi mi?
    Doğa sana mı ait senin ne haddine etrafı kirletmek.

2-3 gram fazla emisyon atiyor diye ne yapalim arabamizi cope mi atalim. sanki tum evreni ozonu vw kirletiyor. soz konusu olunca vw olunca herkes cevreci kesilmis. tum vw lerin attigi fazla emisyonu turkiyede 2 tane normal fabrika bir gunde atiyor.

• tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    Mesele emisyon değil, kişilerin ve kurumların güvenini sarsmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Mesele emisyon değil, kişilerin ve kurumların güvenini sarsmak.

Mesele nasil emisyon degil? Adamlar resmen Euro 2 motoru Euro 6 motor diye satmislar. Ve 11 milyon arac. Dahasi da vardir eminim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.