çok basit. manuel şanzımanlar dsg gibi kısa sürede bozulmaz. bu nedenle araçların servislere gitme olasılığı düşer. böylelikle yedek parça satışı,işçilik kalemlerinden şimdiki gibi fayda sağlayamayacaklardır. -genel olarak servis aralıkları manuel şanzımanda daha uzundur. otomatik şanzımanlarda bakım aralığı daha kısa olabilir (markaya göre değişebilir).
-arıza riski otomatiklerde daha fazladır manuellerde daha düşüktür. kısaca genel toplamda iş kaybı yaşamak istemiyorlar doğal olarak. e bizim millet malum dsg , vw vb. hayranı olunca istediği gibi hareket ediyor distribütör firmalar. nasıl olsa her türlü satılıyor diyorlar doğal olarak tabi tercihlere saygı duymak lazım. isteyen alır isteyen almaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 25 Şubat 2021; 21:39:37 > |
Vag Neden Artık Manuel Araç Getirmiyor? (2. sayfa)
-
-
Arabaları dandik buzdolabı tipinde, dünyaya üç kağıt açmış..Dünyada 10 yıl olan DSG garantisi Türkiye'de 2 yıl, üstüne +2 yıl yıl paralı. 140 km de şakırdamaya başlar servise dünya yükü para bırakırsın, 30.000 masraf ama sen yarısını versen yeter sadık müşterisin derler ama bir bakarsın sorun düzeltmemiş araç tekrar tamire girer bu da böyle devam eder
hiç mi sormuyorsunuz eşe dosta araç alırken? para sokakta mı dağıtılıyor bilmiyorum ki? Elin Avrupalısı biliyor dsg'nin saatli bomda olduğunu alıyor otomatik vites keyfini çıkarıyor -
Vag grubu aslında manuel vitesli araç satıyor ama distribütör talebin otomatik vites olmasından dolayı manuel getirmiyor. Tabii otomatik vites olunca kâr marjı da artıyor bu da işlerine geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, rahata çok alıştık çok... Arabayı anahtarla açıp giremez olduk, anahtarsız çalıştırması olmayan arabayı beğenmedik, kendinden kararan dikiz aynası olmayan arabayı beğenmedik, bagajı elimizle kapatamaz olduk, elektrikli istedik... Dedelerimiz babalarımız, ecdadımız mercedesten inmezmiş gibi nereden geldiğimizi unuttuk... Manuel araç ameleliktir diye birbirimizi şişirdik... Bütün hikaye bu.
-
%100 katılıyorum
baştan "Vag şanzıman seçeneklerinde neden böyle bir politika güdüyor sizce? Gerçekten bizim milletin tercihi bu yönde mi? Bilmediğimden soruyorum, kesinlikle marka kötüleme amacım yok." yazmış ama sonradan asıl niyetini belli etmiş, başlamış saldırmaya "Hemen vw botları damlamış konuya.... Dsg o kadar süper olsa amerikada tutulurdu ki"
saydırmak için konu açmış eleman.
bak arkadaşım, her ne kadar zoruna gitse de millet dsg'ye bayılıyor. kimse artık manuel istemiyor. civic'de de manuel bulamazsın, arasan da bulamazsın. hem de bu yıllardır böyle. civic'in bu durumu neden rahatsız etmedi de vw rahatsız etti? iyi niyetli bir soru değil seninki.
-
Şehir içinde özellikle İstanbul'da manuel araba kullanmak ölüm. Bizim şirkette iş arabaları manuel, günlük kullanım için aldığım clio da manuel. Dsg'ye alışmışım bir yerden sonra manuel'den gına geliyor. Yalandan babama clio'yu verdim 2-3 km uzaklıkta ofise gitti. Akşam arabayı getirirsin dedim ben kullanamıyorum o arabayı deyip al götür dedi :) O da dsg'ye alıştı manuel bir daha asla kullanmaz. Yıllardır dil döktüm otomatik araba al rahat et diye. En sonunda sözümü dinledi şimdi vazgeçemiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisbaştan "Vag şanzıman seçeneklerinde neden böyle bir politika güdüyor sizce? Gerçekten bizim milletin tercihi bu yönde mi? Bilmediğimden soruyorum, kesinlikle marka kötüleme amacım yok." yazmış ama sonradan asıl niyetini belli etmiş, başlamış saldırmaya "Hemen vw botları damlamış konuya.... Dsg o kadar süper olsa amerikada tutulurdu ki"
saydırmak için konu açmış eleman.
bak arkadaşım, her ne kadar zoruna gitse de millet dsg'ye bayılıyor. kimse artık manuel istemiyor. civic'de de manuel bulamazsın, arasan da bulamazsın. hem de bu yıllardır böyle. civic'in bu durumu neden rahatsız etmedi de vw rahatsız etti? iyi niyetli bir soru değil seninki.
Marka dsgden mi ibaret? Corolla'da yalıtım yok demek nasıl marka kötülemek değilse, dsgnin sağlam olmadığını söylemek de marka kötülemek değildir. Civic de hemen dağılan bir çift kavramayla gelseydi ve manuel seçeneği yurt dışında olup burada olmasaydı aynı soruyu sorardım. Gayet açık değil mi?
Dsg şöyle mükemmel böyle mükemmel diye mesaja giriş yapan adama vw botu demeyeceğim de ne diyeceğim?
-
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanOlabilir hocam tek tek bakmak lazim. Ingitere bir zamanlar cok yuksek oranda manuel sanziman satiyordu. Asagidaki grafik yeni araclar icin.
Kasim 2020de ilk defa otomatik arac satisi manuel arac satisini gecmis.
Ayni trendin devam edecegini varsayarsak 5-6 yila manuel kalmaz gibi gorunuyor.
Alıntıları GösterDoğrudur hocam. Fakat bu adamlar bizim kadar arabaları ölene kadar kullanmıyorken manuellerin bitişi bize göre daha geç oluyor, benim de konuyu açma sebebim bu. Hatta biz arabayı öldükten sonra da diriltip sağdan soldan birleştirip kullanıyoruz. Ekonomisi kırılgan bir yer olarak manuellerin devam etmesi bizim için daha iyi olur. Dünyada elektrikli araçlara yönelim olurken bizim yollar euro 3 dizel ve 30 senelik tüplü arabalarla dolu.
-
İstanbulda oturuyorum, manuel araç kullanıyorum. Vw bir araç alacak olsam ilk şart manuel olmasına bakarım. Manuel değilse direk elerdim. Dsg ile uğraşmak istemezdim. Tamirde işçilik ücreti vermememe rağmen yine de tercih etmezdim.
quote:
Orijinalden alıntı: sml_akyzİstanbulda oturuyorum, manuel araç kullanıyorum. Vw bir araç alacak olsam ilk şart manuel olmasına bakarım. Manuel değilse direk elerdim. Dsg ile uğraşmak istemezdim. Tamirde işçilik ücreti vermememe rağmen yine de tercih etmezdim.
İnsanlar sizin gibi düşündüğü için otomatik araç satış rakamları her sene artıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_İnsanlar sizin gibi düşündüğü için otomatik araç satış rakamları her sene artıyor
Alıntıları GösterTercih meselesi. Dsg seçenlere saygı duyuyorum. Konfor ve risk bir tarafta güven bir tarafta olduğu sürece ben güveni seçerim. Siz konfor ve riski seçebilirsiniz hatta sizinle beraber bir çok insan da seçebilir. Ama ben seçmem ki seçmiyorum diye de koca firma batacak değil. Babamızın malıymış gibi savunmanın manası yok 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: sml_akyzTercih meselesi. Dsg seçenlere saygı duyuyorum. Konfor ve risk bir tarafta güven bir tarafta olduğu sürece ben güveni seçerim. Siz konfor ve riski seçebilirsiniz hatta sizinle beraber bir çok insan da seçebilir. Ama ben seçmem ki seçmiyorum diye de koca firma batacak değil. Babamızın malıymış gibi savunmanın manası yok 😂
Alıntıları GösterOlayı niye DSG olarak konuşuyoruz bir türlü çözemedim. Otomatik dediğimiz zaman DSG mi geliyor aklınıza sadece? Otomatik vites her seneye toplam satışa oranla, payını yükseltiyor.
-
Çünkü en çok satılan araç olduğu için olabilir. Belkide başla markanın satış değerleri vw yi geçse dsg arızalarını geçebilir. Aslında asıl problem vw değil asıl sıkıntı doğuştan kaynaklanıyor. Manuel seçeceği sunmayan doğuştur. Eğer manuel seçeceği sunsa iyi satılacaktır. Ama o zamanda iyi niyet garantisini kime yapacaklar 😂 gerçi Avrupa ve Amerika da dsg garantisi daha uzun sürerken Türkiye de bu garanti sürelerini görmemekle beraber sözde iyi niyet garantisi adı altında müşterisine geçiren bir satıcının otomatiklerini tercih etmemem bence çok normal.
bu tercih kişiden kişiye değişmekle beraber ben doğuş çıkışlı otomatik 0 km araç almam. Bu tercihimle doğuş batmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: sml_akyzÇünkü en çok satılan araç olduğu için olabilir. Belkide başla markanın satış değerleri vw yi geçse dsg arızalarını geçebilir. Aslında asıl problem vw değil asıl sıkıntı doğuştan kaynaklanıyor. Manuel seçeceği sunmayan doğuştur. Eğer manuel seçeceği sunsa iyi satılacaktır. Ama o zamanda iyi niyet garantisini kime yapacaklar 😂 gerçi Avrupa ve Amerika da dsg garantisi daha uzun sürerken Türkiye de bu garanti sürelerini görmemekle beraber sözde iyi niyet garantisi adı altında müşterisine geçiren bir satıcının otomatiklerini tercih etmemem bence çok normal.
bu tercih kişiden kişiye değişmekle beraber ben doğuş çıkışlı otomatik 0 km araç almam. Bu tercihimle doğuş batmaz.
Gerçekten farklı dil falan yazdığımı düşündüm ama baktım Türkçe yazmışım. Dünya'da otomatik araç oranı artıyor diyorum hala Doğuş diyorsunuz ya
Ben DSG demiyorum otomatik araç diyorum. Dünya ile Doğuş'un veya DSG'nin ne alakası var?
-
İyi niyet garantisi devam etsin diye vag severleri 10 sene servise bağlamak için. Bir rivayete göre, dsg patlarsa vag garantisi devam etmese bile eğer bakımlarını serviste düzenli olarak yaptırırsan dsgyi ucuza tamir ediyormuş.
-
DSG'den para kazanmak varken...
-
Istanbul Avrupada trafikte en cok beklenen sehir. Dunya genelinde ilk 5te.
Bunun bence kesinlikle etkisi var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X