Şimdi Ara

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ TERCİH 2022 (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
9
Favori
4.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun, umarım istediğiniz üniversiteleri ve bölümleri kazanırsınız. Bu konuda vakıf üniversitesinde okuyan arkadaşlar tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olursa çok sevinirim. Hangi vakıf üniversitesinde okuyorsanız yazın, bir kişiye bile yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Aynı konuyu devlet üniversiteleri için de açacağım.

İlk olarak anadoludan tercih yapacak arkadaşlar için istanbulda ortalama ve üstü vakıf üniversitelerin listesini yapacağım (kendi bilgi ve deneyimlerime dayanarak). İlk 2 üniversiteden sonrası hemen hemen aynı kalitededir, sıraya önem vermedim.

1)Koç Üniversitesi

2) Sabancı Üniversitesi

3) Özyeğin Üniversitesi

4) Bilgi Üniversitesi

5) Bahçeşehir Üniversitesi

6) Yeditepe Üniversitesi

7) Işık Üniversitesi

8) Kadir Has Üniversitesi

9) Mef Üniversitesi

Belki 1-2 tane daha eklenebilir ama bu üniversitelerin eğitim kadrosu sağlam ve eğitimci gelenekten geliyor (Bahçeşehir,Işık,Mef)

Diğerlerinin de arkasında büyük sermaye grupları var. Yardımcı olmak isteyen üniversiteli arkadaşlar lütfen üniversitesini belirtsin. Ekleme ve düzeltme yapmak isteyen arkadaşlar da yazabilir.

13 Temmuz 2021 Ekleme: Bu listede kampüsü olan üniversiteler Sabancı,Koç,Özyeğin,Işık,Bilgi,Yeditepedir. Diğerlerinin büyük bir kampüsü yoktur. Bunu kampüse önem veren arkadaşlar için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novalis -- 20 Temmuz 2022; 16:10:30 >

• geçen sene koç ve sabancı arasında kalan bir sabancılı olarak olabildiğim kadar objektif olup koç ve sabancı'yı karşılaştırmaya çalışacağım. biraz sabancı'ya kayabilirim görüş olarak. bu da o üniversiteyi koç'a nazaran daha iyi tanımamdan kaynaklanıyor olabilir. ama sonuçta ben de bu görüşlere göre geçen sene sabancı'yı seçtim.

ÖĞRENCİ KALİTESİ: KOÇ ÜNİVERSİTESİ sabancıdaki burssuzlar koç gelmediği için genel olarak sabancı'da. hatta bu sene hazırlıkta tanışırken bir çocuk adını demeden koç gelmedi buraya geldik demişti. eğer sizin için insanların potansiyeli üniversite sıralamaları ile doğru orantılıysa sabancı bu konuda daha kötü. burslu öğrencilerse ikisinde de aynı kalibre zaten. ama benim bu konuda yaşanmışlıklarım olduğundan koç'u üste yazarım.

KAMPÜS: KOÇ ÜNİVERSİTESİ aslında sabancı daha büyük sakuralar güzel bir göl vesaire var ama sanayinin ortasında. koç ise yemyeşil orman arasında. kampüs imkanı olarak zaten bu üniversitelerde eksik aramak tuhaf olur. var işte her şey. sabancı'nın yurtları hem daha iyi hem de çok çok fazla onu da diyeyim. ama yine de koç'un kurulduğu yer süper. ulaşım olarak ikisi de kötü.

AKADEMİK KADRO: SABANCI ÜNİVERSİTESİ =>KOÇ ÜNİVERSİTESİ aslında ikisinde de bilkent'le beraber ülkenin en iyi akademik kadroları var ama maaş=mutluluk=efektiflik üzerinden bir çıkarım yapmaya çalışacak olursak sabancı'da hocalar çok daha yüksek bir alt sınırdan maaş aldıklarından dolayı daha efektif olabilirler gibi geliyor. mesela sabancı'daki en düşük maaş alan doçent, koç'taki en düşük maaş alan profesör'den daha yüksek maaş alıyor. ayrıca sabancı'da en düşük maaşı alan öğretim görevlisi ile koç'taki en düşük maaşı alan profesör arasında sadece 2-3k'lık profesörün üstün olduğu bir maaş farkı var. bu da her ne olursa olsun insanın önce kendi karnını doyurması gerektiğini düşünecek olursak sabancı'yı ilerideki günlerde daha öne çıkarabilir. en azından sabancı'nın vasat hocaları koç'un vasatını geçmiştir veya geçecektir diyebiliriz.

BURSLAR: SABANCI ÜNİVERSİTESİ öğrenim ve yardım bursları iki üniversitede de aynı. başarı burslarındaysa sabancı önde çünkü koç'da sadece %100 burslu öğrencilere yurt bursu var. sabancı'daysa ilk 1000 öğrencilerine (sabancı yönetim 500küsür sanat 700küsür mühendislik 1600küsürden kapattı) 1000 lira nakit ve 2 kişilik 17500 lira değerinde yurt bursu var. bu yurdun nakdi değeri önemli çünkü yurttan çıktığında bursun 2/3'ünü nakit olarak alabiliyorsun. sabancı'da ilk 1000 öğrencileri dışında kalan öğrencilere 13125 lira değerinde 4 kişilik burs var sadece. yani koç'un verdiği her şeyi sabancı veriyor. üstüne ilk 1000 iseniz artı şeyler var.

SOSYAL İMKANLAR: KOÇ ÜNİVERSİTESİ kulüp aktiviteleri koç'taki öğrenci çokluğu (sabancı'ya göre) ve koç'un sözel bölümlerindeki tuzu kurulardan dolayı daha aktif(mühendislikte iyi ortalama hedefiyle yola çıkıp kulüp kulüp gezen varsa helal olsun). onun dışında erasmus exchange falan iki üniversitede aynı. ayrıca sabancı'da çok erkek var. 66-34 falan erkek kız oranı. sosyalleşme konusunda hafiften bir taşak kokabilir ortam. koç'ta ise bu oran 50-50 diye hatırlıyorum. en kötü 55-45 falandır.

TANINIRLIK/PRESTİJ: yurt dışında KOÇ ÜNİVERSİTESİ => SABANCI ÜNİVERSİTESİ yurt içindeyse KOÇ ÜNİVERSİTESİ yurt dışında koç bir tık daha iyi olabilir üniversite sıralamalarında genel olarak koç hep bir adım daha önde olduğundan dolayı. yurt içinde ise zaten sadece üniversitelerin adını değiştir yine herkes koç koç abi diye gezer. bunu değiştiremezsiniz. koç işte.

SİSTEM: SABANCI ÜNİVERSİTESİ çünkü bölüm değiştirme özgürlüğü var. ilk sene hazırlık ikinci sene ortak dersler üçüncü sene bölüm değişimi. bu çok ufak bir detay gibi gelebilir size ama üniversitenin verilerine göre öğrencilerin yarısı ilk sene yapılan anketteki bölümüne gitmiyor. 18 yaşında değil de 20 yaşında bu seçimi üniversite derslerini birebir görebildikten sonra yapabilmek inanılmaz bir avantaj. direkt hayatınızı yanlış bir yöne sürüklemekten kurtuluyorsunuz diyebilirim.

yani karar size kalmış. benim aklımı iki memurun çocuğu olduğumdan dolayı başarı bursları ve bölüm değişebilme şansı çeldi. çok iyi matematiğim ve bölüme ilgim olduğundan herhangi bir çekincem olmadan computer science okumayı düşünüyorum bir ea çıkışlı olarak. iktisadi idari bilimler/hukuk ikilisinden kurtarmış oldu yani beni sabancı. ama siz ea'lı olup da fizik temelli mühendislikler yazmayın çarpılabilirsiniz.

• Up
  • Bu arada bu listeyi pek doğru bulmadım, yani yazılan üniler birbirinden iyidir kötüdür demiyorum ama biraz göreceli olmuş. Yazacak olanlar için söylüyorum en iyisi ünileri okuyacağınız bölüme göre araştırın.
  • Kadir Has good

• Bilgi'deyim ama 1 ay hazırlık okudum sonra pandemi girdi şdlskfkdslş okula adam akıllı gitmedim bile 2'ye geçtim

sorusu olan varsa konuşabiliriz
  • Güzel bir çalışma olmuş, Koç ve Sabancı başka bir seviyede zaten. Diğerleri de iyi üniversiteler bazı bölümlerde, sadece bu listedeki Işık hakkında pek iyi şeyler duymadım.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Dassler -- 9 Ağustos 2021; 17:55:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen sene koç ve sabancı arasında kalan bir sabancılı olarak olabildiğim kadar objektif olup koç ve sabancı'yı karşılaştırmaya çalışacağım. biraz sabancı'ya kayabilirim görüş olarak. bu da o üniversiteyi koç'a nazaran daha iyi tanımamdan kaynaklanıyor olabilir. ama sonuçta ben de bu görüşlere göre geçen sene sabancı'yı seçtim.

ÖĞRENCİ KALİTESİ: KOÇ ÜNİVERSİTESİ sabancıdaki burssuzlar koç gelmediği için genel olarak sabancı'da. hatta bu sene hazırlıkta tanışırken bir çocuk adını demeden koç gelmedi buraya geldik demişti. eğer sizin için insanların potansiyeli üniversite sıralamaları ile doğru orantılıysa sabancı bu konuda daha kötü. burslu öğrencilerse ikisinde de aynı kalibre zaten. ama benim bu konuda yaşanmışlıklarım olduğundan koç'u üste yazarım.

KAMPÜS: KOÇ ÜNİVERSİTESİ aslında sabancı daha büyük sakuralar güzel bir göl vesaire var ama sanayinin ortasında. koç ise yemyeşil orman arasında. kampüs imkanı olarak zaten bu üniversitelerde eksik aramak tuhaf olur. var işte her şey. sabancı'nın yurtları hem daha iyi hem de çok çok fazla onu da diyeyim. ama yine de koç'un kurulduğu yer süper. ulaşım olarak ikisi de kötü.

AKADEMİK KADRO: SABANCI ÜNİVERSİTESİ =>KOÇ ÜNİVERSİTESİ aslında ikisinde de bilkent'le beraber ülkenin en iyi akademik kadroları var ama maaş=mutluluk=efektiflik üzerinden bir çıkarım yapmaya çalışacak olursak sabancı'da hocalar çok daha yüksek bir alt sınırdan maaş aldıklarından dolayı daha efektif olabilirler gibi geliyor. mesela sabancı'daki en düşük maaş alan doçent, koç'taki en düşük maaş alan profesör'den daha yüksek maaş alıyor. ayrıca sabancı'da en düşük maaşı alan öğretim görevlisi ile koç'taki en düşük maaşı alan profesör arasında sadece 2-3k'lık profesörün üstün olduğu bir maaş farkı var. bu da her ne olursa olsun insanın önce kendi karnını doyurması gerektiğini düşünecek olursak sabancı'yı ilerideki günlerde daha öne çıkarabilir. en azından sabancı'nın vasat hocaları koç'un vasatını geçmiştir veya geçecektir diyebiliriz.

BURSLAR: SABANCI ÜNİVERSİTESİ öğrenim ve yardım bursları iki üniversitede de aynı. başarı burslarındaysa sabancı önde çünkü koç'da sadece %100 burslu öğrencilere yurt bursu var. sabancı'daysa ilk 1000 öğrencilerine (sabancı yönetim 500küsür sanat 700küsür mühendislik 1600küsürden kapattı) 1000 lira nakit ve 2 kişilik 17500 lira değerinde yurt bursu var. bu yurdun nakdi değeri önemli çünkü yurttan çıktığında bursun 2/3'ünü nakit olarak alabiliyorsun. sabancı'da ilk 1000 öğrencileri dışında kalan öğrencilere 13125 lira değerinde 4 kişilik burs var sadece. yani koç'un verdiği her şeyi sabancı veriyor. üstüne ilk 1000 iseniz artı şeyler var.

SOSYAL İMKANLAR: KOÇ ÜNİVERSİTESİ kulüp aktiviteleri koç'taki öğrenci çokluğu (sabancı'ya göre) ve koç'un sözel bölümlerindeki tuzu kurulardan dolayı daha aktif(mühendislikte iyi ortalama hedefiyle yola çıkıp kulüp kulüp gezen varsa helal olsun). onun dışında erasmus exchange falan iki üniversitede aynı. ayrıca sabancı'da çok erkek var. 66-34 falan erkek kız oranı. sosyalleşme konusunda hafiften bir taşak kokabilir ortam. koç'ta ise bu oran 50-50 diye hatırlıyorum. en kötü 55-45 falandır.

TANINIRLIK/PRESTİJ: yurt dışında KOÇ ÜNİVERSİTESİ => SABANCI ÜNİVERSİTESİ yurt içindeyse KOÇ ÜNİVERSİTESİ yurt dışında koç bir tık daha iyi olabilir üniversite sıralamalarında genel olarak koç hep bir adım daha önde olduğundan dolayı. yurt içinde ise zaten sadece üniversitelerin adını değiştir yine herkes koç koç abi diye gezer. bunu değiştiremezsiniz. koç işte.

SİSTEM: SABANCI ÜNİVERSİTESİ çünkü bölüm değiştirme özgürlüğü var. ilk sene hazırlık ikinci sene ortak dersler üçüncü sene bölüm değişimi. bu çok ufak bir detay gibi gelebilir size ama üniversitenin verilerine göre öğrencilerin yarısı ilk sene yapılan anketteki bölümüne gitmiyor. 18 yaşında değil de 20 yaşında bu seçimi üniversite derslerini birebir görebildikten sonra yapabilmek inanılmaz bir avantaj. direkt hayatınızı yanlış bir yöne sürüklemekten kurtuluyorsunuz diyebilirim.

yani karar size kalmış. benim aklımı iki memurun çocuğu olduğumdan dolayı başarı bursları ve bölüm değişebilme şansı çeldi. çok iyi matematiğim ve bölüme ilgim olduğundan herhangi bir çekincem olmadan computer science okumayı düşünüyorum bir ea çıkışlı olarak. iktisadi idari bilimler/hukuk ikilisinden kurtarmış oldu yani beni sabancı. ama siz ea'lı olup da fizik temelli mühendislikler yazmayın çarpılabilirsiniz.

• yurt dışı konusunda dediğin doğru olabilir olabilir.

ortalama konusuna gelecek olursak mühendislikte 3.5'a yakın bir ortalama yapmak istiyorsanız ancak 1 maksimum 2 kulüple ilgi alakanız olabilir. özellikle şehirde üniversite dışı vakit geçirdiğiniz arkadaşlarınız vesaire de varsa. kesinlikle burası özel üniversite az da olsa kayırırlar vesaire gibi bir durum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Bence de Sabancı'da ortalama işi daha rahat ama Sabancı bu konuda bence Türkiye'deki en ilginç okullardan biri. Bilkent'te, Koç'ta, Boğaziçi'nde okuyan bir sürü arkadaşım var. Bilkent ve Boğaziçi'nde okuyanlar bize göre çok zorlanıyor, Koç'un çok farklı olduğunu görmüyorum. En basitinden Calculus 2 bu dönem bana azap çektirdi, ama Bilkent ve Boğaziçi'nde okuyan arkadaşlarım bizden seviye olarak bir iki tık daha zorunu görüyorlar, bunları sorularıyla deneyimledim biraz. Ama Sabancı'da da şöyle bir problem var okulda saçmalık derecesinde bir iş yükü var. Bu da aslında biraz seviyeden ziyade iş yapmaktan çok yorulmanın bir sonucu. Çok fazla alandan ders görüyorsun özellikle 1.sınıfta ve hiçbirinin neredeyse herhangi bir ortak özelliği yok ve sürekli bir report yazma, bir şey sunma, ödev bir şeylerle sürekli boğuşman gerekiyor. Zamanı yönetme konusunda iyi olan biri bence Sabancı'da rahatlıkla yüksek ortalama yapabilir. Ben aldığım derslerin çoğunu sevdim, olumlu anlamda vizyonumu çok derinden etkiledi ama atıyorum bazı derslerde de bu niye var ve neden insanları zorluyorsunuz diyorsun. 1'den sonrası ise bence diğer okullarla baya örtüşüyor. Koç,Sabancı,Bilkent ve devletten birini ekleyeceksek Boğaziçi'nin ders müfredatları benzemese de özellikle Sabancı'da bölüm seçimi sonrası iş yükü açısından bence baya eşleşiyor o yüzden kulüplere,insanlara vakit ayırmanın diğer okullardan farklı olduğunu pek düşünmüyorum.

• Bilkent mezunuyum. Bilkent hakkinda sorulariniz varsa sorabilirsiniz. Listedeki universitelerin de sadece mef universitesini biliyorum onu da hocam sayesinde bizim bolumden bir hoca oraya gecmisti.
  • Mef Üniversite-Hukuk 2.sınıfa geçtim. Sorusu olan varsa vb. yazabilirsiniz.
  • bthnzncr B kullanıcısına yanıt

Hocam bu sabancı,koç gibi iyi vakıflardaki proflar ne kadar maaş alıyor? Hep merak etmişimdir

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

koç'ta profesör alt sınır: 15.404,00 üst sınır: 66.932,00

sabancı'da profesör alt sınır: 24.036,00 üst sınır: 42.034,00

koç'ta doçent alt sınır: 13.810,00 doçent üst sınır: 32.289,00

sabancı'da doçent alt sınır: 18.500,00 doçent üst sınır: 30.738,00

koç'ta yardımcı doçent alt sınır: 10.092,00 üst sınır: 27.237,00

sabancı'da yardımcı doçent alt sınır: 16.222,00 üst sınır: 32.454,00 

koç'ta öğretim görevlisi alt sınır: 6.460,00 üst sınır: 28.478,00

sabancı'da öğretim görevlisi alt sınır: 9.324,00 üst sınır 20.785,00

Sağ olun hocam koç ile sabancı arasında kalmış olan arkadaşlara yardımcı olacaktır.

• Novalis N kullanıcısına yanıt

İstanbul Aydın Üniversitesi,Maltepe Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve Işık üniversitesi hakkında sorularınız varsa sorabilirsiniz. Bu üniversitelerden tanıdıklarım var.

Ben bu listeye sunu ekliyim, kocun ust sinirlarinin sabancidan yüksek olmasi (ozellikle proflukta) tip fakultesindeki hocalarin cok daha yüksek maas almalarindan kaynakli. Benzer sekilde tip fakultesi olan diger vakiflarin (mesela baskent) cok absurt ust sinirlara sahip oldugunu gorebilirsiniz.

• up

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.