Vakıf Üniversitesinde okuyup Yaz Okulu'na Devlete giden var mı ? Varsa süreç nasıl işliyor ?
Ben bu yaz gideceğim için gerekli araştırmayı yaptım. Anlatayım. İlk önce okulunun öğrenci işlerine gidiyorsun, yaz okulu kabul şartlarını soruyorsun . Çoğu okul ders alacağın okulun senin okuduğun bölümün o okuldakinden daha düşük bir puanda olmasını istiyor .Ya da belirli okulları belirleyip bu okullardan alabilirsin diyor . Gerekli belgeleri zaten onlar sana verir dilekçe vs dolduruyorsun. Daha sonra her devlet okulunun başvuru tarihleri farklı mesela boğaziçi aktifken marmara değil henüz onları takip edip başvurunu yapıyorsun . Gerekli parayı yatırmak için bekle çünkü alacağın dersin ders içeriğinin senin okulundaki ile yüzde 60 mı ne eşlesmesi lazım kabul görmesi için öğrenci işleri yine sana bu konuda yardımccı olur doldurman gereken yine belgeler var ders içeriğinin aynı olduğuna dair onay alıcaksın . Daha sonra parayı yatıracaksın gideceğin devlet üniversitesine . 10 kişi üzerinde kişi dersi almışsa açılır tarihleri bellidir . Daha sonra derslere katılıp sınava girersin geçer not alırsan senin okuluna kendileri genelde ulaştırıyorlar ya da kapalı zarfta sana veriyorlar ulaştırman için direkt olarak o not senin okulunun sistemine giriliyor. Mesela aa aldın aa olarak giriyor okulun
Açil HalojenürA
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler hocam, süreç hayli karışık gibi
quote:
Orijinalden alıntı: simsekmakkuin
Teşekkürler hocam, süreç hayli karışık gibi
Aslında kolay benim böyle uzattığıma bakmayın kısaca öğrenci işlerine gidin şu soruları sorun ne yapmam gerekir hangi okullardan ders alabilirm dersi muaf tutmak için gerekli şartlar ne beni yönlendirirmisiniz ? Gerekeni kendileri yapar.