|
Bildirim
|
vakumlama, servis borulamayı yaptıktan sonra, klimayı çalıştırmadan önce, sisteme basınç değerlerini okuyabileceği göstergeler ve bir devirdaim yapacak bir elektrik motoru bağlayarak 30 dak boyunca vakumlama ( yani hava ve nem boşaltma) işlemi yapmalıdır, yapıp yapmadıklarını hemen anlarsınız, yapmadan klimayı çalıştırmaya çalışırlarsa sakın çalıştırtmayın:
siz vakumlama istedikçe şu tarz cümleler duyabilirsiniz: - Abi yeni klimada vakumlama olmaz, - Abi ben yeni boru kullandım, onlarda zaten nem olmaz, - Vakumlama 5 dak. da yapılır abi bişey değil, - O ne abi, biz ilk defa duyuyoruz, - Kim söyledi bunu size abi, olur mu öyle saçma şey... (Benim başıma geldi)... Bu tarz cümleler kuran servise ben servis formunu imzalamam vakumlama yapmazsan deyin ve afedersiniz SS kuralı ile yaptırın... Vakumlama yapılmazsa, klimanızın ömrü azalır, performans kaybı oluşur, R410 A gazınızın özelliği değişir zamanla ve sistemde korozyon oluşur (benim duyduklarım) Diyelimki klimanız vakumlama yapılmadan çalıştırıldı, eğer durum düzeltilmek istenirse , tüm R410 gazı boşaltılıp, vakumlama yapılıp daha sonra klimanın üzerinde yazan miktar kadar gazın dijital gaz göstergesi ile tekrar klimaya doldurulması gerekir... |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay -- 11 Eylül 2008; 20:47:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 12 Eylül 2008; 14:48:23 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamerhan_55 -- 3 Aralık 2008; 11:49:30 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 3 Aralık 2008; 18:42:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d e n i z35 -- 3 Aralık 2008; 21:55:25 > |
|
|
|