Şimdi Ara

Valilik açıkladı! Sokak düğünleri yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy şu anda #24
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Antalya'da düğün, nişan, kına gecesi ve asker uğurlaması gibi etkinliklerin açık alanlarda yapılması yasaklandı.

Valilik açıkladı! Sokak düğünleri yasaklandı

Düğün mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan sokak düğünleri konusunda Antalya Valiliği yeni bir karar aldı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya genelinde düğün, nişan, kına gecesi, asker uğurlaması ve mevlid merasimi gibi etkinliklerin açık alanlarda düzenlenmesine sınırlama getirildiğini belirtti.

Vali Şahin, sokak düğünlerinin trafik akışını olumsuz etkilediğini, ambulans, itfaiye ve güvenlik ekiplerinin intikalini engellediğini vurguladı.

Ayrıca gürültü kirliliğinin vatandaşlardan yoğun şikayet aldığını, yaşlılar, hastalar, bebekler ve öğrenciler için mağduriyet oluşturduğunu ifade eden Şahin, "Yolun trafiğe kapatılması, geç saatlere kadar gürültü yaparak kişilerin huzur ve sükununu bozması gibi fiiller meydana gelmektedir. " dedi.

"YIL BOYUNCA UYGULANACAK"

Bu karara uymayanlar hakkında Türk Ceza Kanunu, Karayolları Trafik Kanunu, İl İdaresi Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağını belirten Vali Şahin, "Bu karar mevsimlik değil, yıl boyunca uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

www.ntv.com.tr
    Bakanlık uyardı: Evlilik kredisi yalanıyla dolandırıcılık!
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/bakanlik-uyardi-evlilik-kredisi-yalaniyla-dolandiricilik,EHItksci40KF-dC08R7Vug

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Medeniyete adım adım yaklaşıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı Ankara'ya ama bizde uygulamada sıkıntı olur genellikle.

• 81 il lütfenn

• her yerde olur inş

• Düğün salonlari büyük patlama yapar artik,gecelik 100k başlar:)

• İktidar tabanına kurşun sıkmış ama diğer illerde pek uygulanmaz sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Davullu zurnalı kız alma da yasaklansın
    Pazar pazar
    Dan dan dan dun dun dun.

Siyular da böyle adetler yoktur

• Bunu kimse engelleyemez.

Adamlar koskoca mahallenin ortasındaki boş arsada, kamyonlar getirip onun üzerine yüksek volümlü cihazlar koyup, kilometrelerce öteden duyulan sesle saatlerce düğün yapıyorlardı.

Açtım karakolu şikayet ettim, ilgili polis “ne olmuş?” dedi. “Nerede yapacaklardı?” dedi.

Dedim bana ne? Nerede yaparlarsa yapsınlar. Çok düşünüyorsanız karakolun önünde yapsınlar, yada kaymakamın, valinin evinin tam karşısına yapsınlar.

Sizin göreviniz bu gürültünün önlenmesi. Bu kadar kişinin, bir kaç kişi düğün yapacak diye hayatını zehir ettiremezsiniz dedim. Peki dedi, bir ekip göndereceğim.

Ne gelen oldu, ne giden.

Oradan taşındım. Bir daha boş arsaya yakın bir evde oturmadım.

• herkesi salon tutmaya zorlayan bir karar ama yinede olması gereken bu

antalyada düğün yapacak olanlara sabırlar diliyorum bu gece itibariyle fiyatlar fişek

• Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu TCK m. 123. Aslında yasalar uyulsa valiliğin böyle bir karar almasına gerek kalmaz. Valide vatandaşla karşı karşıya gelmez. Kolayı varken niye inatla zoru seçiyoruz ki?

• Saçmalık

• yakup13 kullanıcısına yanıt

Düğün yapmak zorundalar mı? Nikahtan da evlenebilirler?

Bir de meselenin maliyet olduğunu zannetmiyorum. Sokak düğünü de bedava değil. Onun da sanatçısı, ses sistemi yemeği, masa sandalye kirası oluyor. Paramız anca sokak düğününe yetiyor diye yapmıyorlar. Köy adeti olarak öyle görmüşler ve şehire uyum sağlamak yerine köyü şehirde yaşatmayı tercih ediyorlar. Mesela müziği neden 500 metre öteden duyulacak şekilde yüksek açıyorlar? Anlı şanlı olsun, yer gök inlesin diye. İsteseler sadece kendilerinin duyacağı şekilde de aaçabilirler ama bu onları tatmin etmez.

• ratsx kullanıcısına yanıt

Muhtemelen polis de o sokak düğünü kültürüne yakın bir kültürden geliyor. O da belki öyle evlendi ya da çevresi aynı şekilde düğün yapıyor. Bu nedenle polise garip gelmiyor.

Ben de polisi defalarca aradım. Bir ekip geldi, ekmek arası birseyler verdiler gitti. Sonra bir daha aradım. Düğün bitişine doğru geldiler.

• Geçenlerde köpek havlamalarına dayanamadım ve makineyi alıp camdan dışarı şarjör boşaltayım dedim. Silah tutukluk yaptı, daha da sinirlendim ve ülkeye millete sövdüm oturdum aşağı.

Milletin birbirini umursamıyor olması beni çıldırtıyor.. eğr polis yardım etmeyecekse ben kendim hallederim ama sonra benim kapıma gelmeyecekler. Ya yardım edecekler yada ben milletin icabına bakınca benim için gelmeyecekler. Adalet olsun artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 9 Mart 2025; 9:43:10 >
  • Burada, yani Antalya'da çok "keko" var. Hatta bazı bölgelerde, çeteleşmiş Roman nüfus bile var. Lara bölgesi hariç, her yer "keko" dolu ve sokak düğünlerinden oturamazsınız. Çok yerinde bir karar olmuş. Karşı çıkan olursa, polis güç kullanarak düğünleri dağıtmalı. Düğüncüler karşı gelirlerse, kafalarına copu indirin. Hatta polis yetmez, özel harekat gitmeli, çünkü polisten korkmuyorlar, mukavemet ediyorlar.

Zeytinköy bölgesindeki gecekondulara mesela özel harekat desteğiyle giriyorlar, çünkü oradaki tipler bazen polise saldırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Mart 2025; 10:56:16 >
  • Darısı geri kalan 70 şehrin başına. Geri kalan 11 tane doğu ili zaten davullu ,tabancalı, milleti rahatsız etme fetiştine sahip .
    Ek olarak Trakyalıları da ekleyebiliriz
    Kendi hallerinde istedikleri gibi mutlu olsunlar kimseye bu şartlar altında kızmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diktatör58 -- 9 Mart 2025; 17:47:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.