Merhabalar oyuna girmeye çalıştığım zaman ekran kartı sürücün çöktü hatası alıyorum,biraz araştırdığım zaman driver güncelle cart curt demişler ddu ile driverlarımı silip yenisini kursamda aynı hatayı almaya devam ediyorum(hp victus r-1000 serisi rtx 4060 ekran kartı) benzer sorundan konu açan hocalarımda olmuş ama çözüm bulamamışlar.Var mıdır bu sorunun çözümünü bilen? |
Valorant oyuna giremiyorum
-
-
Aynı zamanda geforce experience uygulamasıda siyah ekran da takılı kalıyor.
-
O oyunu oynamaman için evrensel bir mesaj gelmiş, yoksayma bence. -
Onun dışında format atmak tek yöntem gibi. DDU'yla bile düzelmeyip driver kurma aşamasında çöküyorsa ya Windows seviyesi yazılımsal sıkıntı var, ya da donanımsal.
Donanımsal için de garantiye göndermen gerek. 4060 çıkalı 1.5 sene olduğuna göre garantisi illa vardır.
-
Hocam format deneyebilirim,elden ring bannerlord gibi oyunlarda olmuyor bu sorun sadece Valorant'ta oluyor.Bu olay da şöyle başladı valorantta alt tab yapınca ekran kartı sürücüsü çöktü diyordu ben de pencereli'ye alayım dedim şimdi hiç açılmıyor maalesef.
-
-
Geforce driver'lar kurulumunda sıkıntı yaşıyorsun zannettim, sanırsam sadece Geforce Experience uygulaması siyah ekran yiyor. Dünyanın en bozuk top 5 uygulamaları arasına girer.
Valorant başka sebeplerden dolayı çöküp ekran driver'larına suç atıyor olabilir. Bu bilgisayar yapılarında çok yaygın. Safe boot'u falan açtığınıza emin olun. Yapmadıysanız oyunu silip yeniden yükleyin.
Bir de şakasız diyorum, Valorant'ı pek oynamadan bırakın. Gereksiz bir oyun. Rekabetçi oyunlar arası en sürdürülemez yapıya sahip. CS tahtını sevmezseniz Rainbow Six Siege deneyin. Çok taktiksel gelirse daha hafif oyunlara girişin.
Başka potansiyel çözüm DDU'yla uninstall edip bir iki eski driver sürümü yüklemek. Bazı spesifik driver versiyonları bazı oyunlarda sıkıntı oluşturabiliyor. AMD'nin 24.5.1 ve 24.6.1 ekran driver'larına özgü Fallout: New Vegas çökme problemi oluşuyordu. Valorant gibi yaygın bir oyunda olursa direkt hotfix eklerlerdi, ama belki sizin spesifik setupta sıkıntı oluşuyordur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gunpower-stormGeforce driver'lar kurulumunda sıkıntı yaşıyorsun zannettim, sanırsam sadece Geforce Experience uygulaması siyah ekran yiyor. Dünyanın en bozuk top 5 uygulamaları arasına girer.
Valorant başka sebeplerden dolayı çöküp ekran driver'larına suç atıyor olabilir. Bu bilgisayar yapılarında çok yaygın. Safe boot'u falan açtığınıza emin olun. Yapmadıysanız oyunu silip yeniden yükleyin.
Bir de şakasız diyorum, Valorant'ı pek oynamadan bırakın. Gereksiz bir oyun. Rekabetçi oyunlar arası en sürdürülemez yapıya sahip. CS tahtını sevmezseniz Rainbow Six Siege deneyin. Çok taktiksel gelirse daha hafif oyunlara girişin.
Başka potansiyel çözüm DDU'yla uninstall edip bir iki eski driver sürümü yüklemek. Bazı spesifik driver versiyonları bazı oyunlarda sıkıntı oluşturabiliyor. AMD'nin 24.5.1 ve 24.6.1 ekran driver'larına özgü Fallout: New Vegas çökme problemi oluşuyordu. Valorant gibi yaygın bir oyunda olursa direkt hotfix eklerlerdi, ama belki sizin spesifik setupta sıkıntı oluşuyordur.
Evet siyah ekran yiyor geforce experience şuanda nvidia canlı destekle sorunu çözmeye çalışıyoruz.Safe boot kapalı olabilir format atmıştım formattan sonra kapandı mı diye bir kontrol edicem hocam iyi hatırlattınız.Oyunu silip yükledim aynı hata.Valorantı kapalı betadan beri oynuyorum.Cs2 çok kötü bir oyun bana göre sürekli hileci geliyor bunaldım.Eski ekran kartı sürücüsüde deniyebilirim(Valorantta immortalım)
-
Aynı yollardan geçtim. Valorant gibi oyunların altyapısal olarak hatası karakterlerin herhangi bir anti'sinin olmamasından geçiyor. Özellik kullanımı aynı şekilde hiçbir beceri veya beyin gerektirmiyor. Her sene 4 yeni karakter ekleyelim diye diye ilerleyince oyun maalesef çok kötü bir yapıya dönüşüyor. İlk çıktığı zaman skillerin öldürmeyeceğini söylemişti yapımcı Riot, fakat sözlerine beta'daki Raze ile beraber bile bozdular.
Rainbow Six Siege'de mesela özellik kullanımı beceri ve her şeyden önce beyin gerektiriyor, aynı şekilde hepsinin bir şekil antisi var ve özellikler direkt olarak öldürmüyor, öldürenlerin de ana amacı öldürmek değil. Karakter sayısının fazla olması genel olarak yeni başlayanları korkutsa da hepsini gruplandırdığınız zaman Valorant karakter sayısından az özellik bilme ihtiyacı olduğunu göreceksiniz.
CS çok saf yapıda bir oyun. Tamamen beceri ve beyin istiyor. Bu konuda Valorant'tan daha güzel bir oyun. Hileci meselesinde haklısınız, bunu da ancak Faceit gibi platformlardan çözmek mümkün.
-
Faceit gibi platformlar kullanıcaksam Valve neden Faceit'i satın almıyor ben 3.parti programlara muhtaç kalıyorum?Çözüm bulunmadıkça cs oynamam.Rainbow hakkında haklısınız hocam ama şuanın konusu Valorant mı iyi Rainbow mu değil
-
Sorunu çözmek için valorant desteğe yazdım.Ayrıca geforce experience için yaklaşık 40 dakika canlı sohbetten görüştüm.Bana ekran kartı sürücülerimi nvidia experience filan her şeyi sildirtip güncellerini indirtti.Fakat geforce experience yine çalışmadı.
-
Çünkü masrafı çok büyük. Arap fonu ESL+Faceit'i 1 milyar dolara satın aldı.
Valorant matchmaking'i çok daha vasat ayriyeten. Immo altı tüm ranklarda her maç garanti smurf geliyor, üstünde zaten rank farkı pek olmuyor.
-
Sorun valorant destekle beraber çözüldü.Dahili ekran kartını(intel uhd) ddu ile kaldırıp yükleyince nvidia experience da valorant ekran kartı çöktü hatasıda düzeldi.(eğer bu hatayı sizde alıp çözümü burdan bulduysanız bir hayır duanızı alırım bütün gün uğraştım)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X