Şimdi Ara

vantilatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar bir komşum şehir içind ehalk otobüsü süryor bunun için otobüsün çakmaklığına takılan soğutmak için bir fan yapmamı istedi bende otobüsler 24 V olduğu için 24 V ile çalışan fan alıp çakmaklığa bağladım ama fan çok yavaş dönüyordu. aynısını ben evde 12 V ile kullanıyorum klima gibi soğutuyor ama otobüse bağladım çok yavaş döndü acaba neden olabilir.. ??

• Çakmaklık yeri paslanmış olabilir, bir de şase zayıf olabilir(çakmak bağlantısında).
  • o değilde hocam bazı arkadaşlar otobüsün çakmaklığının 12 V olabilceğini söylediler.. ???
  • Evet bazı araçlarda çakmaklık standart olabiliyor, senin yazını görünce hatırladım.
  • o zaman 24 V luk fan yerine 12 V luk fan alacaz öyle mi ????
  • Voltmetre ile olc once sonra 12v fan alırsın 12v lük cOk güçlü fanlar mevcut 24de daha hızlı donecek anlamına gelmez 1-2A lik bir fan deli gibi sogutur
  • haklısında hocam şimdi bu halk otobüsü olduğu için sürekli çalışıyor yani her an gidip çakmalığı avometre ile ölçme imkanım yok .. sizde buna göre kesin bişeyler söylerseniz iyi olur yoksa yarın gidip değiştrecem fanı.. bir çok arkdaş otobüsün aküsü 24 V ama çakmaklığa m12 V geliyordur diyor bend ene yapacam bilemiyorum .. ??????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı termostat delikleri
    geçen yıl önce açıldı
    Konvektör ısıtıcı tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aracın markasını bilmiyorum ama birçok otobüs ve kamyon 'un aküsü 24 volt olmasına rağmen çakmaklığından 12 volt alınabiliyor. Fan bağlamaya çalıştığınız aracında çıkışı 12 volt 'tur muhtemelen zira 24 Volt 'luk fan'ın bahsettiğiniz hızda dönmemesi gerek.

Mesela arkadaşımın babasının HİNQ kamyonu var geçenlerde ucuz yollu teyp almış ve bağlatmak için de elektronikçiye gitmiş eleman 75 TL. 12-24 V. çevirici parası istemiş çünki kamyonda çakmaklık dahil 24 volt elektrik mevcutmuş. Ama eski Ford Kargo kamyonlarında normal teyp kullanıyorlarmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oiven

Hocam aracın markasını bilmiyorum ama birçok otobüs ve kamyon 'un aküsü 24 volt olmasına rağmen çakmaklığından 12 volt alınabiliyor. Fan bağlamaya çalıştığınız aracında çıkışı 12 volt 'tur muhtemelen zira 24 Volt 'luk fan'ın bahsettiğiniz hızda dönmemesi gerek.

Mesela arkadaşımın babasının HİNQ kamyonu var geçenlerde ucuz yollu teyp almış ve bağlatmak için de elektronikçiye gitmiş eleman 75 TL. 12-24 V. çevirici parası istemiş çünki kamyonda çakmaklık dahil 24 volt elektrik mevcutmuş. Ama eski Ford Kargo kamyonlarında normal teyp kullanıyorlarmış...

hay ağzını öpim şöyel desene abicim bende yeni öğrendim otobüs ve kamyonların aküsü 24 volt ama çakmaklığa 12 V geliyormuş. Onun için işte bağladığımız 24 V luk fan yavaş döndü yoksa aynı şekilde ben evimde kullanıyotum 12 v fan canavar gibi verdiğiniz bilgiler için tşk ederim .. :) yarın ilk işi 12 v fan ile değiştrecem bunu...

• Valla helal olsun size işi iyi çözmüşsünüz...
  • arac yeni modelse yuksek ihtimal 12 ye dusurulmustur ama bunu olcmeden kafadan sallamayla olmaz 12v motor takarsın 24 v sa motoru yakar basıma geldi.
  • valla bilmiyom hocm az çnce aldım 12 v fan bağlıyacam otobüse inşallah bu sefer olur.. otobüs yeni hocam çok eski değil. öyle neyse inşallah bus efer olur.... :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.