Şimdi Ara

Varsayılan Ağ Geçidi Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim olarak tahmin ettiğim bi sorunum var arkadaşlar, Modem+Range extender kullanıyorum. Range extender-modem arası bağlantı değiştiğinde (mesela bi odadan uzak bi odaya geçtiğimde) sıklıkla tanımlanamayan ağ, internet erişimi yok vb. sorunları alıyorum wireless simgesinin köşesinde hep sarı ünlem oluyor. Denediğim çözümler; komut istemi üzerinden ipconfig/flushdns ve ipconfig/renew, Sabit ip ve dns adresi, sorunları gider seçeneği (windows 10), Wireless network adaptörünü güncelleme. Bu denemelerden Sorunları gider seçeneğinin (Genelde ağ bağdaştırıcımı sıfırlıyor) nadiren işe yaraması dışında malesef işe yaramadı sorunum hala devam ediyor.
    Modem markası: TTNET ZyXEL VMG3312 B10B, Wireless adaptörü: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG, İşletim sistemim: Windows 10 Pro
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikican -- 29 Aralık 2018; 23:59:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Varsayılan Ağ Geçidi Hatası

Varsayılan ağ geçidi, bilgisayarının ağa bağlantı kurmak ve diğer cihazlarla iletişim kurmak için kullandığı özel bir IP adresidir. Varsayılan ağ geçidinin kullanılamaması, ağ bağlantısında ciddi sorunlara yol açabilir.

Bilgisayarın varsayılan ağ geçidine erişemediğinde, "Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu hatanın birçok nedeni vardır, ancak en yaygın olanları şunlardır:

• Yanlış IP adresi yapılandırması
    • Arızalı ağ kabloları veya yönlendirici
    • DNS sunucusu sorunları
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması

"Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" hatasını düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarını ve yönlendiricini yeniden başlat.
    • Ağ kablolarını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Yönlendiricin üzerindeki WPS düğmesine basarak yönlendiriciyi sıfırla.
    • DNS sunucularını değiştir.
    • Virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması yap.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala varsayılan ağ geçidine erişemiyorsan, internet servis sağlayıcınla (ISS) iletişime geçmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ağ adlarını farklı yapın diğer türlü çözemedim bende

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değiştirdim, dediğinizi deniyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanımlanamayan Ağ Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.