Şimdi Ara

Vatan computer nasıl hala ayakta ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
0
Favori
48.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %3-%7 güldürdün, hiç güleceğim yoktu
  • Normalde fiyatları bilmiyorum ve pek elektronik ürün ihtiyacım olmuyor ancak yakın zamanda ufak bir televizyon almak gerekti. Model belliydi. Çoğu mağazaya baktık, çoğu internet sitesine baktık ve karşılaştırma yaptık. Genel olarak her yerde fiyat 5-10 tl oynarken ve hep aynıyken vatanda 100 tl daha ucuzdu. İnternet siteleri normalde daha ucuz olabilir ancak bazen mağazanın daha ucuza geldiğini duyuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alla alla bizim burda rn8 2000 TL rn8pro 2700. Sizin teknosa ucuzmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ucuzculuğun sonu yok.

Benim birader telefonu devamlı turkcellden alır.
    Ben yurtdışından alır kayıtlı kullanırım. Bana göre abim fazla para veriyor olabilir.
    Başkası yurtdışı telefona imei çakar. Ona göre kayıt yaptırmak boşa para vermek
    Başkası 2. El kullanır. Ona göre telefona o kadar para verilmez.

Biradere soruyorum neden yurtdışı almıyorsun, o kadar çıkıyorsunuz diye. Garanti diyor. Ona göre aradaki fark garanti için deyer.

Ki kaç defa telefında sorun yaşadı. İki küçük çocuk var tabi. Gitti anında hallettiler.

Ben bişey olursa aradaki farkı servise veririm diyorum

Bi arkadaş servise o para verilir mi diyor.

Ama olay sadece bu değil.

Geçen hepsiburadadan sipariş verdim. 2 parça

210 tuttu. 190a veren bir yer vardı ama ben hb tercih ettim.

Kargo geldi, mutfaktan bıçak alana kadar kargocu gitmiş. Bir açtım ürünün biri yok. Tutanak lazım. Ama kargocu yok. Çıktım hemen ama adam uçmuş

Aradım hepsiburadadan yı. Aldılar işleme. 3 gün sonra eksik olanı kargoya verdiler.

Aynısı başka satıcıdan olsa uğraş dur. Hele bir de "biz tam yolladık" derlerse yapacak birşey yok.

Başka örnek.
    Diyelim bilgisayar aldın. Kullanılmış, iade edilmiş veya en azından açılmış VS olma ihtimali var.
    Kargocuların kargolara nasıl davrandığı da malum. En basiti yüklerken atıyorlar. Bozuk çıkma veya bozulma olasılığı var.

Kargocunun meşhur "evde bulamadık" mevzusu var

Teslimat anında kargocu yanında açıp kontrol etmeye çalıştığında adamın beklemem olayı var. Zorundasın diyorum yok diyor adam. Direk yaşadım.

Bi dünya mevzu var

Eğer alacağım ürün pahalıysa, elektronik ise internetten de alsam %10 %20 fazla verir bildiğim yerden alırım. Çok şey yaşadım çünkü

Para varsa gider nispeten en ucuza satan bir kurumsal firma bulur direk oradan görerek, kendim açarak alırım. Hatta yanlarında dener sıkıntı varsa iade değişim VS uğraşırım. Zaten kurumsalsa onlar beni uğraştırmaz.

Onun dışında kitap, araç yağı vs gibi şeyleri uzun zamandır netten ama gene bildiğim yerlerden alırım

Aynı ucuzcu tayfa bir ürün bozulunca da aynı saçma lafları ediyor genelde. Servise versen "o para servise verilir mi? Salak mısın? Tamirci yarı fiyatına"

Elektrikli süpürge bozuldu. Tamirciye verdim. 100lira aldı. 2 hafta sonra makine gitti gene. Götürdüm gene para istiyor. 300 tl servise verdim 3 yıldır tık yok.

Bulaşık makinesini birinin tanıdığı Tamirciye verdik. Vay parça yoktu var 600dü vay yenisini al. Kaç gün oyaladı. Bozuk makine de kendinde kaldı. Lanet olsun dedik. Gittik yenisini aldık.

Şimdi evde ne bozulsa direk yetkili servis.

Sizin anlayacağınız aradaki fark kafa rahatlığı ve hizmet kalitesi.

Burada benim gibilere veya mağazadan alanlara tatava yapan arkadaşlar da kargo kutusundan alatalık çıktığında burada başlık açmasın sonra da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 26 Ocak 2020; 17:15:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Normal karla yerinden satış farklı kazık farklı. Göz göre göre kazıklanarak almak cahilliğin daniskasıdır
    Tam ortadoğulu davranışı. Aynı malı 5 kr ucuza alınca kendini zeki sanıp hava atan tipler.
  • Sen once kendi uslubuna bak terbiyesizligin luzumu yok.

Adamin soylediklerinde haklilik payi var.

Adam 1 dediyse sen 5 demissin bir de adamin uslubuna laf etmissin. Nefes israfisiniz yeminlen.

• şu forumda bulunanlar tüketicilerin küçğk bir kısmı.. ancak geriye kalan büyük bir kısım alışveriş öncesi fiyat araştırmasını hakkıyla yapacak kapasite ve bilinçte değil.. bu tür mağazaların hedef kitlesi de bunlar

• 2013 falandı ben Vatandan pc toplamıştım, o zaman haftasonu kdv kadar indirim oluyordu(galiba) ve cidden fiyatlar da uygundu. İnternetten tek tek parça alsan bile çok çok farketmiyordu, +/-100₺ oynuyordu maksimum. Şu an hem kur sebebiyle hem de maliyet artışıyla fiyatları arttırdılar.

Ben mali sebeplerden dolayı ben katiyen Vatandan almam artık. Almak isteyen için de bir şey diyemem, 15 farklı yerden yerden ürün almamak, sorun yaşamamak ve tek kişiyle muhatap olmak istiyor olabilirler.

• Gozden kacan bir konu da stok ve temin etme suresi hikayesidir. Ankara ici ornegin; online aldiginiz hicbir urun bir sonraki gun ogleden sonradan once elinize ulasmaz. anlik teknolojik ihtiyaclar azimsanmayacak seviyede. ben sahsen vatan bilgisayardan duzenli olarak alisveris yaparim, ve buradan almam gereken urunlerin fiyatlarini asla arastirmam . dogrudan vatanin sitesinden hangi magazalarda var ona bakarim, gider urunu alirim ve kullanima hazir hale getiririm. bu bilgisayar da olabilir, harici disk de veya basit bir mouse da olabilir.

2 saat sonra kullanilmasi gereken bir urune ihtiyacim oldugunda bana internet fiyatlarindan veren hangi magazayi onerir arkadaslar mesela? :))
  • Hocam geçen hafta içi akşam geç saatlerde Vatan Bilgisayar’a gittik. Kayınpederin telefona ihtiyacı varmış. Ben de bu Vatan nasıl ayakta kalıyor diyordum. Biz bir telefon aldık, birisi geldi peşin iPhone 7 Plus aldı (nakit), 3 kişi daha ( Samsung a30s, Huawei p30 Lite ve hatırlayamadığım bir telefon daha satıldı. Durum daha da dikkatimi çekti, dükkanda dolanmaya başladım, iki tane akülü tekerlekli kaykay alan biri vardı, karne hediyesi laptop alan vardı. O saatte kazançları çok iyiydi. Daha da batmaz dedim ve ayrıldım.

• Internetten urun alirsin urunun basina bir is gelmezse bozulmazsa ne ala. Ama bozulursa aldin basina belayi. Burda internet satisini ovenlerin hepsi internetten urunu alip sorunsuz bir sekilde kullanan insanlar demekki. Cihaziniz bir ariza yapsin bakalim ondan sonra aliyor musunuz internetten. Adamlar babasinin hayrina ucuza satmiyorlar

• Internet den 10 sene once telefon aldim siyah renk istedim beyaz geldi. Aradim soyledim ben siyah istemistim ? Efendim siyah kalmadigi icin beyaz gonderdik. Belki ben beyaz renk den nefret ediyorum.. Neyse salatalik gondermediginiz icin tesekkurler deyip kapattim

• Telefon alacaksam vatandan media marktan veya alırdım çünkü
    Telefon sıfır kutusunda
    Faturalı
    İstersen kredi ile al

İnternetten telefom sipariş etmek riskli amazon.com.tr hariç telefon almazdım.
    İme çakılmış mal gönderebilirler
    İade mal olabilir
    Şirket petrol şirketidir ama telefon ithal eder doğru duzgun muhatap bulamazsın
    Paralel ithalattan zaten uzak durmalısınız.
    Kargolar sorunlu çalışıyor paket kayboluyor

Vatanın beğenmediğim özelliği
    Lise mezunu ağzı laf yapan tıfıl uyanık varoş tipleri çalıştırması
    Msi laptop almaya gidiyorum adam bana zorla casper satmaya çalışıyor. Aynısı media markt için geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 26 Ocak 2020; 17:56:20 >
  • 3 sene önce bir modem almıştım vatandan.İnternet sitelerine göre pahalıydı evet. 2. gün WiFi de sıkıntı yapmaya başladı. Götürdüm, dedim bu arızalı, wifi anteninde sorun var sanırım. Tamam dediler aldılar,ertesi gün gittim yenisini verdiler.

Şimdi bu modemi netten almış olsam kargoya ver, geri gitsin, aldığın yerle iletişim kur, onlar sana geri dönüş yapısında, sorunu çözsünler de kargoya versinler de sana geri gelsin. Günler sürerdi. Belki hafta. Vatan babamın oğlu değil, onları savunmuyorum. Mağazadan neden alışveriş yapıyorum onu anlatıyorum,mağazadan alışveriş yapanlara hakaret eden o süper zeka arkadaşlara.

Fazladan verdiğim belki 60-70 lira beni bir hafta internetsiz, modemsiz beklemekten kurtardı. Bu yüzden mağazadan alışveriş yaparım. Bu yüzden bana enayi diyen adamın kendisi enayidir farkında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ra-Horakhty -- 26 Ocak 2020; 18:1:13 >
  • Bütün mağazaların müşteri kitlesi farklı fiyatlara bakmadan alıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

%3-%7 güldürdün, hiç güleceğim yoktu
    En basit hesap ile 3 bin liranın yüzden 7'si 210 lira, yüzde 3'ü 90 lira yapar piyasa fiyatına ek olarak uygula bunu oldukça tutarlı. Basit matematik ama 7. sınıf düzeyinde bilgi gerektiriyor tabi.
  • bende vatan da alışveriş yaparım gözlemlerim diger satıcılara gore biraz pahalılar ama musteri memnuniyeti vardır cogu zaman degişim,garanti konularında sorun yaşamazsınız aldıgınız mal bilirisiniz ki orjinaldir ve ilk kullanan sizsinizdir fiyatlar acık sekilde yazılmış ve herkese aynı fiyatlar gecerlidir sizi ugraştırmazlar bence o farka da değer
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    bizim bi arkadas burda bin küsür fazla odeyip laptop almıs. Deedik nette daha ucuzudu diyor yok onda su eksik bunda bu var baktık he sey aynı cıktı sonra bir şey diyemedi tabi
  • Dönüştürücü bakmak için hafta için bir gün Topkapı şubesine gitmiştim. 4-5 tane kasaları vardı aktif çalışan ve kuyruk vardı ödeme yapmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 26 Ocak 2020; 18:8:26 >
  • 2009 dan beri vatandan alışveriş yaparım. Bozuk kırık çıksa anında değiştirdiler tamir ettiler yada çek verdiler. N11, Hepsiburada,. Amazon bunlardanda alışverişim oldu iadede ve tamirde hiç sıkıntı yaşamadım. Hiç unutmam 2010 senesinde ses sistemi almıştım iki kez çıkışlarını yaktım tamire gönderip yaptırıp geri verdiler. Yine o senelerde 15 liralık snopy kol almıştım vatan'dan 14. Gün bozuldu götürdüm iade aldılar. N11 ve Hepsiburadadan kulaklık aldım beğenmedim para iadesi yapıldı. n11 e kulaklık gönderdim kablosu bozuktu yapıp gönderdiler iki tane de sünger hediye ettiler. Yine n11 den razer kulaklık aldım programı çalışmadığı için iade edecektim servis arayıp, sisteminize bağlanıp birde biz bakalım dediler sonra win güncellemesi ile düzeldi. Demem o ki internet üzerinden ve mağaza üzerinden satışların artması lazimki rekabet olsun bize yarasın.

EDİT: Teknosa dan bedava olsa hiç bir şey almam. İnternet üzerinden telefon sipariş ettim sonra saatler sonra iadeye karar verdim birde üstüne aradım sözde iadeyi onayladılar .(onaylanmamış)
    1 ay sonra paramı kurtarabildim anca iade yaptılar bankaya.
    Her Allah'ın günü aramaktan ben bıktım onlar aranmakta bıkmadı en son şikayet var'a yazdım paramı çaldılar diyede öyle alabildik parayı böyle rezil firma yok !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 26 Ocak 2020; 18:15:47 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.