Şimdi Ara

VDSL'den fibere geçiş sürecim (TT Altyapısı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
12
Favori
5.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt
    Daire numarası hariç yazdım. Yani "x mahallesi, x sokak, x numara, ilçe/il adresinde ikamet etmekteyiz" yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 10 Ocak 2022; 13:13:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

Hocam peki bu fiber binada şuan ben istiyorum ya, daire sakinleri olarak talep etmeyiz yazmam sıkıntı olmaz mı?

"Talep etmekteyiz" demek istediniz de klavyenin azizliğine uğradınız sanırım hocam :D
    Aksi halde "talep etmeyiz, fiber miber getirmeyin" gibi bir anlam çıkıyor :DD

Bina sakinlerinden imza toplamayacaksanız "daire sakinleri olarak" fadesini kullanmazsınız, sadece kendi adınıza yazarsınız. Yok bina sakinlerinin de imzasını alacaksanız onların da adına yazmış olacağınız için "daire sakinleri/bina sakinleri olarak" gibi bir ifadeyle yazmanız daha doğru olur.

:D Evet öyle olmuş siz dediğiniz zaman fark ettim. Lanet olsun sizin fiberine :D :D

Hocam imza sıkıntı gerçekten, bina da bir tek de ben istiyorum diye de fiber de getirmezler ki :D

Ne yapmalıyım arkadaş ya :D

A4 kağıdıyla bakışıyoruz, o bana ben ona kara kara :D

VDSL'den fibere geçiş sürecim (TT Altyapısı)
    Evet, tek bir kişinin isteğini ciddiye almayabilirler. Ya açıkçası birçok kişinin isteğini de ciddiye almayabilirler ki. Neticede özel bir şirkettir ve kârını maksimize etmek için uğraşır. Kâr getirecek bir yere talep gelmeksizin kendiliğinden yatırım da yapıyorlar bazen. Ülkemizde maalesef oturmuş ve düzenli bir telekomünikasyon sistemi yok. :(

Bizim müşteriler olarak yapabileceğimiz şeyler kısıtlı: dilekçe yazıp sıkıştırmak, müdürlüğe gidip yüz yüze görüşmek, belki işe yarar umuduyla BTK/Açık Kapı gibi mecraları kullanmak... (bu süreçte öğrendim ki BTK falan işe yaramıyor)

Yani şu an ne diyeceğimi de bilemiyorum. Durumunuzu yaşamamış olsam da sizi iyi anlıyorum. Çünkü önceki binamda hiç altyapı yoktu, komşuların da internetle işi yoktu, pek uğraşmadık. Zaten sonrasında şehirden ayrıldım falan filan konuyu uzatmanın alemi yok.

Siz şu vaziyette önce müdürlüğe gidip planlama ekibiyle görüşün derim ben. Tek kişinin talebiyle ne olurmuş bir öğrenin. Toplu dilekçe isterlerse yol belli hocam: komşularla ve yöneticiyle yüz göz olmak zorundasınız maalesef. Ama yine de sadece kendi adınıza bir dilekçe yazmanın zararı olmaz.

Umarım o A4, size fiberi getirecek kapının anahtarı olur :D

Hocam planlama ekibinin diyeceği çok net aslında "Birden fazla kişi talep etmiyorsa o iş sıkıntı" diyecek, o personellerin yapabileceği bir şey yok, umursamaz zaten müdürleri de gibi.

Ben talep tek başıma oluşturayım olmassa.

Umarım hocam inşallahhh. Bakışıyoruz valla A4 kağıdıyla :D

Planlamadakilerin söyleyeceği şeyi biliyorsunuz. Ben de öyle yazacaktım da umutsuzluk aşılamamak için yazmadım.

Evet hocam şu an tek başınıza dilekçe yazmaktan başka çareniz yok gibi duruyor.

Nasıl olmuş hocam :D

Tek kişilik bir dilekçede ne olması gerekiyorsa hepsi var, gayet güzel. :D
    Umuyorum ki işe yarar. Ama şöyle de bir durum var: diyelim ki işe yaradı ve proje çizilip onaylandı. Bu durumda fiber kablonun binaya girebilmesi için yöneticinin izni lazım. Onu bir şekilde ikna edebilirseniz dairelerin hepsine kablo çekmek şart olmadığından dolayı işiniz kolay. Yani biz elektrikçiyle anlaşıp bütün dairelere çektirdik ama aslında bu şart değil. TT ana hat kablosunu çeker ve kutuyu yerleştirir. OBK'yı da siz bir şekilde kendi dairenize çekerseniz/çektirirseniz işiniz hallolur. Fiber altyapıdan hizmet almak isteyen diğer bina sakinleri de kendi işlerini halleder artık. Böylece bina sakinlerinden dairesine kablo almak istemeyen veya kablo çekim ücretini ödemek istemeyen de ses çıkaramaz.

Elektrikçi ile çektiririm o OBK'yi sıkıntı değil hiç, tanıdığım var bir tane :D

Tamam hocam ben şimdi gidip hem aşımı olayım diyorum hemde dilekçeyi vereyim :D

Başarılar hocam, ayrıca sağlıklı günler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 10 Ocak 2022; 15:36:9 >

Bence müdürlüktür hocam çünkü diğer tarafta bir giriş daha var:

Müdürlüklerde de genelde 2 giriş oluyor. Biri bayi için diğeri ofis için. Zaten müdürlük sorgulama sayfasındaki TT OFİS MEZİTLİ adresiyle aynı adres burası:

Buraya bu dilekçeyi götüreyim artık yarın giderim kapanmak üzere o yüzden, ancak mezitli müdürlüğüne yaptım ya dilekçenin başında yazıyı hani, öyle bir müdürlük yok derlerse falan oraya gidince tırsıyorum.

Bu arada doğrulamak için TT müşteri hizmetlerini aradım orası dedim müdürlük mü mezitli de olan, ofis gözüküyor dedi ve net bilgi vermedi, ama bir nazlı bir nazlılar var ya :D

Başka bir işlem var mıydı diğer hemen :D

Hocam saha elemanıyla whatsapta yazışıyorum o yenişehirdeki Türk telekom mersin il müdürlüğüne götürün ora plan proje, oraya verirseniz daha hızlı olur yazdı ve konum attı oranın.

Dilekçeyi Türk telekom mersin il müdürlüğüne diye değiştirmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 10 Ocak 2022; 16:46:18 >
    Aynen, değiştirin hocam. Çünkü dilekçenin iletildiği müdürlük, başlıktaki müdürlükten farklı olursa "bu dilekçe bize yazılmamış" diyerek çöpe atarlar.
    İsterseniz daksille üzerinden geçip düzenleyin isterseniz başka bir kağıda yeniden yazın.
    Benim de başıma benzer bir şey gelmişti. Ben başlığa ilçenin ismini yazmıştım. İlçemdeki TT binasının müdürlük olmadığını öğrenince herkesten tekrardan imza almamak için daksille üzerinden geçip şehrin ismini yazdım. Siz sadece kendi adınıza yazdığınız için yeni bir kağıda da yazabilirsiniz, size kalmış.

• açık kapıya bende yazdım bakalım vdsl altyapı var fiber için talepte bulundum tek kişilik ordu

Hocam bina yöneticisine söyledim, tamam hallederiz imza atarım dedi. İlk başta kırıp dökme falan olacaksa falan diye biraz geveledi sonra ben dedim sadece bir tane kablo gelecek binaya dışarıdan vesaire dedim. Bunun üzerine o kutuyu senin kapının önüne koysunlar o zaman dedi(dedim ya birazcık kıl birisi), dedim öyle olmaz aşağıda superonline'nın kutusunun yanına koyulacak ve ben kendime fiber kabloyu çektireceğim, diğer insanlar isterlerse kendilerine çektirsinler dedim işte en son buna tamam hallederiz dedi.

Sonra bina da 2 kişi memnun değildi bildiğim superonline fiber kullanan, onlarda tamam imza atarız dediler sen dilekçeyi getir diye, bu kişilerden biri binada sana herkez imza verir bir şey olmaz sen iste dedi beni cesaretlendirdi bu arada biraz :D

Şuan yeniden dilekçe yazıcam, ama dilekçe yazarken bu kullanıcıların Superonline fiber kullanıcıları olması sıkıntı değil mi çünkü türk telekom sabit internet kullanıcı abone no'ları yokki?

Ayrıca dilekçe de bu kişilerin ad-soyad-imzalarını atmaları yeterli midir? Telefon no'ları da şart mı? Neler gerekli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 10 Ocak 2022; 19:46:45 >

Bunlar çok güzel gelişmeler hocam, sizin adınıza sevindim.
    Siz daireleri tek tek dolaşmaya çalışın. Biliyorum bu biraz zor ama denemeye değer bence. Kendinize kalıp birkaç cümle belirleyin.
    Bilmeyenler/anlamayanlar için "bu son teknoloji daha hızlı bir internet, artık internet kopmayacak" gibi olabildiğince açık ve sade birkaç ifadeyle onları da ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Hangi firmayı kullandıklarının aslında bir önemi yok. Abone numarası eklemek zorunda değilsiniz. Ben Millenicom kullanıyorum, yan dairem Vodafone kullanıyordu. Dolayısıyla ben kimsenin abone numarasını almadım. Sadece isim-soyisim ve imza aldım bu kadar.

Şimdi başıma gelen bir hadiseyi aktararak bir uyarıda bulunmak isterim: Taşeron ekip binaya kabloyu çekmeye geldiğinde adresi teyit etmek için bölge müdürlüğünden beni aradılar. Arayan adam dedi ki: "x sokak ile x sokağın kesiştiği köşedeki x numaralı bina, doğru mu?" Sokak isimleri uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmamıştı. Bunun üzerine adam benden abone numaramı istedi, sanırım sistemden tam adresimi görecekti. Millenicom kullandığımı söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diye tehdit etti. Bakın bu adam satış temsilcisi bile değil. Müdürlükte muhtemelen planlamada çalışan bir adam. Ama bu bile müşteri kazanmak için yalan söylemekten çekinmiyor. Müşteri temsilcileri yeni müşteri başına prim falan alıyorlardır da bu memura noluyor acaba?
    Şimdi bunu neden anlattım? Sizin başınıza da aynısı gelebilir, itimat etmeyin diye. Abone numarası eklense daha iyi olur ama müşteriler başka firma kullandıkları için o abone numaralarının TT'de bir karşılığı yok. Bu sebeple sizin yazacağınız dilekçede abone numarası bulundurmanız şart değil.

Telefon numarası konusunda ise: Sadece vekilin telefon numarası yeterli. Aşağıdaki "muhattap" kısmına kendi isim-soyisim, imza ve telefon numaranızı yazmanız yeterli olacaktır. Maksat, TT'nin muhatap olacağı kişiyle iletişim sağlayabilmesi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.