< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
VDSL'den fibere geçiş sürecim (TT Altyapısı) (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba arkadaşlar. Şuan VDSL kullanan biri olarak mayıs ayından beri zaman zaman çeşitli yollarla adresimize FTTH getirtme çabalarında bulunduk. Ancak bu girişimlerden sadece bazılarına cevap geldi ve çok tatmin edici cevaplar değildi. Son çare olarak il müdürünün yanına çıkmayı düşünüyorum. Ancak buna da çok yüzüm yok açıkçası. Çünkü binada sanırım 4/10 daire internet kullanıyor ve bildiğim kadarıyla hiçbiri Türk Telekom kullanıcısı değil. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 25 Aralık 2021; 19:5:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hiç kimseye güvenmiyorum.Birde işin şu kısmı var 3 ay önce fiber olacakken bölgem olmadı.130 lira olan fiber 100 mbit paketi şimdi 165 lira oldu. Neresinden tutarsan tut fiyasko adamlara derdini anlatmak çile eziyet.Bakalım işin sonu ne olacak.
-
3 ay önce olacakken neden olmadı ki acaba? Projede bir aksama söz konusu sanırım.
Her neyse bizim bunları tartışmamız projeyi de hızlandırmaz fiyatları da düşürmez.
Umarım en kısa zamanda fibere kavuşursunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dilekçe yazmanızı öneririm hocam. Müşterilerin TT müşterisi olması çok da büyük bir fark yaratmıyor. Benim dilekçeme imza veren 5 kişiden üçü TT müşterisiydi.
Bu konudaki adımları uygulamanızı tavsiye ederim. Ha, bu demek değildir ki en doğru yol benim izlediğim yoldur. Ama her zaman söylediğim gibi en resmi kanal dilekçedir. Dolayısıyla dilekçe yazmak işe yaraması muhtemel bir girişimdir.
Dilekçe de yazmıştık zaten. Ancak olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüş alamadık..
Dilekçe takip numarası var mı elinizde hocam?
Varsa bu numarayla başvurunuzun ne durumda olduğunu, dilekçenizin işleme alınıp alınmadığını sorabilirsiniz.
Malesef o da yok. Telefonunuza gelecek olan SMS ile bilgilendirileceksiniz demişti ancak gelen giden olmadı. Müdürlüğe de gittim dilekçe hakkında bilgi almak için yine sonuç yok.
Keşke dilekçeyi verdiğinizde takip numarası da alsaydınız hocam. Telefonunuza SMS falan gelmez, tongaya düşürmüşler sizi.
En iyisi siz bir dilekçe daha hazırlayın ve teslim ettikten sonra takip numarası isteyin. Sonrasında bu takip numarasıyla işin üzerine gidin.
Direkt il müdürü ile görüşmek nasıl olur sizce? Şimdi yine tekrardan imza toplama vs. filan ile uğraşmak istemiyorum.
Görüşmek isterseniz görüşün ama il müdürünün "adam ayağıma kadar gelmiş, dur planlamadaki arkadaşlara söyleyeyim de şuraya bir proje çizsinler" diyeceğini hiç sanmıyorum. Tabii müdür tanıdığınız biri değilse.
(Bu arada projenin çizilmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Projenin bir de Ankaradaki genel müdürlükten onay alması lazım. Bu parantez içini genel bir bilgi olsun diye yazdım.)
Yani müdürle görüşmek dilekçeden daha etkili değildir bence. Bu, dilekçe daha etkilidir anlamına gelmiyor, şansınızı arttırmaz demek istiyorum. Hem dilekçe resmi bir evrak olduğu için kayıtlara geçer ve bunu takip etme imkanınız vardır. Oysa görüşmede söylenenlerin resmi/hukuki bir geçerliliği olmadığı için takip de edemezsiniz. Müdür, yarın bir gün "ben bu şahısla görüşmedim ki" dese yapacak bir şey yok.
Tekrar etmek istiyorum: bunları "boşverin, müdürle görüşmeyin, hiçbir işe yaramaz" anlamlarında söylemiyorum. Pek de bir etkisi olmaz diyorum sadece.
Ama görüşme imkanınız varsa görüşün tabii. Müdür "binadakilerin rızası var mı, imza toplayın, dilekçe getirin" gibi söylemlerde bulunursa tekrar dilekçe hazırlarsınız. Ve bu sefer takip numarası da alırsınız. Hem bu takip numarasını kullanarak Ümit Önal (TT genel müdürü) veya Yusuf Kıraç (unvanını bilmiyorum da TT'de üst düzey bir yönetici) ile sosyal medya üzerinden de iletişime geçebilirsiniz. Bu isimlerin bazen bire bir kendileri bazen de sekreterleri sosyal medyadan gelen taleplere dönüş sağlıyorlar.
Ama siz yine de bir dilekçe hazırlayın bence. Müdür size "adresinize kesinlike fiber getireceğiz" dese bile işinizi sağlama almak adına mutlaka dilekçe verin. Görüşmeden önce dilekçe vermeniz daha iyi olur. Müdüre, verdiğiniz dilekçeden bahsedebilirsiniz.
Edit: Düşündüm de aslında dilekçeyi görüşmeden sonra vermeniz daha mantıklı geldi şu an. Çünkü bir dilekçe verip müdürle görüşürseniz müdür "dilekçeyi vermişsiniz artık benim yapabileceğim bir şey yok, gerekli merciler ilgilenecektir" diyerek sizi başından savabilir. Bu sebeple görüşmede konuşulanlara göre hareket etmek daha mantıklı geldi bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 26 Aralık 2021; 2:0:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Verdiğiniz değerli cevaplar için çok teşekkür ederim. Bir tane daha dilekçe hazırlayıp en son yazdığınız gibi yapayım en iyisi. Bu sefer takip numarası vs. almakta ısrar edeceğim tabiki..
Rica ederim :)
Güzel ve açıklayıcı konu. Teşekkürler.
Hayırlı olsun Fiber iniz.
-
Rica ve teşekkür ederim :)
Millenicom pingler nasıl, tracert alabilir miyim?
Hocam oyun oynamadığım için ping ile işim olmuyor. Tracertin ne olduğunu da bilmiyordum. Ufak bir araştırmadan sonra www.google.com adresi için şöyle bir sonuç aldım:
Umarım istediğiniz şeyi atmışımdır. Öyle değilse istediğinizi nasıl yapmam gerektiğini anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
-
tracert 1.1.1.1
tracert vie.valve.net yapabilirseniz bakarım hocam,olmazsa sağlık olsun.
1.1.1.1 sonucu böyle çıktı:
vie.valve.net sonucu da bu:
-
Allah herkese güzel hat nasip etsin,anladığım kadarıyla Turk Telekom'un pinglerini kullanmış sizin hatta Millenicom.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X