< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 15 Ocak 2022; 23:50:25 > |
VDSL'den fibere geçiş sürecim (TT Altyapısı)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Valla çok şanslısınız. Ama ben yapsam gelmez o yüzden uğraşmıyorum.
Ayrıca bu işlerde komşuların da imzaları önemli. Bizim binada 12 daire var ben hariç kimse altyapı falan umursamıyor. Hepsi kablonet kullanıyor, o yüzden imzalamazlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 20 Kasım 2021; 0:46:41 > -
-
100mbit VDSL var bende zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler konu için hocam, ben de dilekçe sürecine başlıyorum. Yolgösterici oldunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim. Umarım siz de fibere kavuşursunuz. Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman.
Siz nasıl şanslısınız ben adslden vdsle geçemedim boş port varken ttnet geçirmedi
Ülkemizde bu telekomünikasyon işlerinde maalesef bir standart yok. Bu forumda port için dilekçeler de mevcut, isterseniz inceleyebilirsiniz.
-
Merhaba hayırlı olsun. Süreçte çok iletişim kurmuştuk, konunuzu gördüğümde çok sevindim :)
-
Aynen hocam, sizden çok yardım aldım. Çok teşekkür ediyorum.
Şimdi ben de bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Vicdani bir yükümlülük diyelim :)
port yok diye geçirmediler sonra şansa port açıldı yine geçirmediler vdsl kullanıyordum adres değiştirdim adsl olmasına rağmen iptal etmiyorlar btkdan yazdım kaç kere aradım aynı hizmeti veremeyecekseniz iptal etmeniz lazım diye bir halt olmadı sonra adsl geçtim zorunluluktan internetsizlikten vdsl port açıldı vdsle geçriin dedim ama geçirmediler nakil talebidir bilmemne diye şerefsizler
-
Açtığınız konuyu görünce hatırladım, oraya da bir şeyler yazmıştım. İşe yaramıyor demek ki. Ne diyeceğimi bilemiyorum hocam, Allah kolaylık versin :(
Estağfurullah rica ederim :)
İyi yapıyorsunuz, bilgi paylaştıkça çoğalır.
-
Cimer btk açık kapı her şeyden yazmıştım bugün arandım vdsle geçebilirsiniz dediler sorgu yaptığımda boş port gözükmüyor ama talebiniz alında 2 ile 10 gün içinde geçilcek internet kesilcek falan dediler 1 ay uğraştırdılar herhalde şimdi geçicez onun da nasıl olduğunu anlamadım boş port varken sorguda geçirmediler şimdi talep aldılar bakalım artık
kalteli vdsl olsa yine yeter çoğu kişiye ama adsl altyapısı berbat adsl2+ 24mbit download 2mbit upload destekliyor ancak ttnet 16mbit download alsan bile 800kbit upload veriyor olan teknolojiyi bile kullandırtmıyorlar
-
Merhaba. Anlatim icin tesekkurler. Ilce mudurlugunde dilekceyi almadilar. Yeni VDSL baglantisini beklememi soyledir. Bende acik kapi uzerinden basvurmayi dusunuyorum. Sonuclandigi durumda ttnet uyesi olmayi sart kosuyorlar mi? Fiber kablosu cekildikten sonra dairelere cekmek icin elektrikci yapabiliyor mu ve masrafi var midir?
VDSL bağlantısını beklemenizi söylediklerine göre sizin bölgenize fiber altyapı yeni geldi sanırım. Bizim burada çoktan hazırdı, sokağımdaki çoğu binada FTTH vardı.
Siz bu durumda dediklerini yapın bence. Biraz bekleyin, VDSL aktif edilince başvuru yaparsınız. Ama isterseniz Açık Kapıdan şimdi de gönderebilirsiniz tabii. Siz bilirsiniz.
Hayır TT abonesi olmak şart değil. TT altyapısı üzerinden hizmet veren herhangi bir firmayı kullanabilirsiniz. Ama TT sizi kandırmaya çalışabilir, dikkatli olun. Başıma geleni aktarmak isterim:
16 eylülde taşeron ekip geldiğinde bölge müdürlüğünden adresi teyit etmek için beni aradılar. Bina numarası uyuşmayınca adam müşteri numaramı sordu, müşteri numarası üzerinden tam adresi görecekti. Millenicom müşterisi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diye tehdit etti. Bakın bu adam müşteri temsilcisi bile değil. Müdürlükte muhtemelen planlama biriminde çalışan bir adam. Ama kendi firmasına müşteri çekmek için doğru olmayan söylemlerde bulunabiliyor.
Sizin de başınıza gelebilir. Tekrar söylüyorum fiber altyapıya geçmek için TT abonesi olmak şart değil.
Bazı durumlarda TT fiber dönüşüm projesi başlatarak size gelip "şu kadar müşteri garantisi verirseniz size fiber çekeriz" diyebiliyor. Böyle olursa mecbur TT abonesi olmak gerekiyor ama dilekçeyle başvuru yapıldığında herkes TT kullanacak diye bir kural yok.
Kabloyu dairelere çekme işi biraz karışık. Eğer binanıza fiber kablo çekilirse TT size yeteri kadar kablo teslim edip "iç tesisatı siz halledin" diyebiliyor. Bazen iç tesisatı da TT tamamlıyor. Biz bir elektrikçiyle anlaştık. Adamlarda OBK (iç tesisat kablosu) varmış. Metresini 2.5 liraya çektiler. 9 daire var, 1170 lira tuttu. Pazarlıkla 1150 liraya düşürdük. Daire başı 127.7 lira gibi bir tutar çıktı ama düz hesap herkesten 128 lira toplandı.
Eğer TT size OBK verirse siz de bir elektrikçiyle anlaşıp çektireceksiniz. Bu durumda sadece elektrikçi masrafı çıkar çünkü TT kabloyu ücretsiz teslim ediyor. Yok TT kendi çekerse hiçbir masraf çıkmaz çünkü TT çekim işini ücretsiz hallediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
valla kardeşim sizi tebrık ederim. ben olsam ayni yöntemlerle işi takıp ederdim.Turkiyede kamu ve diğer kurumlarda bizzat bir den fazla işi takip etmezssen hiç bir işini yaptıramzassın..
-
Dilekçe de verdik gittik görüştükte adamlar bugüne gün verdi.Gelip yapmadılar. :)
-
"Bugüne gün verdiler" derken ne demek istediniz anlayamadım hocam? "25 aralıkta kablo çekilecek" mi dediler? Yoksa keşife falan mı gelinecekti?
Fiber dönüşüm kapsamındadır.Tamamlanma süresi 25 aralık diyorlar. Yani ne bir keşif var yapılan ne de bir çalışma keşke bişeyler görsem de 3-5 güne biter desem.Adamlar dediğim dedik kafasında hala
Benzer içerikler
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- paket kaybı testi
- fatura üst sınırı nedir
- hgw fiber güçlü modem
- hgw modem nedir
- kapanan hat nasıl açılır
- türk telekom e-sim nasıl alınır
- en iyi internet
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
- modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X