Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ON_KOLİK

S.a. arkadaşlar ben 4 mayısda burun eti ve kemik aldırma ameliyatı oldum izmir ekol kbb de sormak istediğiniz birşey var ise yardımcı olmaya çalışırım.

hocam bende olmak istiyorumda cok arastirdim korkuyorum kadinin birinin bacaklari kesilmis bi falan okudum onu korkudan yaptiramiyorum yav bugda kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ameliyatımı 5 mayıs 2013 de oldum 3 yıldır burnumla ilgili herhangi bir problemim yok şimdi herkes diyecek ki nasıl nerde ben komik ama 35 lira devlet hastanesinde ameliyat oldum. Korkularınızı anlıyorum herzaman yolunda gitmiyor istenilen ile doktorun saglıklı buldugu burun yapısı uymaya biliyor.

Öncelikle kendinizce neden şikayet ettiğinizi belirleyin, sadece görüntüsünden rahatsızsanız burnunuzun nasıl olacagını nasıl görünecegini doktor size zaten gösteriyor. et vs benzeri sorunlar da ise işi estetisyene degill de cerraha bırakmak gerekiyor. Ben cerrah da hem estetik müdahele hemde et problemini giderdim burnumun orjinal mi estetik mi oldugunu anlayan kişiler sadece ameliyatımdan haberdar olan kişiler ben çok sızlanmadım ve çok dikkat et burnuma olayın aslı ameliyattan sonraki süreçte geçiyor, buz tedavisi ve masaj bunları gerçekten düzenli yapar ve kendinizle ilgilenirseniz X doktor ile Y doktor arasında çok bir fark yok sadece hastane kalite farkı ve tampon kalite farkı kalıyor geriye işin gerçegi eski görüntüm beni daha çok korkuttugu için ve saglıklı nefes alamadıgımdan 1 günde kararımı verip yattım bıçak altına size de tavsiyem ertelemeyin 19 yaşında olmam gereken ameliyatı 25 yaşımdan oldum keşke daha erken olsaydım.

Sorularınızı cevaplaya bilirim.

• uzun araştırmalar ve doktor seçimi sonrası 06.10.2016' da alt burun eti ve kemik eğriliği beraberce olduğum ameliyat.

kronik alerjik bir bünyeye sahip olduğum için alt burun etinin tekrar büyümesine imkan vermeyen (öyle anlatıldı) bir ameliyatı seçtim.

ultrasonik aspriasyon yani ses sis tireşimi kullanarak kemik ve yumuşak doku eksiltmesi yöntemi. genel aneztesi altında 1 saat’e yakın sürdü ve narkoz etkisi kaybolduktan sonra 1 gece yatış ve 2 gün sonra tamponların alışı ile rahatlıyor insan. daha sonra ilaçların kullanımı ile 1 hafta sonra kabuklanma başlıyor ve 1 ay sonunda 2 taraftan da verimli bir nefes alışerişi ümit ediyorum ama ilk 2 gün eziyetli gerçekten. not: alerjen bünyeye sahip kişiler radyofrekans yöntemi ile ameliyat olurlar ise tekrarlayacağı için kemik egriligi ameliyatı ile birlikte olmaları durumunda daha kötü bir sonuç çıkacaktır çünkü burun eti boş bulduğu alana doğru büyüdüğü için, düzeltilen egriligin boşalttığı alana burun eti büyüyecektir. dolayısıyla bu konu önemlidir.

özel sağlık sigortası olanlar için sorun yok ama 8.000-10.000 tl arasında bir fiyata tekabül ediyor.
    ultrasonik aspirasyon diye arama yapıldığında bunu ilk yapan çok iyi bir prof. ismi ile karışılacaksınız.
    kesinlikle tavsiye ederim…

• streamin S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,21.Ekim
    2016 Cuma günü Medicana Bahçelievler KBB doktoru Volkan Kahya'ya ameliyat oldum.Doktoru uzun uzun araştırdım.Tecrübeli ve çok sempatik bir doktor.Florya Biruni hastanesinde 5000 TL ye mal oldu.Hem deviasyon hem de burun kemeri düzeltmesi yapıldı.Doktor her hastanın ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını instagram hesabında yayınlıyor.İnceleyebilirsiniz.Volkan bey işinin ehli bir doktor ve fiyat olarak da gayet makul.Tavsiye ederim pişman olmazsınız.

• alperasad A kullanıcısına yanıt
    Bende 26 10 2016 tarihinde dewiasyon ameliyati oldum burun etlerime dokunmadi doktorum fakat sisiyorlar sanirim bende allerjik bir buruna sahibim sizde ultrasonik aspirasyon ise yaradimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozknbal

Bende 26 10 2016 tarihinde dewiasyon ameliyati oldum burun etlerime dokunmadi doktorum fakat sisiyorlar sanirim bende allerjik bir buruna sahibim sizde ultrasonik aspirasyon ise yaradimi

Boşuna soru sorma. Reklam amaçlı yazmış. Burada çok sayıda doktor kendini pazarlamaya çalışıyor. Mesaj sayılarından da anlaşılıyor zaten.
  • Ben 3 gün önce 2 yıl içinde ki 2 nci ameliyatımı oldum. İlk ameliyat tam bir felaketti. Tecrübesiz bir doktor tarafından burnum mahvedildi. Ucu düştü iyice yamuldu, ucuna konulan kıkırdaklar ele geldi vs vs problemler. Uzun bekleme araştırma sonucu şimdi ameliyat olduğum doktorumu buldum ve ameliyat oldum şu an 3 ncü günümde yim ve çok memnunum sorusu olan var ise yardımcı olurum süreçler vs hakkında 2 ameliyat olmuş biri olarak
  • Arkadaşlar 30 aralik cuma günü deviasyon ameliyati oldum merak eden arkadaslar icin ameliyat oncesi ve sonrasi gerceklesenleri ilk dilden anlatmak istedim

1-Burnumun surekli tek tarafi sag sol farketmeksizin genelde kapali oluyor bazen ikisi birden kapaniyordu bunun icin kbb uzmanina gorundum o gunün hikmetine ise o saate kadar hic bisey yiyip icmemistim yillik iznimde oldugum icin gec kalktigim bir gündü,doktor burnuma bakti S seklinde bir egrilik var dedi burun etide olmasi gerekenden buyuk dedi,en son kac saat once bisiler yiyip ictigimi sordu bende dun gece dedim cok sasirdi istersen yarim saat sonra ameliyata alalim seni dedi bende nasil olur dedim yeniden dogmus gibi yapacagim seni dedi bende buyuk bir umut ve sevincle kabul ettim iyiki de etmisim.

2-ameliyat icin gerekli evraklari doldurduktan sonra yatış islemleriniz yapiliyo kan tahlili sigara alkol alerjiniz onceden gecirdiginiz ameliyatlar vb.. anket tarzi bir kagida isaretlemeler yapiyolar,sonra odaniza geciyorsunuz hemsire damar yolu aciyor serum bagliyor sonrasinda beklemeye basliyorsunuz 40 dk sonra doktor muayenesini bitirip ameliyat icin odama geldi hazirmisin demisti bende hazirim hocam demistim cok cana yakin birisiydi,doktor ameliyathaneye gitti 15 dk sonra sedyeyle hasta bakicilar beni aldi ameliyathaneye goturdu tabi ailenizde sizinle kapisina kadar geliyor cok farkli bir duygu olustu daha once farkli bir ameliyat oldugum icin gram heycan ve korku yoktu anestezi yapan kisi sasirmisti :)sizi tasima sedyesinden indirip ameliyat sedyesine yatmanizi rica ediyorlar yapamazsaniz yardimci oluyolar hemen,daha sonra doktor yeniden doğmaya hazirmisin demisti bana bende sezeryanamı girdik hocam demistim herkes gülmüstü ameliyathanede,anestezimi yaptilar iyi uykular efendim dedi sonra gözümde bir ışıldama oldu..

3-ameliyat bittigi esnada birisi yanaklarima vuruyor hafifce yutkun agzindan nefes al diye sesler geliyordu sonrasinda gozumu hafifce actigimda ani bir üşüme hissi geldi bana sebebini tam bilmiyorum bilen bir arkadaş varsa alinti olarak anlatabilir,ameliyathanenin kapisondan disari cikarken doktorda benimle birlikte geliyodu hayal mayal hatirliyorum ailemin cep telefonuyla beni kameraya aldigini goruyorum,tabi bunlar olurken hayalle gercek arasi gibi birsey oluyor,odada yataga 5 kisinin ayni anda koydugunu gordum kendime tam olarak gelmem 1.5 saati buldu sonrasinda hastane corbam geldi sebze corbasiydi tadi hayla damagimda kaldi,hemsire gelip baldirinizdan agri kesici igne yapiyor büyükce bir igneydi ama yari narkozlu oldugunuz icin hissetmiyorsunuz,burnumdan cikan parcalari babam bana gosteriyor o esnada tampon alti sargida kanlar birikip damlamaya basliyo hemsire gelip degistiriyor onlari yarim saatte bir yahut 20 dkda bir,aileniz ameliytli halinizi fotografliyor,haber verilen akrabalar geliyor ziyarete saolsunlar,muhabbet vb.. 3 saat sonra hastaneden cikiyosunuz

4-ameliyati olmadan once deviasyonla ameliyati ile ilgili hicbirsey bilmemem ve arastirma yapmamam bir nevi kötü oldu burnuma 2017ye giren bir dunyada sunger tampon takmislardi :/ ve ben tamponlarin alinacagi gune kadar hicbir foruma siteye bakmamistim daha dogrusu merak etmemistim,cok gecmedi doktor yarin gel alalim tamponlari dedi 27 saat civari bi zaman gecti,burasi cok onemli arkadaşlar o sunger tamponlari burnumdan cikarirken beynimi söküyorlar sandım tansiyonum düstü 2 saat aglamis gibi 5 snyede gozumden o derece yaş geldi az daha bayilacaktim acidan,cenemin altina eliyle tuttugu kaba akan kanlar da cabasi oluyor siz siz olun ameliyata girmeden once mutlaka slikon tampon istediginizi soyleyin hayla acisi damagimda kaldi burnunuza acikken bicakla ince ince kesiyorlarmis gibi,beyninizi disari dogru cikariyorlarmis gibi olmustu iyiki bayilmamisim kisa sursede cok acidi,

5-tamponlari aldiktan sonra kompresorle cekip ilacli pamuk yerlestirdi sonra o pamugu alip tekrar kompreor yardimiyla icerdeki kan ve pihtilari cekti burun spreyini duzenli kullanmami tavsiye etti saat basi iki fıss sık dedi bende oyle yapiyorum doremar diye bir burun spreyi tamamen dogal ürün yaziyor ustunde,burnunuz temizlendikten sonra size nefes cekin diyor doktor ve o nefes cekis iyiki bu ameliyati olmusum dedirtiyor size,tampondan sonra ara ara hafif kanli salyali tikali burunla gezsenizde burnunun hemen acilmiyor kan pihtisi olusuyor tekrardan ve haliyle burnunuz hassas oldugu icin yavas yavas iyilesiyor her kontrole gittiginizde kompresorle cekip temizleyince anliyorsunuz burnunuzun kiymetini,simdi 2 haftaya yakin bir zaman gecti iki burnumda sua acik ama eskisinden az nedes alabiliyorum sebebi ise kan pihtilari spreyi kullanmaya devam ettikce acilacak dedi doktor,not:sureklo gidip kompresorle cektirirseniz kanamaniz uzun sureli olacaktir kabugu deriden dogal yolla degil cekerek aldigi icin bu sebeble 2 yahut 3 gunde bir kontrole gitmenizde yarar var

6-arkadaslar haliyle ameliyatin eksileri tamponlu gezerken vede narkozluyken bogaziniza takilan oksijen borusu sebebiyle bogaz agrisi yutkunmada zorlanma agizda kuruluk bir muddet sadece agizdan nefes alinabildigi icin dislerde sararma agiz ve bogaz kurumasi tat ve koku alamama tat hafiftende olsa alabilirsiniz,cay severler bir muddet ara vericek sicak icmeye,sicak ve kati yiyecek yiyemiyorsunuz tabi bunlar ilk 10 gün icin gecerli duruma gore 2 haftada surebilir 1 haftada,doktorumu cok begendim gercekten suanki haliyle bile burnumda bayagi bir duzelme oldugunu hissediyorum aldigim nefes daha once burnumun hic degmeyen yerlerine degdigini hissediyorum ve bu ameliyat icin hic yoktan 2 haftayi kendinize ayirmalisiniz yeterince dinlenmek icin,

7-eger hastaneyi doktoru ve ucreti merak eden arkadaslar var ise yazayim

hastane:özel yıldız acedemia hastanesi(istanbul)

doktor:opr.dr.Aytekin PARMAK

ucreti:500 tl muayene 35tl ilaclar burun spreyi toplamda 600 tuttu

8-gercekten yeniden dogdum arkadaslar burnum yavas yavas aciliyor ve mutluyum gece kan pihtisi olmasina ragmen tam tikanmiyor eskiden temizken bile tikanirdi

Olmak isteyen arkadaslar hic beklemesin derim hayata yeni bir baslangic yapmis gibi oluyor artik eskisi gibi hemen yorulmuyorsunuz nefesiniz acildigi icin konusurken tikanmiyosunuz uyku sonrasi yorgunluk ve en onemlisi surekli gece yaninizda bulunan peceteler kayboluyor..

Sevdiklerinizle birlikte saglıcakla kalın arkadaşlar ben mutluyum korkacak cekinecek hic birsey yok..

• Arkadaslar bende bu yaz burundan ameliyat olmak istiyorum.Herhangi bir saglik sorunum yok sadece görünüş olarak rahatsizim.Devlet hastahanesine gittigimde 2000 tl ye istediginiz sekilde yapilabilecegini soyledi.Ama devlet hastahanesine pek guvenemiyorum.Istanbulda 5000 tlye kadar yapabilecek tavsiye edeceginiz doktor var mı?Ve ödeme sadece nakit mi yapilabiliyor?

• Bende geçtiğimiz perşembe oldum.İzmitte özel hastanede yaptırdım

Estetik, konka diye bişey ve septummudur sinüsmüdür tam hatılamıyorum bisürü işlem vardı

Burunda yanlış yerşerde olan kemikleri bile çıkarıp tekrar olması gereken yerde kullanmışlar

Amelyat 3,5 - 4 saat sürdü.

İzmitte amelyat olacaklar varsa tavsiye verebilirim

• quote:

S.a. arkadaşlar ben 4 mayısda burun eti ve kemik aldırma ameliyatı oldum izmir ekol kbb de sormak istediğiniz birşey var ise yardımcı olmaya çalışırım.

as kardeşim. bana da anlatabilir misin. özellikle fiyatı ve tüm ayrıntılarıyla :) bu arada memur olduğum için rapor da veriyorlar mı ne kadar veriyor?
  • scorpion1916 kullanıcısına yanıt
    valla hocam bende oyle birşey olmadı ağrı sızı birşey çekmedim tampon çıkarken acıma falan olmadı zaten silikon tampon koyuyor. Burnunda tampon varken nefes alabiliyorsun zaten. Benim sadece ameliyattan 15-20 gün sonra sıkıntım oldu fazla yıkamadım yani su çekmedım burnuma kabuk olmuş kan birikip hafif tıkalı gibi gelio du doktor kontrolde baktı kabuk tutmuş dedi çıkartırken baya canım yandı ama o kabuk burnumdan nasıl cıktı anlamadım kocaman bı bilye gibi :)))
  • gencco G kullanıcısına yanıt
    a.s. kardeşim. fiyatı 900 tl idi sigortalı oldugum için yani güvencen var ise biraz daha uygun oluyor sanırım. Şuan nasıldır bilmiyorum ama arasan bile verirler fiyat sıkıntı değil. Ayrıntıya gelirsek ağrı sızı olmadı bende ama soyle bir durumda var herkesin ağrı eşiği aynı olmayabilir. ilk odaya aldılar anestezi uzmanı odaya geliyor anlatıyor. Sana narkoz vericez uyuyacaksın korkmana gerek yok zaten bişey hissetmiyeceksin die ameliyattan sonra ağrın olacak cıktıktan sonra yani dedi olmayacak diyemem sana dedi ama herkesde acı duyarlılıgı farklıdır. Bana çok gelir sana sadece bas ağrısı gibi gelebilir dedi. O sırada ameliyattan çıkmış biri geli yarı baygın yarı uyanık inliyordu dediğim bu işte dedi belki sen bu kadar ağrı duymayacaksın dedi. sonra amliyat elbisesi giyiyorsun sedyeye uzanıyorsun hemşire geliyor damar yolu acıcam dior sonra cesaret iğnesi yapıyor. asansore bindiriyor hasta bakıcılar onlar normal haytlarında karı kız muhabbeti yapıolar sen de ulan ben ne dusunuom adam ne dıo diosun sonra ameliyathaneye geliyorsundamar yoluna narkozu takıolar 1 dakika suruyor surmuyor gözlerini yatagında açıyorsun :)) yani sana oyle geliyor 15-30 dakika arasında bitiyor. Ben odaya geldiğimde hiç inleme olmamış ağrıdan dolayı yanı demekki dayanıklıymısım sadece yarı baygınken hatırladıgım doktor ağrın varmı dedi bende %80 demişim doktora bi güldüler :) muhasebeci olunca boyle oluyor demek ki :) sonrası ilk aksam zor oluyor ağızdan nefes aldıgın için boğazın ağzın hep kuruyor canın acıyor zaten ilaç veriyor ağrın olmuyo desem yeri var. Şuanda %100 açık değil burnum ama ilk halinden gayet iyi :)) ne kadar çok konuşmuşum ya :)

• quote:

a.s. kardeşim. fiyatı 900 tl idi sigortalı oldugum için yani güvencen var ise biraz daha uygun oluyor sanırım. Şuan nasıldır bilmiyorum ama arasan bile verirler fiyat sıkıntı değil. Ayrıntıya gelirsek ağrı sızı olmadı bende ama soyle bir durumda var herkesin ağrı eşiği aynı olmayabilir. ilk odaya aldılar anestezi uzmanı odaya geliyor anlatıyor. Sana narkoz vericez uyuyacaksın korkmana gerek yok zaten bişey hissetmiyeceksin die ameliyattan sonra ağrın olacak cıktıktan sonra yani dedi olmayacak diyemem sana dedi ama herkesde acı duyarlılıgı farklıdır. Bana çok gelir sana sadece bas ağrısı gibi gelebilir dedi. O sırada ameliyattan çıkmış biri geli yarı baygın yarı uyanık inliyordu dediğim bu işte dedi belki sen bu kadar ağrı duymayacaksın dedi. sonra amliyat elbisesi giyiyorsun sedyeye uzanıyorsun hemşire geliyor damar yolu acıcam dior sonra cesaret iğnesi yapıyor. asansore bindiriyor hasta bakıcılar onlar normal haytlarında karı kız muhabbeti yapıolar sen de ulan ben ne dusunuom adam ne dıo diosun sonra ameliyathaneye geliyorsundamar yoluna narkozu takıolar 1 dakika suruyor surmuyor gözlerini yatagında açıyorsun :)) yani sana oyle geliyor 15-30 dakika arasında bitiyor. Ben odaya geldiğimde hiç inleme olmamış ağrıdan dolayı yanı demekki dayanıklıymısım sadece yarı baygınken hatırladıgım doktor ağrın varmı dedi bende %80 demişim doktora bi güldüler :) muhasebeci olunca boyle oluyor demek ki :) sonrası ilk aksam zor oluyor ağızdan nefes aldıgın için boğazın ağzın hep kuruyor canın acıyor zaten ilaç veriyor ağrın olmuyo desem yeri var. Şuanda %100 açık değil burnum ama ilk halinden gayet iyi :)) ne kadar çok konuşmuşum ya :)

ekol gibi çok pahalı diyorlar 900 tl ise iyi fiyat. %100 olur kabuklar filan gittimi gelişmeleri yaz bende 2-3 aya olacam. burada 1500 k tabi para önemli değil sağlık daha önemli.

• Kemik egriliginden ve ameliyat oldum 1 ay önce simdi sağ burun deligimin orda bir kemik hissediyorum kemik mi ona bile emin değilim oynama isteği geliyor sürekli. Yukari kalkiyo oynatinca napmaliyim? Cok ufak bisey. Ama sorun eder mi nefes almamda?
  • burun estetiği fiyatı 5-6 sene önce 2.500tl idi

şimdi burun revizyon ameliyatı sizce kaç para tutar? küçük bir işlem için sadece ama bir ortalama fiyat verebilirmisiniz?
  • İzmir'de deviasyon ameliyatı olabilecegim sorun cıkartmıyacak bir hastane arıyorum arkadaşlar...gssliyim ücret konusunda özel de veya devlet'te ne kadar karsılanıyor ortalama ne kadara mal oluyor bilgi verirmisiniz ?
  • Merhaba arkadaşlar benimde sağ kulağım orta kulak iltihabı olmuştu 2 hafta düzenli ilaç kullanarak geçirdik. (Önceden her 2 kulağımada 2 kez tüp takıldı, yani kulaklarım sorunlu biraz) Gittiğimde basınç testi ve duyma testi yapıldı, ayrıca burnumda kemik eğriliği ve et varmış zaten burnum bakıldığı zaman biraz şişkin ve düz durmuyor.

Burun kulağada etki edebiliyormuş yani bağlantılılarmış doktor öyle söyledi. Burun ameliyatı ol hava kanalları filan açılsın kontrol edelim seni ondan sonra olmazsa tüp takarız dedi.

Bende düşünüyorum şuan karar verme aşamasındayım merak ettiğim bir konu daha var benim burnum şuan düz değil

Ve burun ameliyatı oldum

Şu soldaki gibi burnum ameliyattan sonra sağdaki gibi bir şekil alır mı onu da merak ettim şimdi ameliyatı araştırdığım zaman.

• fırtinam F kullanıcısına yanıt
    siz tam olarak hangi tarihte ameliyat oldunuz ?
  • kabuklar gidiyor 1 aya kadar sıkıntı olmaz ya ameliyat sonrası sadece 1. gün sıkıntı çekeceksiniz oda burnunuzda tampon oldugundan alısık değilsinya o yüzden silikon tampon zaten ne takarken ne çıkarırken birşey hisetmiyorsun valla ben eğer nefes zorlugu çekiyorsan hayatını zorlaştırıyorsa olmanı tavsiye ederim fiyat konusunda da ekol kbb hastanesini arayın fiyatı sorun onlar soyluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.