Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • devlet hastanesinde burun eti ameliyatına para alıyorlar mı?ssk var.
  • burun estetiği fiyatlarıh kakkında kapsamlı bilgi sahibi olmak istersiniz, aşağıdaki siteye göz atabilirsiniz.

https://bilgidevi.com/2018-burun-estetigi-fiyatlari/
  • Ben de deviasyon ve rinoplasti ameliyatı oldum. Şu anda çok yeni, yaklaşık 5 gün oldu. Zaman içerisinde ben de tecrübelerimi paylaşacağım.

Bu arada fark ettim bu başlığa 5 sene önce yazmışım, sonra yazdığımı unutup 4 sene önce tekrar yazmışım 11 yaşımda ilk kez burnumu kırdığımda(toplam 2 kez ) doktor ameliyat olacaksın dedikten sonra 25 sene bekledim gerçi, 4-5 yine iyi onun yanında

Edit: Çok uzatmayacağım zaten bilinen bir ameliyat. Ben Süreyya Şeneldir’e Amerikan Hastanesi’nde oldum. Doğal olarak sigorta vs. yok. Paraya kıydım ama değdi. Estetik ameliyat olunca burnun altına atılan kesiği yapmadan kapalı bir şekilde gerçekleştirdi ameliyatı doktor bey, özellikle o beni çok memnun etti. Ameliyat öncesi mini bir kitapçık veriyor, içinde ihtiyacınız olan tüm bilgiler var, neredeyse doktora hiç bir soru sormaya gerek kalmıyor o kitapçığı okuyunca. İlk muayenede bilgisayarda gelişmiş bir yazılımla yapacağı işlemi ve burnunuzun geleceği son hali ekranda 3 boyutlu olarak gösteriyor. O da fikir edinme açısından çok güzel. Muhammet Dilber’e de muayene olmuştum, onun kullandığı yazılım cin Ali gibi kalıyor Süreyya Bey’in kullandığı yazılıma bakınca. Şişlik morluk olmadı, nedenini bilmiyorum: Doktorun ehil biri olması, benim tüm tavsiyeleri dinlemem(ameliyat sonrası buz maskesini hastaneden çıkana kadar kullandım, eve gelince de birkaç gün oturur pozisyonda uyudum, daha doğrusu uyumaya çalıştım), yine yapı meselesi olabilir sebepleri. Parası olana tavsiye ederim ama ne yazık ki doktor beyin ücretleri herkes için ulaşılabilir seviyede değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Ocak 2019; 3:41:48 >

• Arkadaşlar özel hastanelerde septum deviasyon (burun ameliyatı) fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Estetiksiz ameliyat...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asabopp

devlet hastanesinde burun eti ameliyatına para alıyorlar mı?ssk var.
    Hayır ücretsiz.

• 1 ay önce devlet hastanesinde olduğum ameliyat burnumun sol tarafında kemik vardı.Tamamen tıkalıydı burnum.Genel anestezi ile oldum.Doktor önce ekg,ciğer ve kan tahlili istiyor sonra ameliyat günü veriyor.Ameliyattan 1 akşam önce gece 12 den sonra bişey yemek içmek yasak.Sabah 9:00 da ameliyat önlüğünü ve boneyi giydim sedye ile götürdüler beni ameliyat hane odasına ve serum taktılar,doktor seruma bi şey enjekte etti sonra uykuya daldım.Uyanınca burunda biraz sızlama hissettim tabi,burundada tampon.O akşam biraz zor uyudum.Ertesi gün taburcu oldum.2 gün sonrada doktor tamponu aldı.Tampon çıkarılana kadar zor uyuluyor,hep sırt üstü yatmak zorunda kalıyorsun.
  • Burnum kemerliydi ve sol tarafım tıkalıydı mart ayında ameliyat oldum iyiki olmuşum diyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankarada herhangi bir devlet hastanesinde hiç burun estetiği olan var mı arkadaşlar
  • BillBoss kullanıcısına yanıt
    Günlük yaşantına devam etmen ameliyattan kaç gün sonra oluyor?

• Bende dun septum devuasyonu denilen kemik egriligi ameliyatini oldum. 3 saat sonra taburcu ettiler feci bir bas agrisi oldu sanirim anesteziden.

bugun 1, gun bugunde tamponlardan dolayi baski oluyor ve goz yasarmasi oluyor vs kac gunde gecti olanlar var ise bilirler?

• alvarez kullanıcısına yanıt
    Anestezi etkisi de olabilir, septoplastide de kemik septum yapıları kırılırken çekiç guj gibi aletler kullanıldığı için özellikle orta yüz bölgesinde ameliyata da bağlı ağrı olabilir.

Tamponlar gözyaşı kanallarının burun içine açıldığı bölgeyi tıkadığı için göz yaşarması olayı tampon çıkana kadar olur. Baskı da aynı şekilde tampon çıkana kadar olan bir histir. Tamponu bazı klinikler 2 gün tutarken bazı klinikler 5, bazıları 7 gün tutabilir.
  • Cumartesi sabah 9 da oldum ameliyat yarin sabah 9 da tamponlar cikacak. Sonra sanirim geriye kuruyan yaralarin gecmesi kalacak..

• ayın 25 inde burun ameliyatı olacağım boğazlarım acımaya başladı, dilim sapsarı ve boğaz çevrem kızarmış. İlaç kullanamıyorum doktorumun verdiği kağıtta birkaç not var bitkisel takviye veya vitamin de alamıyorum, ne yapsam düzelirim, tuzlu su ile gargara, çorba, bol su, bal geçirmiyor bir türlü. Ameliyatın ertelenmemesi lazım doktoru aramadım o yüzden.
  • benim buru eti büyümüs kemikte var içeride, doktora dedim burnun ucuda yamuk ve alt deliklerin biri kücük
    onu daha sonra yapalım önce senın eti ve kemigi alalım o bile 2 saat sürecek estetiğide eklersek süre uzar dedi
    bişey demedim, sizce dogru mudur?

et almayı kapalı teknik ile burun deliklerinden girerek yapacak,
    estetiği ise ucunu kesip kaldırıp yapacakmıs, acaba bu burun deliklerinden girilmesinde sorun olur mu bikac yerde burun ucu düsebilir felan yazılmıstıda
  • Bende düşünüyorum burnum kötü baya ama zor bir ameliyat bilmiyorum ne yapıcam.

• Krogoth K kullanıcısına yanıt
    dostum ameliyatın hiçbir zorluğu yok zor olan sonrasında ilk hedef tamponların alınmasına kadar zor agızdan nefes almak feci bir durum sonrasında iyileşme sürecinde kesinlikle darbe almaman lazım buda yaklaşık en az 4 ay ğibi zorluğu belki de kişiye ve bünyesine göre değişir benim için çok rahattı gerçi biraz mozoşist biriyim galiba :) her sonuç çok iyi olmaya biliyor verilen paraya ve emeğe yazık oluyor ve en kötüsü de yıllar geçsede soğuk mevsimde burnundan su ğibi bir sıvı akıyor ve bunu hissetmiyorsun bile peçeteye bağımlı olabiliyorsun bende bundan muzdarip biriyim çaresi varmıdır bilmiyorum ama bence yok dokuların hasar görmesinden kaynaklı diye tahmin ediyorum buda kişiye göre değişir sanırım.narkozun etkisi süper kesinlikle tavsiye ederim :) sonrasında unutkanlık ve dikkat dağılması sorunları çıkıyor en azından bende öyle bazen en yakın arkadaşın adını bile ağzımdan çıkartıp söyleyemiyorum kafayı yiyorda olabilirim emin değilim :) ameliyattan sonra deniz veya okyanus suyu uyğulayacaksın paran varsa acıma ama durumlar iyi değilse 3/5 tlye bildiğin sodyumlu serum var ondan al birde kocaman bir enjektör alıp bol bol basarsın hem steril hem ucuz fakiriz ama enayi değiliz hesabı :) burnum tıkalı olacağı için ağından nefes alacaksın ciğerlerin yanacak kuruyacak ama korkma onunda caresi var eczaneden basit hastanelerde kullanılan maskelerden alıp uyumadan önce ağzının üstüne koy nefesle beraber zaten nemlenecek böylece hem aldığın nefes ısınacak hemde nemli olacak sende rahat edip mışıl mışıl uyuyacaksın :) dikkat etmen gereken tabiki maskenin lastikli kısımlarını kulaklarına takmayacaksın ki baskı yapmayacak kaş yapayım derken göz çıkartmayacaksın :) tamponlar alındıktan sonra burnunu temizlerken falan kulak kürdanı çöpü neyse onu kullan iç kısımları kremle ki kabuklaşma canını sıkar burnunu kup kuru yapar bence yapmasın:) bunlar doktur tavsiyesi değildir uzman arkadaşlar elbette bilimsel kelimelerle daha iyi tavsiyelerde buluna bilirler ben son kullanıcı yorumu yapıyorum burada:)) şimdiden geçmiş olsun son olarak da ihtiyacın gerçek anlamda yoksa yaptırma koku duyusu %50 kaybolacak bu iyi birşey mi kötü birşey mi hala kafamı kurcalıyor bende karar veremedim:))

• istanbul bağcılar veya başakşehirde ya da çevrelerde tecrübeli bir doktor önerebilecek var mı devlet hastanesinde.

• alperasad A kullanıcısına yanıt
    Merhaba bahsettiğiniz doktor prof dr Cem Devge mi? Ben de kendisini yeni araştırdım ve muayene oldum. 2015 yılında radyofrekans yöntemi ile burun eti ameliyatı olmuştum ve etlerim tekrar büyüdü. Tekrar tekrar bıçak altına yatmak istemiyorum. Bu yüzden kesin çözüm olan bir uygulama araştırıyorum. Bahsettiğiniz yöntem, Ultrasonik aspirasyon yöntemi ile etlerin tekrar çıkmadığını söyledi bu doktor. Sizde şu anki durum nedir? Paylaşabilir misiniz?

• Jenk kullanıcısına yanıt
    Nerde hangi doktora oldunuz devlette ne olur soyleyin 😭😭😭

• Busraxp B kullanıcısına yanıt
    zeynel abidin erkan hocaya olmuştum hastanenin adı değişti hatırlamıyorum eski devlet hastanesi barajyolundaki
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.