Şimdi Ara

Ve Windows 7 ilk güvenlik yamasını alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Redmond merkezli dünya yazılım devi Microsoft'un 22 Ekim'de duyurmaya hazırlandığı Windows 7 işletim sistemi için artık geri sayım başladı. Hazırlık çalışmaları bir süre önce tamamlanan yeni işletim sistemi için 22 Ekim'de yapılacak global lansmanı takiben Türkçe versiyonu da hemen her yeni Windows sürümünde olduğu gibi kulanıma sunulacak. DirectX 11 başta olmak üzere önemli yeniliklerle donatılan ve Windows Vista'ya kıyasla pek çok açıdan çok daha iyi olduğu test eden kullanıcıların neredeyse ortak fikri olan Windows 7 için Microsoft, ilk güvenlik yamasını yayımlamaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki Salı günü 13 yeni güvenlik yaması yayımlamaya hazırlanan Microsoft, bu güncellemelerden sekizinin kritik, beşinin ise önemli seviyesinde olduğu ayrıca yeni güncellemelerin 34 güvenlik hassasiyeti ile bağlantılı olduğu açıklandı. Windows, Internet Explorer, Office, Silverlight, Forefront, Developer Tools ve SQL Server için tespit edilen açıkların giderdildiği yamalardan altı tanesinin Windows XP, beş tanesinin Windows Vista ve diğer ikisinin ise Windows 7 ve Internet Explorer 8'le ilgili olduğu belirtilirken, Salı günü yayınlanacak yeni güncellemeler hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

• hadi bakalım
  • Hayırdır fx57 dostum sen buralara pek uğramazdın
  • 2 aydır pek çok yama yayınladı zaten.sanırım güvenlik üzerine bu ilk yama.
  • Webcam ile ilgili yama var mı, ondan haber versinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: toonjai

2 aydır pek çok yama yayınladı zaten.sanırım güvenlik üzerine bu ilk yama.

ben msdn sürüm kullanıyorum.

anca 4 tane güncelleştirmeye denk geldim.

pek çok yama nasıl oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Windows Vista'ya kıyasla pek çok açıdan çok daha iyi olduğu test eden kullanıcıların neredeyse ortak fikri olan Windows 7..."

Windows 7 micro$oft un yol haritasına göre yeni release değil ki zaten, release update, yani vista nın güncelleştirilmişi. işletim sisteminin kernel ı aynı kernel bir fark yok. Vista dan memnun kalmayanlar windows 7 den de pek birşey beklemesinler. windows xp 5.1 di, vista 6, bu yeni çıkan release update olduğu için sürüm numarası olarak 7 vermemeleri lazım ama o da satış taktiği işte. gerçek release windows 8 olacak. bakalım kernel ı yeniden yazacaklar mı. keşke yeniden yazıp 386 zamanından kalma kısımları çıkarsalar
  • Arkadaşlar güncelleştirme yaptım win7 8güncelleştirme çıkmış şimdide 6tane de isteğe bağlı vardı.
  • Vista Klonu neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum.

Vista'dan ne performans farkı var nede görsel.

Hangi foruma girip baksam hep aynı sanırım 3-5 user her foruma üye olmuş hep övüp duruyorlar.

Kurdum denedim beğenmedim kimseyede tavsiye etmem fakat Microsoft Vista dan 7'ye geçişi zorlayacağı için herkes almak kullanmak zorunda kalacak.
  • Tamam asla bir xp değil ama vista belasından sonra hiçte fena olmadı.
    Vista ve Windows ME aynı mal. Bir önceki versiyona göre neredeyse 0 iyi fark 100 kötü fark durumunda
    işletim sistemleri.
    Ama Windows 7 öyle değil. Hele ilk kurulumda tanımadığı bir kaç donanımı ertesi gün tataaa diye bulup kurdum bile demesi bile yeter geçmek için.
  • ben bu win 7 yi hiç beğenmedim millet o kadar övünce birşey sanmıştım
  • bazı arkadaşlar nedense anlamak istemiyorlar, windows 7, vista nın release update i.. kernel falan filan aynı herşey, sadece vista nın başarısızlığını perdelemek için girişilmiş bir olay. Adamlar Vista ya service pack çıkarmaya devam etmek yerine windows 7 diye yeni birşey uydurdular. Olay tamamen ticari ve windows 7 için birileri sektöre gaz veriyor. kanmayın böyle şeylere, windows 7 para verip alınmaz eskisinin üzerine.

açıp microsoft un yol haritalarına bakın, eski dokümanlarına bakın, vista dan neyi farklıymış.. sadece güncelleme. kernel aynı kernel, shell e bir kaç makyaj daha, bir kaç yama vs. vs.. paranızı sokağa atmayın..
  • window 7 yi nasıl yükliyebilirim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoXI

window 7 yi nasıl yükliyebilirim ??

Torrent de ara diyeceğim ama ben Windows7 yi kurduktan sonra nedense torrent de kalmadı.
    Hatta aktifleştirmek de torrent de vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerbay

bazı arkadaşlar nedense anlamak istemiyorlar, windows 7, vista nın release update i..

paranızı sokağa atmayın..

düşüncenize saygılıyım. ama kullanan ve vistadan daha iyi olduğunu söyleyen onlarca arkadaş var. bence onların düşüncesinede saygı göstermelisin.

çok iddialı yazmışsın.

kendi düşüncem ise vistadan daha iyi ama xp den iyi olabilmesi için bir sp1 gerekir..

+ merak etme burada ki arkadaşların para verip win7 alacağını sanmıyorum. :)

quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

@xweser
    http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?p=156027

hocam bu microsoftun yayınladığı güncelleştirmeler mi..

peki update de ben niye göremiyorum. 22 ekimden sonra mı görülecek bunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 10 Ekim 2009; 14:54:54 >

• bu netten indirdiğimiz windows7 ler orjinalmi oluyor ?
  • Vistaya göre win7 daha iyi bencede...
    Kernel aynı kernel doğrudur ama vistanın o hantal yapısından biraz olsun kurtulabilmiş bir kernel modifikasyonu yapmışlar buda iyi bir vista kerneli ortaya çıkarmış.Elbetteki herkez xp ile kıyas edecek ancak 2010 dan itibaren çıkacak çoğu programın win7 tabanından yararlanarak hazırlanacak olması ve donanımsal olarak ihtiyaçların artma durumu xp ye olan rağbetin azalacağını gösterir.Hiçbir işletim sistemi 10 yıl sonrada kullanılacak değildir zira xp içinde bu durum aynıdır.Microsoftun en iyi işletim sistemi olmasına rağmen gelişen yazılımsal ve donanımsal değişiklikler xpnin sonunuda hızlandırmışıdır.

win7 vistaya göre daha hafif,kurulumu daha çabuk olan,vistaya göre birkaç yeni özellik barındıran ama vista kadar hantal olmayan ,eskiye yönelik uyumluluk sorunu vistaya göre az olan bir işletim sistemi.Elbette eksiklikleri var zira şuan internetten indirilip kuruluan versiyonlar pre-realese denilen dvd ye basılmamış iso dosyalarıdır haliyle 22 ekimde dvd versiyonlarıda bu pre-relaese versiyonlarından farklı olmayacakdır ancak benim görüşüm vistadan daha iyi bir işletim sistemidir.Sadece webcam ve benzeri usb bağlantılı bazı donımları tanımaması kısa bir süre için sıkıntı yaratmakdadır ancak bu durumda fazla uzun sürmeden ama donanım üreticilerinin win7 için özel bir driver çıkarması yada microsoftun yamaları ile düzeltileceğine inanıyorum.
    Benim gibi Vista kullanan arkadaşların %90ının direkt win7 ye geçtiğine adım gibi eminim,zaten doğrusuda bu şuan için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 10 Ekim 2009; 15:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EvoXI

bu netten indirdiğimiz windows7 ler orjinalmi oluyor ?

Hayır orjinal olmuyor , aktivasyon sorununu çözmek için crack yapıyorlar.
  • teşekkürler.
    bende wista home basic var. uptade ile fln yükleyemezmiyiz window 7 yi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.