Şimdi Ara

Vectra C gaz yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar öncelikle başlıktaki tabir doğru mu bilmiyorum.
    Araç 2004 vectra 1.6 comfort lpg li.
    Aksam çalıstırıp direk hareket edecektim ama gaza sonuna kadar basmama rağmen araba 10-15 saniye yavaş yavaş tekleyerek gitti sonra normale döndü hızlanmaya basladı. Sonrasında hiçbir sorun olmadan devam ettim.
    Arabadan çok anlamadıgım için sizlere sormak istedim sorun özet olarak bu şekilde. Ayrıca ilk defa olmadı bu.
    Bir süredir bazen ilk çalıştırma esnasında bu vb sorunlar oluyor. Sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arabada hararet durumu nedir ? benim aracımda lpg li ilk 15 20 saniye gaz yemiyordu hararetten dolayı daha doğrusu motor ısınmadığı için araba kendine gelemiyordu
  • Hocam senin mevzu tam olarak buji veya kabloları ile ilgili olabilir. Bakımları geçtiyse yapmanız gerekir.
    Lpg çok yüksek yanma derecesine sahip olduğu için yüksek devirlerde normale dönebilir ama düşük devirlerde tekleme olur, yakıt iyi yanmaz ve çiğ atılır. Yakıt tüketimi artar ve çekiş aşırı düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 27 Aralık 2019; 0:35:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

arabada hararet durumu nedir ? benim aracımda lpg li ilk 15 20 saniye gaz yemiyordu hararetten dolayı daha doğrusu motor ısınmadığı için araba kendine gelemiyordu
    Hararet ibresi en dipte, hararet yok yani sıcaklık çok düşük. Dün bahsettigim olay düz yolda oldu. Normalde evin önü rampa ve geri geri çıkmak zorundayım. O yüzden her zaman motoru çalıstırıp boşta birkaç dk bekliyorum arada gaz veriyorum. İlk çalıstırdıgımda gaz verirsem devir çok artmıyor ve geç tepki veriyor. Ayrıca vites boşta olmasına ragmen stop edecekmiş gibi oluyor. Dedigim gibi 1 dk falan bekleyince normale dönüyor öyle çıkabiliyorum. Düz yoldaki park yerinden çıkarken de olunca akıl almak istedim.
    Siz ne yaptınız düzeltebildiniz mi bu durumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 27 Aralık 2019; 18:5:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Hocam senin mevzu tam olarak buji veya kabloları ile ilgili olabilir. Bakımları geçtiyse yapmanız gerekir.
    Lpg çok yüksek yanma derecesine sahip olduğu için yüksek devirlerde normale dönebilir ama düşük devirlerde tekleme olur, yakıt iyi yanmaz ve çiğ atılır. Yakıt tüketimi artar ve çekiş aşırı düşer.
    Evet bakımlar çok aksadı malesef. Bu arada üstteki mesaja detaylı yazdım. Dediginiz gibi ek olarak motoru ısıtırken çiğ yakıt atıyor araba.
    Yardım için teşekkür ederim.
    Ne kadara patlar tahminen?

• aynı sorun kullandıgım araçlardan biri olan getz'dede vardı.
    bujileri değiştikten sonra sorun kalmamıştı.
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    300tl tutar diye tahmin ediyorum o araçlarda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Hararet ibresi en dipte, hararet yok yani sıcaklık çok düşük. Dün bahsettigim olay düz yolda oldu. Normalde evin önü rampa ve geri geri çıkmak zorundayım. O yüzden her zaman motoru çalıstırıp boşta birkaç dk bekliyorum arada gaz veriyorum. İlk çalıstırdıgımda gaz verirsem devir çok artmıyor ve geç tepki veriyor. Ayrıca vites boşta olmasına ragmen stop edecekmiş gibi oluyor. Dedigim gibi 1 dk falan bekleyince normale dönüyor öyle çıkabiliyorum. Düz yoldaki park yerinden çıkarken de olunca akıl almak istedim.
    Siz ne yaptınız düzeltebildiniz mi bu durumu?

Alıntıları Göster
    ben aracımı artık 1 dk falan ısttıktan sonra çalıştırıyorum sorun çözüldü bende yani motor ısınmadan bendede araç gaz yemiyor ısındıktan sonra çözdüm olayı

• Buji ve buji kabloları yenilenecek. Daha sonra sorun devam ederse potansiyel şüpheli noktalara yogunlasilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Buji ve buji kabloları yenilenecek. Daha sonra sorun devam ederse potansiyel şüpheli noktalara yogunlasilir.
    Genel olarak bujilerle ilgili oldugu düşünülüyor ama opel forumlarında buji değiştirip hala sorun yaşamaya devam edenler var.
    Ama ilk deneyecegimiz şey bujiler sanırım.
    Bu arada yakıt pompası ile alakalı olabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.