Şimdi Ara

Vectra GID Ekran Ölü Piksel Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım vectra c başlıktada belirttiğim gibi GID ekranda ölü pikseller oluştu.

Biraz araştırdım bu sorunun nemden oluştuğunu ve havalar ısınınca düzeldiğini öğrendim ama benım ekran düzelmedi.

Az önce çektiğim SS,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 17 Kasım 2013; 16:50:20 >

• Bence fazla kafaya takmayin. Cok fazla Opel'de var ayni sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saç kurutma makinesini tutun biraz belki bir kısmı kurtulur. Ancak kesin çözüm değil tabi ki.
    O tarz ekranların bir çoğunda o sorun olur. sökmek falan lazım bence değmez.
  • Biraz araştırdım vectranın kronik sorunlarından birisi olduğu kesin.

az önce saç krtm. mak. ısıttım az bişe gitti yada bana öyle geldi bilmiyorum

sonra ekran yanar iz kalır falan diye korktum devam etmedim.

aslında bu şekide giderenler var ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 17 Kasım 2013; 13:30:24 >
  • bir süre sonra geri gelir muhtemelen belki bazıları kurtulur. . Çok abartmadığınız sürece kolay kolay bir şey olmaz yazın 40 derece sıcakta güneş altında kalıyor o ekran yeri geliyor. o ara aracın içi el değmez oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

bir süre sonra geri gelir muhtemelen belki bazıları kurtulur. . Çok abartmadığınız sürece kolay kolay bir şey olmaz yazın 40 derece sıcakta güneş altında kalıyor o ekran yeri geliyor. o ara aracın içi el değmez oluyor.

üzerinden bir yaz geçti ama düzelmedi sonunda çareyi konu açmakta buldum.

ısınınca düzelir diye ümit ediyordum ama maalesef.

tekrar düzeldiğine göre ciddi bi sorun değil ama açıklaması nedir bunun merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 17 Kasım 2013; 13:50:57 >
  • Bildiğim kadarıyla o tarz ekranlarda ekrana gelen bağlantı kablosu lehimli değil termal macun gibi bir şey ile ekrana bağlanıyor ve çok sayıda film gibi bir şey üzerinde onlarca kablo gibi çizik var bunlardan bağzıları zaman içinde değmiyor. Soğuk havada büzüştüğü için daha çok rastlanıyor.

Yani asıl ısınması gereken yer kablo bağlantısının ekrana değdiği bölge ama onun için sökmek falan lazım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP monitör siyah leke sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Laptopta ölü piksel sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takılmayın. Soranlara da navigasyon deyin geçin İtalya'ya benziyor zaten bu haliyle.

• İşte yapılması gereken aynen bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

Merhaba DH üyeleri,

aracım vectra c başlıktada belirttiğim gibi GID ekranda ölü pikseller oluştu.

Biraz araştırdım bu sorunun nemden oluştuğunu ve havalar ısınınca düzeldiğini öğrendim ama benım ekran düzelmedi.

hocam sakin uzulmeyin ayni olay benim
    basima geldi gecen kiş ve benim ki her gecen gun illerledi ama suan kendi kendine kayboldu. diycegim o ki, o ölü piksel degil, ya toz yada beyin hatasi diye dusunuyorum

• O degilde bende turkce dil secenegi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Takılmayın. Soranlara da navigasyon deyin geçin İtalya'ya benziyor zaten bu haliyle.

navigasyonmu
  • Toz beyin hatası değiş arkadaşlar. Lcd ekran yapısı gereki ribbon denen kablonun bağlantısı zamanla bozulabiliyor. Bunların tamir kitleri var e-bay den falan alabilirsiniz rahatlıkla . Eline iş yakışan biri mis gibi yapar lakin tüm ekran kısmı sökülecek v.s. bir anlık dikkatsizlik daha büyük sorun olacağından eğer yazılar okunmaz hale gelmediyse önemsemeyin derim. Yok iyice felaket oldu artık okunmuyor diyorsanız o zaman tamiri düşünün.

Ayrıca bu bir çok araçta mevcut problemdi. Bir dönem lcd ler böyle bir şaka yaptı üreticilere hoş bundan para bile kazanmışlardır yenisini takıp .
    Eskiyi de bir güzel tamir edip silip yeni parça olarak sokarlar servisler maalesef böyle çalışıyor.
  • SAİM. kullanıcısına yanıt
    eminmisiniz hocam bende var ama

beni tanımışsınızdır zaten aynı aracı kullanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 17 Kasım 2013; 16:35:11 >
  • Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    SS benım araca ait konuyu açmadan önce çektim.

O izin arkasında okunmayan tek şey MP3 yazısı oda önemli değil yapcak bişe yok kullanıcaz böyle :(
  •  Vectra GID Ekran Ölü Piksel Sorunu.

Suçlu kablo . . Laptop larda falanda var bu kablo klavye bağlantısı ama onlarda işlemci takar gibi bir sistem yapmışlar çok güzel oturuyor lakin o zamanlar üretilirken düşünülmemiş öngörülememiş böyle bir sorun olacağı neredeyse bütün markalarda bir dönem böyle sorunlar yaşandı.
  • 3-4 nokta halinde başladı bu kadar çoğaldı maalesef.

ben bunu samsung monitörümde yaşamıştım oda kendıliğinden düzelmişti.

şimdi bunun kendiğliğinden düzelmesini ümit ediyorum inş. düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 17 Kasım 2013; 16:44:15 >
  • quote:

hayır yok

ingilizce almanca fransızca ve ispanyolca seçenek var

birde ekranınız niye sarı değil benim ekranım gündüz sarı zeminli akşam saatlerinde ise aynı sizin ekranınız gibi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

hayır yok

ingilizce almanca fransızca ve ispanyolca seçenek var

birde ekranınız niye sarı değil benim ekranım gündüz sarı zeminli akşam saatlerinde ise aynı sizin ekranınız gibi oluyor

benım sensörde sorun var maalesef sürekli gece modunda kullanıyorum zemin siyah daha güzel bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.