arkadaşlar 1 buçuk ay kadar önce babamı kaybettik. üzerine bir araba var ve bunu kardeşlerimle feragatname ile annemin üzerine vermek istiyoruz. trafiğe gittim, vergi dairesinden borcu yok kağıdı ve bi kaç evrak ile gelmemi söyledi. babamın üzerine 2 adet ev ile 1 adet motosiklette var. ben manisa/salihli vergi dairesinden alıcam borcu yok kağıdını fakat evler kilis'te, ayrıca motosiklet kilis plaka. vergi dairesine evrakları tamamlayıp verdim, kilis ile bağlantı kurup o şekilde borcu yok kağıdı verebileceklerini söylediler. ve işin beni yıkan kısmı şu; kilis ten bağlantı kurulup cevap gelmesi 1 ay sürer dediler =/. böyle bi saçmalık var mı gerçekten?? internetin cirit attığı şu devirde güvercinle haberleşiyormuş gibi neden bu kadar ileri bi süre söylediler ki =(.
öncelikle başınız sagolsun , allah rahmet eylesin
acil olan araç ise sadece araç için beyanname verin daha sonra ek beyanname verip geri kalan şeyleri tamamlarsınız 26 lira civarında cezası wardı sanırım ...
muhasebeci olan arkadaşlar warsa daha detaylı bilgi verebilirler yada tanıdıgınız warsa sorabılirsiniz ...
ALLAH razı olsun. ayrıca bilgi için teşekkür ederim. muhasebeci bi tanıdığım aracılığıyla buldum geri çözümü. vergi dairesinde veraset bölümünden "ilişkisizdir belgesi" alıp bununla devir işlemini gerçekleştirebildik.