Şimdi Ara

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
1
Favori
15.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

İ30 en az Golf kadar güvenli bir araçtır.

Hyundai eski Hyundai değil.

Vw yöneticisi "Kendilerinin en büyük rakibinin Hyundai olduğu" şeklinde beyanı olmuştu.

hyundai eski hyundai değil o zaman nedir bu otomatik dizel ile manuel dizel arasındaki yakıt tüketimi farkı?

Yakıt tüketimleri arasında fark olması normaldir. Çünkü benzer otomatik vites sistemine sahip araçlarda aynı durum sözkonusudur.

Sorun manuel vites kadar yakıt tüketimi yanında pürüzsüz otomatik vites ise şu anda iki sistem var:

1. Vw DSG

2. Renault EDC

DSG şikayetleri aldı başını gidiyor. Vw bu konuda önlem almıştır diye düşünüyorum.

EDC ile ilgili durumu ise zaman gösterecek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

Sallıyorsun
    Hem sen bizi düşünme. Yazık insanın kendi derdi kendine yeter.

Valla sallıyormuyum sallamıyor muyum 5 sene içinde kullandıkça göreceksin.
    yeni i30 ile biraz büyük kaza yapanlar anlayacaklardır hyundai'nin kalitesini.
    dayanıklı,sağlam sıfatlarını kim yakıştırdı ki hyundai'ye -hiçkimse.

Hocam 2007 den beri hyundai kullanıyorum. Hemde biri 99 accent biride 2010 getz deli gibi kullanırım bazen. Ona rağmen güzel yol tutuyorlar. Kaza da yaptım çok da sağlam durdular. Hepsinin dışında arızada yapmıyorlar. Size mi inanayım kendime mi ?
    Asıl dayanıksız sıfatını kim yakıştırdı ben onu merak ediyorum. Millet teneke bunlar alma diyordu. Şimdi gülüyorum :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

quote:

yeni i30 alanlar ve i30'u övenler 5 sene sonra i30 süper diyebilecekler mi?
    - Hiç sanmıyorum.

ya bi git arkadaşım ya 15 senelik accentler sapasaplam sen neyden bahsediyorsun?

doğanlar şahinler de sapasağlam
    ama kaza yapınca karton gibiler,
    hyundai'de karton gibi değilde biraz daha sağlamı işte.

hocam tutmayacaklar gibi seni burda (: Monster konusunda güzel konuşuyoruz, topu topu kaç kişiyiz zaten böyle yazmasan (:

İ30 olsun, Auris olsun, Civic olsun. bu sınıftaki hiçbir araç belli bir güvenlik standardının altında değil ve bu standartlar da çok yüksek artık. Golf'ten farklı değiller, bağımsız kuruluşlarda çarpışma testleri yapılıyor pek çok ülkede. sonuçlar ortada, araç çok başarılı.

Ha, sürüş dersiniz orasını bilemem. eski İ30'un tek kelimeyle kötü bir sürüşü vardı, sert, ayarsız, bol bol zıplatan. buna karşılık ortalama yol tutan. Golf ise en başarılı araçlardan biridir bu konuda, hem direksiyon hem yürüyen aksam, hem rijitlik. yeni nesilde İ30'un çok ciddi yol katetmiş olması lazım. yoksa parayı gömdünmü içerdeki malzemeyi, donanımı, dizaynı hemen her üretici yapar (:

eğer hakettiği kaliteli sürüşe kavuşmuşsa Golf'e tercih etmemek için hiçbir sebep yok demektir.

• quote:

quote:

quote:

Vw yöneticisi "Kendilerinin en büyük rakibinin Hyundai olduğu" şeklinde beyanı olmuştu.

bilgili insan kendini belli ediyor

otomobil tercihlerinden bilgiden çok tecrübe önemlidir,
    hyundai iyi demek için senelerce golf focus c4 v.b. kullanmak lazım ki sonra i30 süper diyebilelim.
    Ben diyorum ki golf boş+boş daki güvenlik donanımı i30 full+full dakinden fazla.

O zaman sen bana güven senelerce golf bora polo ve passat hepsını kullandım...Şu an 520 d kullanıyorum....Ama i30 şu ankı golf ve jetta dan daha kaliteli geliyor bana....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe01 -- 3 Mayıs 2012; 17:08:43 >

• quote:

quote:

hyundai eski hyundai değil o zaman nedir bu otomatik dizel ile manuel dizel arasındaki yakıt tüketimi farkı?

Siz takıldınız oraya açamadınız kendinizi bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz.
  • quote:

quote:

quote:

hyundai iyi demek için senelerce golf focus c4 v.b. kullanmak lazım ki sonra i30 süper diyebilelim.
    Ben diyorum ki golf boş+boş daki güvenlik donanımı i30 full+full dakinden fazla.

Bilgi ve tecrübe desek. Aynı zamanda okuma, öğrenme, sorma-soruşturma, değişik kaynakları karşılaştırma...

Neyse!

Golf'ün baz donanımlı olanının güvenlik donanımı ile İ30'un full donanımlı olanının güvenlik donanımını ilgili markaların sitelerinden bakarak alıntı yapın ve bu konudaki iddianızı ispatlamış olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Vw golf bu sinifin en temel tasidir bence firmalar hep ona rakip araba yapar ama sonu hep hUsran olur

Yeni focus bunun en basit ornegi

Sahsen a3 disinda ben golfe rakip gormuyorum yeni bmw 1 haric ::)))

Cihan abi bence Alfa Guilietta sınıfın en iyilerinden biridir. Çok fazla Türkiye'de kullanılmasa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdemirli34

quote:

Vw golf bu sinifin en temel tasidir bence firmalar hep ona rakip araba yapar ama sonu hep hUsran olur

Yeni focus bunun en basit ornegi

Sahsen a3 disinda ben golfe rakip gormuyorum yeni bmw 1 haric ::)))

Cihan abi bence Alfa Guilietta sınıfın en iyilerinden biridir. Çok fazla Türkiye'de kullanılmasa da.

Aracin arkasi cok guzel ama onu gercekten kotu olmus

Kirmizi rengi cok yakisiyor bu arada
  • Bence İ30 güvenlik olarak golfden daha üstün. yıldız farkı bile var.
  • Hayırlı olsun güle güle binin.İkisi arasındaki gördüğünüz farkları yazarsanız ayrı bir konuda , daha detaylı ve almayı düşünleri bilgilendirici olacağı kanaatindeyim..

Bu konu atışmaya ve herzamanki gereksiz konuşmalara dönmüş malesef..
  • Golf sınıfının standartlarını belirleyen iyi bir imaja sahip.

İ30 kendine rakip olarak Golf'ü gördü. Golf'ün en büyük rakibi olacak mı ve hatta onu tahtından edecek mi? Tartışılır.

İ30'u bu şekilde lanse ettiği için Hyundai'ye kızanlar bir hayli fazla. Yani Golf'ün reklamını yapıyor ve sınıfının en iyisi olduğunu kabül etti şeklinde yorumlanıyor diye.

Bu konuda ben de Hyundai'yi haklı görüyorum. Çünkü o bir Golf! Yüksek imaj ve ruh yapısı en büyük artısı.
  • quote:

- Hiç sanmıyorum.

2000 model Golfüm vardı. hayatımda kullandığım en iğrenç arabaydı. Üzerinden 10 sene geçti. hala iğrenç diyorum. Sanmak veya sanmamakla olmuyor bu işler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

- Hiç sanmıyorum.

ya bi git arkadaşım ya 15 senelik accentler sapasaplam sen neyden bahsediyorsun?

doğanlar şahinler de sapasağlam
    ama kaza yapınca karton gibiler,
    hyundai'de karton gibi değilde biraz daha sağlamı işte.

seni forumda fazla tutmazlar

akşam sen gör eğer konu kilitlenmez ise

valla clio symbol taksi gördüm kaza yaptı aynı kazayı hyundai accent yaptı.
    aman diyim.

İşkembe bol herhalde. Salla gitsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

birazdan burada golf verilip i30 alınır mı diyenler çıkacaktır. bu golfroid hastalığının bir belirtisi olup hastalar müşahade altındayken sıklıkla bu durumla karşılaşılmıştır. o nedenle aldırış etmeyin.

Bende tam tersini düşünüyordum birazdan buraya Vw düşmanları gelip en iyisini yapmışsınız diyeceklerdir ki demişlerde Neyse hayırlı olsun diyelim ..
  • manuel tercih ettiginiz iyi olmus.
  • Accent era da kullandım , arkadan 60 ila Accord çarptı , hiç öyle tampon yerlerde sürünmedi, mini onarımla hallettim. @favoriteteam bırak palavra sıkmayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe01

quote:

quote:

quote:

O zaman sen bana güven senelerce golf bora polo ve passat hepsını kullandım...Şu an 520 d kullanıyorum....Ama i30 şu ankı golf ve jetta dan daha kaliteli geliyor bana....

çünkü daha teslim alıp sürmediniz :D

• Hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

@mesajlarıma alıntı yapan arkadaşlar bunu görmemiş sanırım, tekrar yazıyoruz.

trendline golf evet görsel açıdan çok boş bir araba bunu kabul ediyorum ama güvenlik olarak rakiplerinden üstün

buda trendline golfün donanım listesi güvenlik olarak

Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)

Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL)

Elektronik Fren Güç Dağılımı (EBD)

Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR)

Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR)

Aktif ön kafalıklar

Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX)

Disk frenler, ön/arka

Emniyet kemeri sesli ve ışıklı uyarı özelliği

Gündüz yanan farlar

Hıza duyarlı elektro-mekanik servo direksiyon

Immobilizer

Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakma özelliği

Piroteknik ön emniyet kemerleri

Sürücü diz hava yastığı

Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları

Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları

Tam bağımsız ön/arka süspansiyonlar

Tavan hava yastıkları

Bu doğrultuda i30 ile golf arasında güvenlik olarak fark var.
    Sadece EuroNcap'ten alınan yıldızlarla güvenli diyemezsiniz.
    Hyundai'nin şasisi VW'nin şasisi kadar kaliteli veya daha üstün derseniz atmasyon olur.
    Yani sonuç olarak -cep telefonu alır gibi- f/p ürünü diye aldığınız i30 ile sürüşte golf'den daha az güvenlisiniz.

• Golf gibi kaliteli bir aracı satıp i30 almazdım ama sizin tercihiniz saygı duymak lazım hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.