Şimdi Ara

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
1
Favori
15.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

@mesajlarıma alıntı yapan arkadaşlar bunu görmemiş sanırım, tekrar yazıyoruz.

trendline golf evet görsel açıdan çok boş bir araba bunu kabul ediyorum ama güvenlik olarak rakiplerinden üstün

buda trendline golfün donanım listesi güvenlik olarak

Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)

Elektronik Diferansiyel Kilidi (EDL)

Elektronik Fren Güç Dağılımı (EBD)

Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR)

Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR)

Aktif ön kafalıklar

Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX)

Disk frenler, ön/arka

Emniyet kemeri sesli ve ışıklı uyarı özelliği

Gündüz yanan farlar

Hıza duyarlı elektro-mekanik servo direksiyon

Immobilizer

Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakma özelliği

Piroteknik ön emniyet kemerleri

Sürücü diz hava yastığı

Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları

Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları

Tam bağımsız ön/arka süspansiyonlar

Tavan hava yastıkları

Bu doğrultuda i30 ile golf arasında güvenlik olarak fark var.
    Sadece EuroNcap'ten alınan yıldızlarla güvenli diyemezsiniz.
    Hyundai'nin şasisi VW'nin şasisi kadar kaliteli veya daha üstün derseniz atmasyon olur.
    Yani sonuç olarak -cep telefonu alır gibi- f/p ürünü diye aldığınız i30 ile sürüşte golf'den daha az güvenlisiniz.

ABS + EBD (ELEKTRONİK KONTROLLÜ FREN
    GÜÇ DAĞILIMI) SİSTEMİ
    TCS (SAVRULMA ve PATİNAJ ÖNLEME SİSTEMİ)
    HBA (FREN DESTEK SİSTEMİ)
    ESP (ELEKTRONİK DENGE KONTROL PROGRAMI)
    VSM (ARAÇ STABİLİTE YÖNETİM PROGRAMI)
    HAC (YOKUŞ KALKIŞ DESTEK SİSTEMİ)
    AKTİF GERGİLİ ve YÜKSEKLİK AYARLI ÖN EMNİYET
    KEMERLERİ
    BOYUN YARALANMALARINI ÖNLEYEN AKTİF ÖN KOLTUK
    BAŞLIKLARI
    ÇOCUK EMNİYET KİLİDİ
    DARBE ANINDA KATLANAN DİREKSİYON MİLİ
    DARBE EMİCİ TAMPONLAR
    IMMOBILIZER (ELEKTRONİK ŞİFRELİ MOTOR KİLİDİ)
    KAPI İÇİ ÇELİK EMNİYET KİRİŞLERİ
    KAZA ANINDA OTOMATİK AÇILAN KİLİT SİSTEMİ
    PERDE HAVA YASTIKLARI
    SÜRÜCÜ, ÖN YOLCU ÖN ve YAN HAVA YASTIKLARI
    SÜRÜCÜ DİZ HAVA YASTIĞI
    ÖN YOLCU HAVA YASTIĞINI DEVRE DIŞI BIRAKMA
    ELEKTRONİK PARK FRENİ
    ESS (ACİL FREN SİNYALİ)

Bunlar da Elite donanımlı i30 un güvenlik donanımları. Sürücü diz hava yastığı dahil. Göster bakalım i30 ile tınline daki güvenlik farklarını.

Şasisi bu kadar güvenli diye araya yatma. Sana ladanın şasisini bir göstersem, dudağın uçuklar.

• Sonra Taner Göde niye forumu bıraktı..

Bırakın üniversite öğretimini, liseden zar zor mezun olacak adamlar atıp tutuyor, sağlamlık, güvenlik, motor vs hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 3 Mayıs 2012; 18:15:27 >
  • En azından golf ten daha zevklidir sürüşü. İyi yapmışsınız kimseye aldırmayın keyfini çıkarın en az 5 sene binerim bende olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 3 Mayıs 2012; 18:17:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hayatinizin en buyuk yanlisini yapmissiniz bence

Bence golfu cok ararsiniz

Arada dağlar kadar fark olsaydı yanlış yapmış olurdu. Ama arada ne yazıkki uçurumlar yok cihan. Özelliklede güvenlik anlamında. Golf'e hayatı bi donanım olan ESP'yi getirtmek için canınız çıkıyor ama adamlar baz versiyonda bile standart getiriyior.

Yorumlarında kelimeleri seçerek yazmıyorsun bu yüzdende en çok eleştiriyi alıyorsun ve tepki görüyorsun. Hatanızın en büyün yanlışı ne demek ki ?

Golf yerine sanki A sınıfı bi araba almadı ya. Gayet hoş yeni çıkmış , golfe göre donanımlı , herşeyiyle golfe şuan en ciddi rakip olan araçlardan birini almış. Ki verdiği araçta trendline yani 4 koltuk 4 lastik başka bişey yok.

Getiriyorlar da noluyor ESP'yi, sizin kendi videonuzda Utku kullanırken bile kayıyor araç ESP müdehalede bile bulunmuyor. Bariyere girmenizi bekledi sanırım.

• 6 saatte 250 msj. anlatabildim mi?
  • quote:

Bence İ30 güvenlik olarak golfden daha üstün. yıldız farkı bile var.

yıldız farkı derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

yıldız farkı derken ?

Adını hatırlamıyorum.. Bir ingiliz oto sitesinde golf 4.5 yıldız i30 5 yıldız görünüyordu..
  • isterse 300.000 tl lik olsun bı araba hyundayi(tam nasil yazıldığını bilmiyorum) ise durup dururken parçalanır ben bunu bilir bunu söylerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem aracı almışsınız bize hayırlı olsun demek düşer. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
  • üstüne para vermediyseniz çok iyi.
  • Hayirli olsun yeni arac her zaman iyidir.

Donanim olarakta cok daha dolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

Sallıyorsun
    Hem sen bizi düşünme. Yazık insanın kendi derdi kendine yeter.

Valla sallıyormuyum sallamıyor muyum 5 sene içinde kullandıkça göreceksin.
    yeni i30 ile biraz büyük kaza yapanlar anlayacaklardır hyundai'nin kalitesini.
    dayanıklı,sağlam sıfatlarını kim yakıştırdı ki hyundai'ye -hiçkimse.

Hocam 2007 den beri hyundai kullanıyorum. Hemde biri 99 accent biride 2010 getz deli gibi kullanırım bazen. Ona rağmen güzel yol tutuyorlar. Kaza da yaptım çok da sağlam durdular. Hepsinin dışında arızada yapmıyorlar. Size mi inanayım kendime mi ?
    Asıl dayanıksız sıfatını kim yakıştırdı ben onu merak ediyorum. Millet teneke bunlar alma diyordu. Şimdi gülüyorum :)

getz deli gibi yol mu tutuyor? Hocam siz kendinize fazla inanmışsınız...

• quote:

Golf 5 yıldızdır hocam i30 un yıldız farkıyla önde olması için 6 alması lazım ki öyle bir not yok
    http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx
  • @hard_hacker
    Siteyi buldum.http://www.carbuyer.co.uk.
    Fakat ordaki yıldız.. oylandırmamı.. euroncap'mi yoksa başka bir güvenlik kuruluşu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nathanegedrake

isterse 300.000 tl lik olsun bı araba hyundayi(tam nasil yazıldığını bilmiyorum) ise durup dururken parçalanır ben bunu bilir bunu söylerim

Araplar arabanın anasını ağatıyorlar ama peynir ekmek gibi satıyor hyundai demekki sağlam Tr de bile Arap plakalı sonata gördüm , niyeyse premium vw nin yüzüne bakmıyorlar. Bizim mille vw yi çok nazik kullanmasına rağmen bir sürü arıza çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 3 Mayıs 2012; 19:16:00 >

• İleride İ30'u satarken Golf'ün yarı parasına giderse şaşırmayın olayın 2.elini de değerlendirmek gerek.
  • tanıdıgım 2 kişi 2011 benzinli otomatik 1.4 140 hp astrayı satıp yerine 1.6 crdi i30 aldılar aracları daha teslim edilmedi. araclarını teslim aldıklarında aradaki farkları buradan paylasırım. iyi bir secim yapmıssın arkdasm hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arathorn

Evet arkadaşlar bugün itibariyle 2010 model trendline 105 hp dizel golfumu verip yerine 2012 i 30 dizel elite manuel almış bulunuyorum.Arcaım gelecek hafta tesli,m olacak ve manuel dizel i 30 performansını görüşlerimi yazacağim .görüşmek üzere

Arkadaşlar... Sokak ağzıyla tartışmaya veya çocukça iddiaya tutuşmaya bu forumlar özellikle DH uygun değil. Aklı selim sahibi, otomobilden sadece sürücü olarak değil teknik olarak da biraz anlayan, biraz dergi karıştırmış olan, araba resimlerine bakarak değil, mesela en azından fren mesafesine, yakıt tüketimine, güvenlik donanımına, sorunsuzluğuna dikkat ederek, olabildiğince bağımsız kuruluşların internet sitelerinden bilgiler edinmeye çalışarak taraf tutmadan, tahliller yapmaya çalışan insanların, otomobil kullanıcılarının samimi katkılarını bekleyerek bu foruma başvuruyoruz. Ben şahsen birçok şey öğrenebiliyorum. Yaşınız veya öğreniminiz önemli değil, yeterki samimi olalım bence... Otomobili sevmek demek markayı sevmek demek değildir. Otomobili sevmek biraz merak işidir. Eskiden 1.6 lt motorun verdiği gücün 1.0 lt motordan nasıl elde edildiğini merak edip araştırmaktır mesela...

Ayrıca arkadaşımız artık aracı almış, Hyundai de marka olarak yükselişte hem de vw Ceosunun cetvelle inceleyeceği kadar bariz gelişim var markada. Artık ona bu markanın artılarından bahsetmek gerekir. Severek zevkle ve güvenle binsin aracına... Doyurucu forumlar dilerim.

• Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
  • Hayırlı olsun.kazasız belasız sürüşler dilerim.Donanım olarak çok daha üstün bir otomobil sattığınız modele göre.

Herkesin tercihi kendinedir.İsteyen golf alır isteyen i30 ama bakıyorum da her farklı marka otomobil konusunda olduğu gibi vw savunucuları baltalama girişiminde bulunmuş golf şöyle iyi,şasesi daha sağlam,hayatının hatası(sanki sonunda ölüm var)gibi yorumlar yapılmış.iki otomobilin de donanım seviyesi ortada.esp İ30 da her donanım seviyesinde standart mesela.2009 yılında teste giren golf n-cap 5 yıldız almış,2008 de giren i30 da 5 yıldız almış.vw daha dayanıklı diye yorum yapanlar hangi bilimsel kriterlerle yorum yapıyorlar doğrusu merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.