Şimdi Ara

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
1
Favori
15.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2012 i30'u kaç sene sürdünüz de çok iyi çok sağlam taş gibi süper über araba diyorsunuz?

Hyundai bütçesi kısıtlı ve sıfır araç almak isteyenlerin tercihidir. Kaliteli markalar pahalı olduğu için hyundai alını ve kaliteli markalardan daha iyi olduğu iddia edilir. Bir otomobilin iyi olup olmadağı dayanıklılığından anlaşılır, bunu anlamak için zaman gerekir daha yeni çıkmış bir kasa ve arkasında senelerin dayanıksız araçlarını üreten hyundai markası sonuç olarak i30 için ezbere çok iyi araba golften kat kat iyi araba diye konuşan kullanıcıları.
  • "sürülmemiş, denenmemiş, eskitilmemiş bir aracı sanki senelerdir kullanıp memnun kalmış gibi sabahta beri ezbere savunmaktan bıkmadığınız sürece ben bıkmadan burada olacağım."

İ30 daha yeni piyasya çıktı.

Alıp eskitin ve ondan sonra yorum yapın!

Diyen olursa, kızmadan aynı şekilde savunmanıza devam etmeniz dileğiyle!

Herkese saygılar.
  • Bir konu actim ortalik birbirine girdi keske acmasaydim yahu arkadaslar neyi tartisiyorsunuz ben kararimi verdim aldim arabayi arac gelince sizlere ve kararsiz kalan arkadaslara iki aracada sahip oldugum icin iyi ve kotu yonlerini yazacagim kirmayin birbirinizi bu arada bugun tekrar gittim bakmaya celik gri renkte muhtesemmis ici bej deri ama genede beyaz alacagim
    Saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. İ30`u bilmiyorum ama bir arkadaşımın i20`si var. Aynı mıdır değil midir bilmiyorum ama yinede, araç geldiğinde, kaputu açıp ön kısma parmağınzla ufaktan dokunun.. İçine doğru eğriliyor.
    Plastik araba.
    Tamponu çıkık halde gördüm o arabayı, tamponun altında çok dandik ince plastikten çamurluk var başka birşey yok, tamponuda hemen kırılabilir türden plastik bişey, 30 - 40`la çarpsan içine göçer yani.. 120 den sonra hız yapmaya korkarım o arabayla keşke hyundai yerine başka bir alman arabası alsaydınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzart -- 3 Mayıs 2012; 23:56:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jazzart

Hayırlı olsun. İ30`u bilmiyorum ama bir arkadaşımın i20`si var. Aynı mıdır değil midir bilmiyorum ama yinede, araç geldiğinde, kaputu açıp ön kısma parmağınzla ufaktan dokunun.. İçine doğru eğriliyor.
    Plastik araba.
    Tamponu çıkık halde gördüm o arabayı, tamponun altında çok dandik ince plastikten çamurluk var başka birşey yok, tamponuda hemen kırılabilir türden plastik bişey, 30 - 40`la çarpsan içine göçer yani.. 120 den sonra hız yapmaya korkarım o arabayla keşke hyundai yerine başka bir alman arabası alsaydınız
    Hayırlı olsun, eskiyince yenisini alırsınız bir araba için bu kadar tartışmaya gerek yok bence :) Beğendiyseniz sorun yok en önemlisi o zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: arathorn

Bir konu actim ortalik birbirine girdi keske acmasaydim yahu arkadaslar neyi tartisiyorsunuz ben kararimi verdim aldim arabayi arac gelince sizlere ve kararsiz kalan arkadaslara iki aracada sahip oldugum icin iyi ve kotu yonlerini yazacagim kirmayin birbirinizi bu arada bugun tekrar gittim bakmaya celik gri renkte muhtesemmis ici bej deri ama genede beyaz alacagim
    Saygilarimla

Burdaki yıkıcı yorumları umursamadığınız için sizi tebrik ederim.Aracınızı alıp keyfini çıkartmaya bakın güzel günlerde kullanın güzel bir araca sahip olacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

Bir konu actim ortalik birbirine girdi keske acmasaydim yahu arkadaslar neyi tartisiyorsunuz ben kararimi verdim aldim arabayi arac gelince sizlere ve kararsiz kalan arkadaslara iki aracada sahip oldugum icin iyi ve kotu yonlerini yazacagim kirmayin birbirinizi bu arada bugun tekrar gittim bakmaya celik gri renkte muhtesemmis ici bej deri ama genede beyaz alacagim
    Saygilarimla

Burdaki yıkıcı yorumları umursamadığınız için sizi tebrik ederim.Aracınızı alıp keyfini çıkartmaya bakın güzel günlerde kullanın güzel bir araca sahip olacaksınız.

Son günlerde açılan en güzel konulardan biri.

Krmadan, dökmeden, saldırmadan, aşağılamadan, hakaret etmeden ... tartışmasını ve paylaşımlar yapmasını öğreneceğimiz konulara güzel örnek teşkil etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

"bende hyundai'nin ne kadar dandik ve piyasa malı bir marka olduğunu söyleyen konuşan o kadar çok kullanıcı gördüm,duydum,konuştum,şahit oldum.
    Etrafımdaki herkese hyundai'nin ne kadar kötü bir marka olduğunu anlatıyorum.
    Etrafımdaki herkes araba alıp satarken gelir bana danışır, önerimi dinler,
    otomobil bilgim ve araştırmacı ruhum ile herkes benim söylediklerime güvenir ve dinler,
    bu zamana kadar "ulan şu arabayı bize aldırdın ne dandik araba çıktı" diyen olmadı çünkü kimseye hyundai önermedim."

favoriteteam,

Böyle mesajlarla aslında belki de haklı olduğunuz bir konuda haksız duruma düşüyorsunuz.

Amacınız ne, çoğu paylaşımcı anlamadı.

Samimi bir itirafta bulanayım "Araç ne marka ve o markanın modeli olursa olsun, asıl önemli olan gönlünüzdeki araç."

Hyundai vb. marka böyle araçlar piyasaya sunmasa; en azından VW vb. markalar daha iyi araçları piyasya sunmayı düşünmez.

Benim derdim milletin canını koruyan araçlar satın alması ve parasının hakkını veren araçlara binmesi, sadece fullu diğerlerine göre ucuz diye ve iyi görünüyor diye i30 almak büyük hata, Allah korusun kaza yapılırsa ki bu araç elite değilse (çoğu kişi elite almaz,alamaz,zaten parası kısıtlı olduğu için hyundai alıyor) o araçtakilerin vay haline.

yahu elite ile style arasındaki güvenlik farkı diz hava yastığından ibaret şaka mısınız ?

• quote:

Saygilarimla

çelik gri dediğiniz rengi galiba ankara ankamall da gördüm mükemmel görünüyordu...

burda bazı arkadaşlar ne derse desin i30 tasarım-donanım-fiyat açısından golfe 10 basar.
    güvenlik olarakta golften iyidir en kötü ihtimalle golfle aynıdır.
    2.el olarak golften daha çok zarar ettirebilir ama yemişim 2. eli 2 milyar daha ucuza satarsınız ama uzay gemisi gibi arabaya, hayatınızda yaşayamayacağınız konforda bir arabaya binersiniz.sonuçta arabayı millet için almıyorsunuz kendiniz için alıyorsunuz.

bazı arkadaşlar çatlasada patlasada hyundai bir çok konuda vw ni geçti....önce peter schereyer ve thomas bürkle sayesinde tasarım olarak ezdi geçti...sonra güvenlik testlerinde ezmeye başladı...fiyat-performansı söylemeye gerek yok zaten...teknoloji olarakta ezmeye başladı vw nin dsg saçmalığına karşı hyundai dct yi geliştirdi ve hatta 2014 te genesis ve eqius modellerinde dünyanın ilk 10 ileri otomatik şanzımanını kullanacaklar. hyundai gerçekten aştı geçti Tr deki taksici arabası mantığıda zamanla yıkılır.yıkılmasada sorun değil.

• Hala sac kalınlığı ile güvenlik ölçen babamla aynı kafada olan kişiler olması güzel. Eğlenceli oluyor, tanka binmiyorsunuz arkadaşlar, koruma işini kafes yapar sac değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Saygilarimla

çelik gri dediğiniz rengi galiba ankara ankamall da gördüm mükemmel görünüyordu...

burda bazı arkadaşlar ne derse desin i30 tasarım-donanım-fiyat açısından golfe 10 basar.
    2.el olarak golften daha çok zarar ettirebilir ama yemişim 2. eli 2 milyar daha ucuza satarsınız ama uzay gemisi gibi arabaya, hayatınızda yaşayamayacağınız konforda bir arabaya binersiniz.sonuçta arabayı millet için almıyorsunuz kendiniz için alıyorsunuz.

bazı arkadaşlar çatlasada patlasada hyundai bir çok konuda vw ni geçti....önce peter schereyer ve thomas bürkle sayesinde tasarım olarak ezdi geçti...sonra güvenlik testlerinde ezmeye başladı...fiyat-performansı söylemeye gerek yok zaten...teknoloji olarakta ezmeye başladı vw nin dsg saçmalığına karşı hyundai dct yi geliştirdi ve hatta 2014 te genesis ve eqius modellerinde dünyanın ilk 10 ileri otomatik şanzımanını kullanacaklar. hyundai gerçekten aştı geçti Tr deki taksici arabası mantığıda zamanla yıkılır.yıkılmasada sorun değil.

thomasla peter sayesindemi tüm bunlar

ezdi geçit diyosun hakikaten ilginç
    son zamanlara kadar vw konularına dahil olmamıştım
    bir kaç kere de dile getirmiştim , illa bişeyciysem renocuyum

ama vw savunanlara iyi güzel .ok atılıyorda , vw i kötüleyenler kantarın topuzunu kaçırmış
    güzel kardeşim 3 senede vw olmadı vw

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: rene54

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

ah be ustam ne yaptın sen...

Butün konuyu özetlemiş :)

Avatar ve imza bütün mesajınızı özetlemiş :)

Kalite herkesin hakkıdır nacizane tavsiye polemik değil :)

bu arada öyle şeyler yazılmışki ohaa yok artık demekten kırıldım arkadaşlar Hyundai ve Kia dan den bahsetmiyormuyuz Vw nerde bunlar nerde siz nerdesiniz lütfen ya tamam bi hata yapıp para vermişsinizde Vw kullanan birine anlatmayın bunları ciddi söylüyorum :)

40 fırın ekmek değil bunları karşılaştırmak için korelilerin önce bi ekmek fabrikası kurması gerekir yetişmek için.Bende Chery falan kim alır diyodum şu arabalara yazılan yorumları okuduktan sonra anladımki Cherry de satar bu ülkede Gely de ne olsa satar sevenide olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rene54 -- 4 Mayıs 2012; 0:41:32 >

• Hayırlı olsun. Çok iyi seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

İstediğiniz kadar küçümseyin hyundaiyi, amerika ve arap pazarı bile hyundaiye yeter. Bizene amerikadan demeyin referans pazar orasıdır biz sonuçta iki firmayı karşılaştırıyoruz. Tr yi çoğu firma maalesef önemsemiyor. Mesela hayranı olduğunuz premium passat ne amerikada nede arap ülkelerinde satmıyor ama sonata çatır çatır satıyor.
    Dedelerinizin kurtardığı adamlar müthiş hıza gelişiyor biz ancak alman hayranlığı yaparız. Sadece samsung bile yeterli. Çoğunun evinde alman ürünü yoktur ama kore ürünü kesinlikle vardır.

Passat Amerikada satılmıyormu ? Amerikada ne kadar yaşadınız ? Sadece Amerikadaki New battle sayısı bile Hyundainın amerikaya tüm ihraç ettiği ürünlerden fazladır.Ki Jetta mk4 ve Passat zibil gibi kaynıyor amerika.Tamam seviyosunuzda abartmayın üstat neyin ne oldugunu herkes biliyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rene54 -- 4 Mayıs 2012; 0:49:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Saygilarimla

thomasla peter sayesindemi tüm bunlar

ezdi geçit diyosun hakikaten ilginç
    son zamanlara kadar vw konularına dahil olmamıştım
    bir kaç kere de dile getirmiştim , illa bişeyciysem renocuyum

ama vw savunanlara iyi güzel .ok atılıyorda , vw i kötüleyenler kantarın topuzunu kaçırmış
    güzel kardeşim 3 senede vw olmadı vw

yapacak birşey yok hyundai bir çok konuda geçti ve geçmeye devam ediyor.buna satış rakamları da dahil( bkz dünyanın en çok satan araçları 2011).vw nin daha eski bir firma olması bu gerçeği değiştirmiyor.bağnaz Türk otomobil kullanıcısı kitlesi bunu kabul edemesede Almanlar bunun farkında ve önlem almak için uğraş veriyorlar. martin winterkorn bile "toyotayı boşverin artık hyundaiye dikkat etmemiz gerekiyor " dedi. burdakiler takılsın hala golf molf atı alan üsküdarı geçti

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A380

bana da soran herkese vw almayın ne alırsanız alın diyorum boş arabalara bi dünya para vermeyin yazıktır günahtır diyorum bugüne kadar en az 15-20 kişinin aklını çeldim vw dışında araba aldırdım. vw kadar verdiğin parayı etmeyen başka bir araba yok. hem içi boş hem pahalı. hem kel hem fodul.

bi saattir diyorum ki
    vw golf trendline (buradaki trendline baz donanım oluyor yani en boşu) daki güvenlik donanımlarının karşılığını
    i30 elite (buradaki elite en dolu donanım oluyor yani en fullu) karşılıyor.
    Yani boş golf alıyorsun ama canın korunuyor,
    boş i30 alırsan canını tehlikeye atıyorsun.

Arkadaşım merhaba,

Hyundai i30'un Style ve Elite donanımları arasındaki güvenlik donanımı açısından tek fark Style versiyonda diz hava yastığı olmaması.

Diğer hepsi aynı.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=35&menu_id=411&ordercolumn=1.1

Oysa ülkemizde satılan düz vitesli VW Golf'ün 160 bg'lik dışındaki hiç bir donanım seviyesinde (Trend-Comf-High) ESP standart değil.

http://binekarac.vw.com.tr/golf-donanim.aspx

ESP olmayan araçların EuroNcap testinden 5 yıldız alamadığını da bu vesileyle hatırlatırım.

Eğer diz hava yastığı olan ESP'siz bir araç kendisiyle aynı sınıfta yer alan diz hava yastığı olmayan ESP'li diğer bir araçtan daha güvenlidir diyorsan sana da cevap olarak başka bir şey yazmam.

• Bende bir golfcu olarak hayirli olsun diyorum i30 guzeldir hicbir bilgim yok bisi konusmicam ama benim acimdan onyargili olaaraak bir golf olamaz.
  • nasıl bi anti-vw'cilik almış başını yürümüş gitmiş böyle ya, forumun en çok mesaj alan konularında falandır zaten bu konu... herkes kin nefret kusuyor,yok neymiş touareg şahinle aynı zevkmiş de bilmemneymiş. Cidden anlamıyorum naptı bu kadar insana bi firma da böyle bi tepki var? Almayan almasın alan alsın bundan öte ne var? Konuşan da konuşsun, daha önce de dediğim gibi, forumdaki arkadaşların testi sırasında bile kayıp da ESP'si o sırada çalışmayan bir aracın ne kadar güvenlik donanımı olursa olsun umrumda değil. Şu euroncap'tekiler başçavuşun eşşeği mi bilmem ama 5 yıldız aldığını nereden gördünüz ben bulamadım? Ve şu an bir i30'u Golf ile karşılaştırmak ise çok yanlış. Şöyle bir kaç sene geçsin sonrasında bir daha hortlatalım konuyu diyelim böyle böyle. Kim haklıymış görelim.

edit: haklıymışım favori konularda 5inci sıradayız millet!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 4 Mayıs 2012; 2:03:52 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: göktug87

Manuel vites seçiminiz yerinde olmuş. Yoksa bu aracın otomatiğinin benzinliden farkı yok.

işte hyundai teknolojisi
    öylesine yüksek teknolojiye sahip ki rakibi bluemotion teknolojisi ile otomatik dizellerde muazzam performansın yanında manuleden düşük yakıt tüketimi vaadederken sizler hala hyundai'yi savunuyorsunuz.
    Otomatik şanzımandaki ezikliği ile hyundai kalitesini ve teknolojisini ortaya koyuyor.
    2-3 sene sonra anca yakalar edc ve dgs'yi.
    Bu söylediklerime de bir kulp bulup i30 daha iyi dersiniz siz.

Sorunuyla adı çıkmış dsg mi. ?
    Dersem sende ona bi kulp bulursun.

dandikliğiyle adı çıkmış hyundai mi?

hyundai ile ne gibi kötü anın oldu hala etkisini atamamışsın ?

• Bu arada sadece 5 yıldız diip geçmek de olmuyor ama, eski i30 ile Golfü karşılaştırdığımızda kazada alınan hasarlar aynı değil onları da lütfen göz önünde bulunduralım, biliyorsunuz 5 seviye var Good,Adequate,Marginal,weak,poor şeklinde i30'da belli bölgeler 3üncü seviye iken Yani marginal iken golfte buraların aldığı hasarlar için good denilmekte. Yani 5 yıldız diip geçmemek de gerekiyor sanırım. Aslında 100 üzerinden puanlasalar daha iyi olacak gibi ama....
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.