Şimdi Ara

Veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptop acilisinda smart bad status hatasi alip f1le aciyordum uzun zamandir. Sonra bir ara f1e bastiktan sonra windowsu normal olarak baslat diyince win7nin windows simgesi olusturma ekraninda kalip bi an bir mavi ekran gosterip basa atiyordu. 1-2 bilgisayarciya goturdum hard disk gitmis dediler tamam dedim 2-3 hafta kullanmadim. Ardindan harici bir hdd aldim ona windows kurdum kullanmak icin acinca laptopu normal acildi windows calisti. 1-2 hafta kadar kullandim sonra usblerdeki verileri harici hard diske atiyim diye pcye attim. Tam harici hard diski partition magicle bicimlendirdim pc kendini kapatti. Yine eski hdd sorununa dondu. Su an acilmiyor acikcasi hdd umrumda degil ama tam verileri kopyalayacakken yapti icinde 30-40 gb kadar onemli sunum proje vb. Calismalarim var mutlaka almam gereken. Elimde hard disk kutusu da var ama ise yarar mi ne tavsiye edersiniz?

Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belirttiğiniz hata basit bir kablo hatasından da kaynaklı oalbilir ço daha ciddi bir hdd hatasından da. Öncelikle biosa girip standart cmos feature den s.m.a.r.t özelliğini disable yapın ki hata verip bilgisayarı kapatmasın. Sonrasında çözümü zaten siz vermişsiniz bizden ne istediğiniz anlayabilmiş değilim.

1. Zaten harici hdd ye windows kurup bilgisayarınızı açmışsınız. Tekrar aynı şekilde açıp smart özelliğini kapatırsanız dosyalarınız kopyalayacak kadar vaktiniz olacaktır diye umuyorum.
    2. Zaten hdd nizin gideceğini öğrenmişsiniz neden tekrar kullanma gereği duyduğunuzu anlamlandıramadım.
    3. Notebooktaki diskinizi söküp harici kutu ile çalıştırmayı deneyiniz, sorunun data kablosundan mı yoksa hdd nin kendisinden mi kaynaklı olduğuna açıklık getirmiş olacaksınız. Sorun notebook data kablosu ise değişim yoluna gidiniz, hdd kaynaklı ise müzeye bağışlamanızı öneriyorum zira başka bir işinize yaramaz.
    4. Herşeyi yaptım ama diskteki verilerimi alamıyorum diyorsanız: Profesyonel manada veri kurtaran yerler var ama bunlar çok pahalı, ben evde kendim deneyeceğim derseniz ve sorunun hdd kaynaklı olduğu kesinlik arz ediyorsa aynı marka model (board versiyonu ve fireware versiyonuda aynı olsn lütfen) bir başka diski satın alıp önce board olmaz ise disk değişimlerini yaparak tekrar çalıştırıp içerisindeki veriyi alabilirsiniz.

• Sanirim biraz karisik anlatmisim soyle duzeltiyim. Harici hddyi bicimlendirmemin hemen sonrasinda gitti bilgisayar. Yani su an harici hddde windows yok kendi hddsiyle de acilmiyor laptop smart ozelligini kapatsam da(nedeni bilmiyorum yukarda bahsettigim mavi ekran hatasini veriyor.) ayni zamanda harici diski bicimlendirmek icin icindekileri tam bilgisayarin kendi hddsine attigim zaman bu sorun oldu. Dolayisiyla su an me acabiliyorum ne de icindeki dosyalarima ulasabiliyorum cok kritik bi anda gitti yani. Tek derdim de bu acilmayan dahili hddkileri zarar vermeden almak. Bu yuzden parca degisimine girmak istemem. Hdd de kabloyla degil pimle baglaniyor laptopa. Sordugum da sudur diskin icindekileri kurtarmayi baska ne yolla deneyebilirim? Live xpydi sanirim boyle yollar ogrenmek amacli sordum.

• Bende tam olarak anlatamadım herhalde kendimi.
    1. Windows kurulu hrici hdd yi biçimlendirirken meydana geldiyse bu olay windows hangi işletim sisteminde çalışıyordu?
    2. Biçimlendirmeye kalktığınız harici hdd yi bir komşu, arkadaş, akraba vs. gibi birinde tekrar windows yükleyin ve bilgisaayrınızı açıp bozuk olan hdd nizden gerekli dosyaları almayı deneyin.
    3. Ya hdd smartı kapatmayı becerememişsiniz ya bilgisayarınızın güney çipi, yada hdd data kablosu (kablo yok deyip duruyorsunuz ama bu masaüstü bilgisayarlardaki gibi sicim kadar kalın bir kablo değildir, genelde koyu kavuniçi-kahverengi renkli üzerinde bakır yoların görülebildiği şeffaf ortalama 1 cm genişliğinde data kablosudur) arızalanmış. Eğer güney çipi arızalı ise bilgisayarda bozuk olduğunu sandığınız hdd sağlamdır, eğer data kablosu arızalı ise yine aynı şekilde bozuk olduğunu zannettiiniz hdd niz sağlamdır. Bu durumda bozuk olduğunu zannettiğiniz hdd nizi söküp harici hdd nizin kutusana bağlarsanız sizin bilgisayarnız dışında herhangi bir bilgisayarda açıp içerisindeki verileri ya başka bir sabit diske yada dilerseniz bir dvd ye aktarabilirsiniz.
    4. Bu şekilde test ettiğiniz diskiniz çalışıyor ve bir problem çıkartmıyorsa ya data kablosu yada çipset değişimi gerekecektri. Bir servis vasıtası ile becerebiliyorsanız parça temini sonrası bu parçaları/parçayı değiştirirseniz probleminiz ortadan kalkacaktır.
    5. Sonucu buracığada (cevap, haberdar et şeklinde) yazın ki düzelip düzelmediğini bende bileyim, düzelmemiş ise başka bir reçete yazalım.

NOT: Her "bad smart" hatası hdd nin bozuk olacağı anlamına gelmez. Hdd - data kablosu- anakart çipseti arızalarından biri,bir kaçı veya hepsi söz konusu olabilir.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Ya kusura bakmayın lütfen çok bilgisizim aslında sadece kendi kendime bir şeyler yapabilmek öğrenmek hoşuma gidiyor, uğraşıyorum açıkçası sorun çok olunca da.
    1- Dahili hdd'de win 7 yüklüydü hariciyi biçimlendirirken içindekileri dahiliye atmıştım ve o anda dahili gitti. yani bir 10 dk kadar daha dahli hdd dayansaydı hiç sorun olmayacaktı.
    2-Harici hard disk kutusuyla denedim ama sadece "Sistem Ayrıldı (E:)" sürücüsünü görüyor 100 mb, 30 mb boş. Disk 320 gb normalde.
    3- Dedim ya cahillik. :D Ben hddnin notebook'a geçen kısmındaki pinleri diyorsunuz sandım, ortadaki yuvarlak kısma giren kabloysa dışarıdan bir şey gözükmüyor.

Elimdekiler bunlar. Ne yapmamı önerirsiniz, profesyonel veri kurtarma merkezlerine mi gideyim, çok tuzlular diye duyuyorum ama ne yapmalı bilemedim.

Teşekkürler ilginize ve sabrınıza.

• Bilgisayarınızdaki bozuk olduğunu düşündüğünüz hdd için sizin girişimde bulunabileceğinizi düşünmüyorum ( bu kısım yanlış anlaşılmasın, bu girişmler için ileri düzeyde teknik bilgiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ki sizde bir miktar acemi olduğunuzu belirtmişsiniz). Yinede bu konuda kayıp olan partitationu kurtarmak amacı ile "Power Data Recovery"i,ayrıca yine data kurtarmak amacı ile "Power Data Recovery" "filescavenger" veya kendi bildiğiniz data kurtarma programlarının tam sürümü kullanabilirsiniz. Normalde "Power Data Recovery" ücretsiz sürümünde 1gb limiti vardır, şayet kurtarılacak dosya/alan boyutu 1 gb ise ücretsizide işinizi görecektir. Bu size zor gelecek olursa ki bir ikinci şans olarak da görünmeli bu durum, formatlamaya çalıştığınız harici hdd deki bilgilerinizi bu program ile geri getirme şansınızda mevcut. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: "Power Data Recovery" partitation kurtarma özelliğide mevcuttur bu sayede dahili hdd nizin görünmeyen kısımlarınıda görünür kılıp bilgilere ilk elden ulaşmanaız mümkün olacaktır.

• Çok teşekkür ettim. Ama boyut olarak 20 gb sanırım. Tam sürümünün de bir fiyatına bakayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    19 yıl önce açıldı
    Veri Kurtarma Programları
    8 ay önce açıldı
    RAID 0 Veri Kurtarma Yapabilen?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.