Şimdi Ara

Veri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önemli bir belgede yaptığım değişiklikleri flash diske kaydetmiştim ama flash diskim kayboldu :((

Acaba veriler bilgisayarın herhangi bir yerinde otomatik kaydedilmiş midir? Kurtarmanın bir yolu var mı?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Not: word 2007 kullanıyorum. işletim sistemi windows 7 starter.

• Doğrudan flaş disk üzerindeki bir dosyayı açıp üzerinde değişiklik yapıp yine flaş diske mi kaydettiniz yoksa bilgisayardaki bir dosyayı açıp/yeni baştan oluşturup kaydettikten sonra kes komutu ile flaş diske mi attınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Doğrudan flaş disk üzerindeki bir dosyayı açıp üzerinde değişiklik yapıp yine flaş diske mi kaydettiniz yoksa bilgisayardaki bir dosyayı açıp/yeni baştan oluşturup kaydettikten sonra kes komutu ile flaş diske mi attınız?

Bilgisayardaki dosyada değişiklik yapıp, değiştirilmiş son halini "farklı kaydet"le flaş diske kaydettim.
  • Word ayarlarınızı kontrole din eğer otomatik kurtarma seçeneğiniz aktif ise burada anlatıldığı şekilde otomatik kurtarma kaydı yapılmıştır ve bu kaydı arayıp bulabilirsiniz. Bunun haricinde bir başka yol bilemiyorum maalesef.. Bundan sonra otomatik kurtarma kaydını aktif ederek (1998 yılında 8 saat emek vererek ilk yazdığım qbasic programlamamı elektrik kesintisi nedeni ile kaybedince bunun ne olduğunu öğrenmiştim, sanıyorum insanın bir şeyler öğrenmesi için önce kaybetmesi gerekiyor) olası durumlara karşı kendinize korumaya almanızı öneriyorum. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Buradan öğrenebilirsiniz.. Zararın neresinden dönülse kardır unutmayın.. Kolay gelsin..

Yukarıdaki link yeterli gelmez ise birde buradan bakabilirsiniz..

• quote:

Word ayarlarınızı kontrole din eğer otomatik kurtarma seçeneğiniz aktif ise burada anlatıldığı şekilde otomatik kurtarma kaydı yapılmıştır ve bu kaydı arayıp bulabilirsiniz. Bunun haricinde bir başka yol bilemiyorum maalesef.. Bundan sonra otomatik kurtarma kaydını aktif ederek (1998 yılında 8 saat emek vererek ilk yazdığım qbasic programlamamı elektrik kesintisi nedeni ile kaybedince bunun ne olduğunu öğrenmiştim, sanıyorum insanın bir şeyler öğrenmesi için önce kaybetmesi gerekiyor) olası durumlara karşı kendinize korumaya almanızı öneriyorum. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Buradan öğrenebilirsiniz.. Zararın neresinden dönülse kardır unutmayın.. Kolay gelsin..

Yukarıdaki link yeterli gelmez ise birde buradan bakabilirsiniz..

Hocam teşekkür ederim. Otomatik kaydetme aktif. Ancak otomatik kaydedilen belgelerin olduğu klasöre bakınca boş olduğunu gördüm. Nedenini araştırınca, otomatik kaydedilen versiyonların belgeyi kapattıktan sonra yine otomatik olarak silindiğini öğrendim.

Ancak bildiğim kadarıyla, hard diskte aslında hiçbir şey kaybolmaz, silinmez (belki format atınca yerleri karışabilir, parçalanabilir). Onun için bulmanın bir yolu olması gerektiğini düşünüyorum.

Ama anlaşılan ben o yolu bulana kadar iş işten geçmiş olacak.

• evrenrt E kullanıcısına yanıt
    Normalde silinmemesi gerekiyor, ilginç bir durum.. Bu durumda dosya kurtarma programı önereyim bir kullanın bakalım kısmetse bulacaktır.. MiniTool Power Data Recovery veya Bu linkteki data recovery programının full sürümünü bulup denerseniz umuyorum ilgili dosyayı bulabilirsiniz.. Bunları öneriyorum çünkü bun kurtarıcılar dosyaları orjinal adları ile çıkartıyorlar ve arayıp bulması kolay oluyor. Geçmiş olsun, kolay gelsin..
  • quote:

Normalde silinmemesi gerekiyor, ilginç bir durum.. Bu durumda dosya kurtarma programı önereyim bir kullanın bakalım kısmetse bulacaktır.. MiniTool Power Data Recovery veya Bu linkteki data recovery programının full sürümünü bulup denerseniz umuyorum ilgili dosyayı bulabilirsiniz.. Bunları öneriyorum çünkü bun kurtarıcılar dosyaları orjinal adları ile çıkartıyorlar ve arayıp bulması kolay oluyor. Geçmiş olsun, kolay gelsin..

Link ölü: The page you are trying to view is moved or may not exist. Sorry about that.

Full sürüm de ücretli. Önce para harcamadan halletmeye çalışayım olmazsa son çare alacaz artık...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Veri Kurtarma Programları
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linkleri göndermeden kontrol ederim, link sağlam. Zaten full kullanacaksınız dedim buradan full olarak indirebilirsiniz demedim. Donanım haber yönetimi illegal paylaşıma müsama göstermediği için bu paylaşımda bulunamıyorum ama sizin googlenin yardımına başvurup gerekli sıkıntıyı aşabileceğinizi düşünmüştüm..
     Veri kurtarma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.