Şimdi Ara

Veri kurtarma merkezleri ile ilgili bir sorum var yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar veri kurtarma merkezleri varmış sanırım formatlanan disklerdeki dosyaları geri getirebiliyorlarmış. Şimdi bizim bir bilgisayara ortalama 10 yıl önce bir tanıdığımız format atmıştı D yi silme dememize rağmen silmişti tüm resimlerimiz silinmişti. Üzerine veri yazıldı mı diye sormayın yazıldı kaç kere C ye format attık işletim sistemi kurarken D yi ellemedik ama. Recovery programlarından umudum yok ama bu merkezler hala eski resimlerimizi getirebilir mi? Çünkü fiyatları baya tuzlu 1 TB disk için 1500 TL alıyorlarmış bizim disk 150 GB biraz eski bilgisayar belki fiyat düşerler bilmiyorum. Oraya danışmadan bir size sorayım dedim bir bilginiz var mı diye ki zaten şu durumda yapamam maddi durumdan dolayı anca ortalama 2 sene sonra falan yaptırırım eğer oluyorsa. Teşekkürler.

• Veri kurtarma yapanlar genelde bozuk diskleri donör diskler vasıtasıyla çalışır hale getirip veri kurtarmaya çalışıyorlar fakat sizin diskiniz bozuk değil yani kurtarma işi zaten yazılımla olacağından önce kendiniz deneyin. Stellar Data Recovery gibi programlarla derin tarama yaparak kurtarmayı deneyebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, peki bunca yıl geçmesine rağmen işe yarar mı? Çünkü üzerine veri yazıldı. Hala kullanıyoruz pc yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deepfears kullanıcısına yanıt
    Eğer C ve D aynı disk üzerindeki bölümlerse, C'nin boyutu değiştirilmemişse yani D bölümüne dokunulmamışsa veri kurtarılabilir. D'den kast ettiğiniz farklı bir HDD ise ve bu diske dokunulmamışsa yine veri kurtarılabilir. Geçen zamanın bir önemi yok, diskin o bölümü formatlandıktan sonra üzerine veri yazılmamış olması dosya kurtarma işleminin denenebileceği anlamına gelir. Disk formatlandıktan sonra üzerine veri yazılsa bile henüz veri yazılmamış bölümler kalmışsa o bölümlerden de bir miktar veri kurtarılabilme ihtimali vardır.
  • 10 yıldan beri sürekli kullanılan bir diskten veri kurtarmak çok düşuk bir ihtimal.ama genede data recovery programları ile deneyebilirsiniz.

• Teşekkürler arkadaşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.