Şimdi Ara

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
35
Favori
214.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeşim emeklerine sağlık çok güzel bi paylaşım.
    benim derdim başka.sony ericsson tel.imin m2 hafıza kartı hata verdi.biçimlendirmek zorunda kaldım.bazı resimleri geri getirebildim fakat bazı resimler ön izlemede tamamen görünürken açtığımızda herhangi bi tarafından (kimisinde sağdan, soldan alttan yada üstten) resim gözükmüyor. (örnek bir resmi aşağıya yükledim)
    sorum şu?bu programlarla ya da başka bir program ile bu yarım kalan resimlerin tamamını kurtarabilir miyim?
    ya da memory kartı bu tür programlarla baştan tarasam bu resimlerin sağlam olarak geriye dönmesi mümkün olabilir mi?

bu konuda bilgisi , görüşü ve deneyimi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengran -- 8 Eylül 2011; 13:58:13 >

• başka programları dene,bendeki bazı çıkmayan resimler başka programda çıktı,ama illaki çıkmayanlarda oluyor onlar içinde başka programları deniycem..
  • slm arkadaşlar yardımlarınızı bkliyorum :(

dün Fn tuşu sorunu yüzünden nette kurtarma ile bir makale
    okudum sonra ise bende denemek istedim ordaki yönergeleri yaptım
    1 saat kadar sürdü bu işlem pc ilk günkü gibi oldu ama yedek almam gerekiyormuş
    kurtarma işlemi yapmadan önce ve şimdi ise içinde ne kadar bilgilerim varsa hepsi yok oldu
    onları tekrardan geri getirebilme imkanı varmı acaba gerçekten önemli olan dosyalardı resim video vs vs ...

şimdiden tşkler
  • Sık kullanılanlara ekledim. Lazım olunca buraya dönücem.
  • babam süpersin ya
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
    500GB hardisk im işyerinde mac takma girişiminde bulunduk malesef tam bilgi sahibi olmadan, taktıkdan sonra mac kilitlendi, bizde çıkardık. İş yerinden bir arkadaşa verdim bugün gelip içi boş dedi beynimden şoğuk sular döküldü resmen. Bilen arkadaşlara sorduk win 7 kurulu pc takdığımızda NFTS formatlı hardisk im FAT32 gözüküyor ve içine abuk subuk düşük boyutta xbox360 diye bir klasör yüklenmiş. (bende xbox360 yoktur) Nasıl kurtulabilir sizde içinde grafik dosyalarım, 340 gb film arşivi daha bir sürü program vardı baya emek harcadık.

Bana recovery my files programını önerdiler ama sizce çoğunu kurtarabilir miyim? Birde önerileriniz nelerdir?
  • Ellerine sağlık çok işime yarıyacak gibi görünüyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Konu ilgi görürse arada bir kaç program anlatımı eklemeyi düşünüyorum.....

Emek için bir teşekkür yeter......

Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)

Oralarda mısın blue_life hocam ? SSD disklerden veri kurtarma ve diğer konularda birkaç şey sormak istiyordum müsait olduğunda ?
  • icare data recovery çok memnunum
  • Windows 8 kurmaya niyetlendim ve yanlışlıkla diskleri birleştirdim tek bir disk haline geldi sonra tekrar ayırdım ve silmeden rastgele birine win8 kurdum. Pc yi açtığımda ise d biçimlendirme istiyor biçimlendirmeye korkuyorum.

Active Partition Recover programını kurdum tarattım benim d yi buldu ama ben recover deyince hata veriyor hata şu:Unable to recover the partition because it overlaps with other partition(s). Please define and delete the invalid partitions on the disk first.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozitiv -- 16 Ekim 2011; 21:25:28 >
  • Biçimlendir gitsin. Biçimlendirmeyle kaybolan herşeyi r-studio ile kurtarırsın. Kurtulmayan varsa onlar zaten win8 in altında kalmış olanlardır yapacak birşey yok giden gitmiştir yani.

Bu arada r-studio bencede en iyisi.
  • Merhaba konu için çok teşekkür ederim ,

Dün akşam abim çağırdı beni bilgisayar açılmıyor dedi. Tam windows başlıcak ekran mavi olup restart atıyordu.

Ne yaptıysam başlatamadım windowsu. Bende D bölümüne yeni windows yükliyim. Nasıl olsa herşey C ' Dedir diye D windows kurdum.

Kurduğum zaman ben daha önceki tecrübelerimden hem C de hem D ' de windows olduğu için bilgisayarı açarken bana hangi işletim sistemini açayım diye soracağını tahmin ediyordum ama sormadı. Direk en son yüklediğimden başlattı.

DAha sonra D Ye kurulduğu için girip C deki bütün resimlerimi vs alayım dedim ama hiçbir dosyayı göremiyorum.

Bana hangi programı önerirsiniz ? 8 senelik abimin resimleri videoları herşeyi gitmiş sanırım. Bilgisayara hiçbirşey yüklemedim. Ne C hardiskine ne D ' ye..

2 tarafıta taratmak istiyorum. Lütfen acil yardım önerilerinizi paylaşın arkadaşlar.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

• Arkadaşlar kusura bakmayım. Foruma çok nadir uğruyorum :(

Eski mesajları pas geçerek son mesajlara cevap verelim...

@condemned890

Genellikle R-Studio gibi kaliteli programlar farklı depolama birimlerindede sorunsuz çalışacaktır.
    Eğer kullandığınız programda hata alırsanız, daha yeni bir sürümü temin edip onu denersiniz.

@pozitiv

Sana özel mesaj atmıştım ama burdan ihtiyacı olan arkadaşlar için alıntı yapalım.
    quote:

Ilgili bölümün ifade edildiği alanda şuan mevcut sürücü (bölüm) olduğu için ilgili uyarıyı alıyorsun.
    Yani kurtarma yapabilmen için ilgili D: sürücüsünü silmen gerekiyor.

Net hatırlamıyorum ama APR (Active Partition Recovery) de ilgili D: sürücüsüne tıklat.
    Yukarıdaki dosya menüsünde Tools -> Delete Invalid Partition gibi bir şey olması lazım.
    Onun ile ilgili bölümü silip, bulduğun sağlıklı bölümü recovery yapabilirsin.

Ben bu tip sornlarda sorunlu partitionu disk yönetiminden silerdim. Başlat -> Çalıştıra diskmgmt.msc yazarak disk yönetimini açabilirsin.
    Ilgili bölüme sağ tıkatınca delete sil vs. gibi bir şey olması lazımdı.
    Neyse kısaca bulduğun sağlıklı bölümü kurtarabilmen için ilgili bölümü (D: sürücüsü) silmelisin.

Bu arada dosyalarının zarar görmemesi için, sakın biçimlendirme, scandisk vs. yapma! Tabi yeni bölüm oluşturup sürücü içine dosya vs.de kaydetme.
    Eğer APR işe yaramaz ise R-Studio ile dosyalaırnı kurtarabilirsin.....

Kolay gelsin...

@BuRCo

Eğer format atmadıysan, ilgili dosyalar halen sürücüde olabilir. Yani bir kötü yazılım bu dosyaları gizlemiş olabilir.
    Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster tıkını işaretleyip, korunan sistem dosyalarını gizle tıkını kaldıracaksın.

Eğer dosyaların yoksa, ilgili sürücüye herangi bir şey kayıt etmeden, R-Stuido ile dosyalarını kurtarabileceğini düşünüyorum.
    En önemli şart dediğim gibi ilgili sürücüye herangi bir yazım işlemi yapmaman!

Tabi sen yeniden bölümlendirme vs. yaptıysan ilgili dosyaların bir kısmı diğer bölümdede olabilir.
    Keşke bir livecd ile önemli dosyalarını yedekleseydin...

Neyse umarım sorunsuz kurtarabilirsin, kolay gelsin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 17 Ekim 2011; 10:18:06 >

• Sayın blue life çok teşekkür ederim cevabınız için.

Ben Zamanında C ve D diye abimin laptopunu bölümlere ayırmıştım.

Tek şüphem acaba önceki windows da D sürücüne mi yüklemiştim oldu çünkü sistemi başttığımda hangi windows işletim sistemini seçme uyarısı gelmedi direk D ' den windowsu açtı.

Dediğiniz gibi chckdsk komutunu yaptıktan sonra gizli belgeleri göster seceneğini işaretledim. Gizli olarak tutulan C ' deki bazı resim ve videoları gördü.

Laptop DELL marka ve C ' ye girdiğimde i386 ve AMD64 klasörleri var. Bunlara tıkladığımda erişim engellendi. Erişilemez uyarısı alıyorum.

Bu normal midir ? Tabi D Ye windows yükledikten sonra ne anakartı ne ekrankartını hiçbirşey yüklemedim. Bilgisayar HAM olarak bekliyor.

Bu durumları göz önüne alırsak R STUDIO ile her iki bölümümü taratmam gerekiyor. ?

Saygılarımla

• @BuRCo

Genelde I386 ve AMD64 klasörleri XP/2003 kur dosyalarını barındıran klasörlerdir. Tabi içerikte farklı dosyalar da olabilir. Bu konudan emin olamayız.

Eğer tüm eksik dosyaların olduğundan şüpheleniyorsan tabiki taratma yapmanı tavsiye ederim.
    Ayrıca taratma yapmadan R-Studio ile (sürücüye çift tıklatarak) direk bölümün içindeki dosyaları görebiliyordun!

Bu arada sistemin neydi?

Explorerin hata verdiği durumlarda ufak explorer programlarıyla ilgili klasörlere ulaşabilirsin.
    Misal aşağıdaki program nt5 (xp-2003 vs.) lerde çalışıyordu. Nt6 (wista-w7 vs.) emin deyilim.
    Bir dene istersen....

http://www.explorerxp.com/

• Sayın blue_life ,

Abimin laptopda windows XP professinoal yüklü. Ben DELL başlangıçta Dioganistic testlerini yaptım. Hata kodu verdiğinde internetten araştırdığım hiç türkçe kaynaklara ulaşamadım ama hata olarak ingilizceden anladığım kadarı ile HARD DISK çökmesi gibi birşey diyordu.

Bende bu uyarıyı görünce normal XP CD ön yükleme ile D klasörüne yükledim. Eğer harddisk arızalı olsaydı sanıyorum hem yüklemez hemde açamazdım pcyi ama şu anda gayet başarılı bir şekilde windows çalışıyor.

Korkum Dediğim gibi önceki verilerin hpsinin D sürücüsünde olması. Bu durumda yeni windowsta D kurulduğuna göre artık hiçbirşey yüklemeden direk R STUDIO ile şansımı deneyeceğim. Benim bulduğum C Deki gizli dosyalar sadece bütün bulmam gereklenlerin %5 ini oluşturmuyor

Bu yüzden bu resimleri bulursam inan giresuna gelir karşılıklı çay bile içebiliriz teşekkür için.

Hata : Laptopu açtığımızda ilerliyor tam windows açılacakken mavi ekran 1 saniye kadar görünmeden REstart atıyordu

• @BuRCo

Windows her zaman arızalanır çöker veyahut açılmayabilir. Böyle bir durumda şüpheli genelde disk deyildir.
    Yani bir virüs, yada bir program sisteme veyahut sistemin kullandığı bir dosya ya zarar vermiş olabilir. Sürücü problemi olabilir vs. vs...

Tabi labtoplar taşınabilir olduğundan ve sistem çalışırken, bazen hareket etme esnasında disk zarar görebiliyor...
    Kısaca şuan File Recovery programlarıyla şansını deneyeceksin. R-Stuido benim bu konularda ilk tercihimdir...
  • eline sağlık çok güzel bir paylaşımmm ((:
  • blue_life burdan çok teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı ve zaman ayırdığın için ayrıca bu başlığı açmamış olsaydın bütün emeklerim boşa gidecekti.Arkadaşlar Sorunu da R-Studio ile hallettik diski kurtardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozitiv -- 17 Ekim 2011; 23:10:14 >
  • Mesajım bulunun eve gidince lazım olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.