Selam Arkadaşlar, Ben kabaca anlatmak gerekirse netsis gibi çok kullanıcılı ve ağda çalışan cari hesap stokgibi modülleri olan bir program yapmak istiyorum.(C++ Builder 5.0). BDE administrator dabiraz uğraştım. SQL Server bir DB Alias Oluşturmaya çalıştım. (Netsis Sanırım SQL Server kullanıyor). Ama bir türlü açamadım.Ben şifre vermediğim halde şifre sorgulamasından sonra açılmıyor hata veriyor. Ne yapmam lazım Mevcut krulumda gelen hiç bir veri tabanınnıda açamıyorum. Bunların default şifresimi var.
Bir de esas şunu sormam gerekiyor sanırm. Programda veritabanında veri çok fazla olucak. Ağda çalışıcak çok kullanıcılı sizce hangi veritabanını bu konuda en iyisi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Çok zor bir işe girişmişsin Allah yardımcın olsun, SQL server 2 şekilde şifreleme yöntemi kullanır, 1.si Windows autontication (yani senin windows admin şifren),2.si isen senin belirleyeceğin bir şifre. Çok fazla veri olacaksa tabikide SQL Server kullanmak en mantıklısı.
quote:
Orjinalden alıntı: ahyilmaz
Selam Arkadaşlar, Ben kabaca anlatmak gerekirse netsis gibi çok kullanıcılı ve ağda çalışan cari hesap stokgibi modülleri olan bir program yapmak istiyorum.(C++ Builder 5.0). BDE administrator dabiraz uğraştım. SQL Server bir DB Alias Oluşturmaya çalıştım. (Netsis Sanırım SQL Server kullanıyor). Ama bir türlü açamadım.Ben şifre vermediğim halde şifre sorgulamasından sonra açılmıyor hata veriyor. Ne yapmam lazım Mevcut krulumda gelen hiç bir veri tabanınnıda açamıyorum. Bunların default şifresimi var.
Bir de esas şunu sormam gerekiyor sanırm. Programda veritabanında veri çok fazla olucak. Ağda çalışıcak çok kullanıcılı sizce hangi veritabanını bu konuda en iyisi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Eğer Borland C++ kullanacaksan ben sana bu konuda Firebird öneriyorum. SQL Server başlangıç seviyesindeki kişiler için biraz profesyonel gelebilir. Aslında bir çok üstün özelliği var ama Firebird ilede ağ üzerinde sql server ile yapabildiğin bütün işlemleri rahatça halledebilirsin. IDE içerisinde gelen Interbase Componentlerini kullanarak Tıpkı local bir veritabanında çalışıyormuş gibi rahatça programını geliştirebilirsin. Üstelik FireBird Diğer uygulamaların aksine Free Based bir oluşum yani ücretsiz.
Selam arkadaşlar önce verdiğinz bilgiler için teşekkürler. Aspci79 arkadaşım Firebird önermişsin bu konuda tecrüben varmı. Yani gerçekten güvenilirmi 2 gün sonra yarı yolda bırakmasın bizi.Open source bi uygulamaya ne kadar güvebebiliriz. Güvenilir bişeymi yoksa SQL den şaşmamak mı lazım. Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: ahyilmaz
Selam arkadaşlar önce verdiğinz bilgiler için teşekkürler. Aspci79 arkadaşım Firebird önermişsin bu konuda tecrüben varmı. Yani gerçekten güvenilirmi 2 gün sonra yarı yolda bırakmasın bizi.Open source bi uygulamaya ne kadar güvebebiliriz. Güvenilir bişeymi yoksa SQL den şaşmamak mı lazım. Teşekkürler.
Öncelikle mesajınızın son kısmına dikkat etmediğim için kusuruma bakmayın.
quote:
Bir de esas şunu sormam gerekiyor sanırm. Programda veritabanında veri çok fazla olucak.
Ben Firebird ile değil; ama Interbase ile ve SQL Server ile kurumsal projeler geliştirdim(Server based). Bu iki platform birbirine çok yakın oluşumlar.Firebird İçerisinde 20-30 bin kayıt var olduğu halde Ağ üzerindeki performansı gayet yeterli bana göre. Elbette bu sadece veritabanı ile kıyaslanamayacak bir durum. Bu sizin programlama tecrübenizlede pekişecek bir durum. GNU/GPL lisansı ile hazırlanan uygulamalarda hiçbir güvence verilmez.
quote:
GARANTİ YOKTUR 11. BU YAZILIM ÜCRETSİZ OLARAK RUHSATLANDIĞI İÇİN, YAZILIM İÇİN İLGİLİ KANUNLARIN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE HERHANGİ BİR GARANTİ VERİLMEMEKTEDİR. AKSİ YAZILI OLARAK BELİRTİLMEDİĞİ MÜDDETÇE TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE/VEYA BAŞKA ŞAHISLAR YAZILIMI "OLDUĞU GİBİ", AŞİKAR VEYA ZIMNEN, SATILABİLİRLİĞİ VEYA HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUĞU DA DAHİL OLMAK ÜZERE HİÇBİR GARANTİ VERMEKSİZİN DAĞITMAKTADIRLAR. YAZILIMIN KALİTESİ VEYA PERFORMANSI İLE İLGİLİ TÜM SORUNLAR SİZE AİTTİR. YAZILIMDA HERHANGİ BİR BOZUKLUKTAN DOLAYI DOĞABİLECEK OLAN BÜTÜN SERVİS, TAMİR VEYA DÜZELTME MASRAFLARI SİZE AİTTİR. 12. İLGİLİ KANUNUN İCBAR ETTİĞİ DURUMLAR VEYA YAZILI ANLAŞMA HARİCİNDE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE TELİF HAKKI SAHİBİ VEYA YUKARIDA İZİN VERİLDİĞİ ŞEKİLDE YAZILIMI DEĞİŞTİREN VEYA YENİDEN DAĞITAN HERHANGİ BİR KİŞİ, YAZILIMIN KULLANIMI VEYA KULLANILAMAMASI (VEYA VERİ KAYBI OLUŞMASI, VERİNİN YANLIŞ HALE GELMESİ, SİZİN VEYA ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN ZARARA UĞRAMASI VEYA YAZILIMIN BAŞKA YAZILIMLARLA BERABER ÇALIŞAMAMASI) YÜZÜNDEN OLUŞAN GENEL, ÖZEL, DOĞRUDAN YA DA DOLAYLI HERHANGİ BİR ZARARDAN, BÖYLE BİR TAZMİNAT TALEBİ TELİF HAKKI SAHİBİ VEYA İLGİLİ KİŞİYE BİLDİRİLMİŞ OLSA DAHİ, SORUMLU DEĞİLDİR.
Yani kurumsal bir uygulama geliştirecekseniz ve kayıt sayınız en azından 50 bini bulacaksa şüphesiz SQL Server düşünmelisiniz. Hatta Oracle :) . Sonuçta bu programla birlikte sizin insanlara güvence verebilmenizde en az uygulamanızın içeriği kadar önemli olacaktır.